Fly-drive Langs de stranden van Salento

 1. Italië
 2. Puglia
 3. Santa Maria Al Bagno
 • Faraglioni di Torre Sant'Andrea - Melendugno
 • Kustlijn bij Otranto
 • Oude haven Gallipoli
 • Santa Maria di Leuca
 • Torre Sant Andrea
 • 14 foto's
 • Fly-drive
 • Ontdek het zuiden van Puglia: Salento
 • De mooiste stranden
 • Verblijf in goede strandhotels
 • Zowel de Adriatische als de Ionische kust

Het zuidelijk deel van Puglia wordt ook wel Salento genoemd en staat bekend om haar mooie stranden. Tijdens deze fly-drive verblijf je in de buurt van diverse stranden en heb je alle tijd om even heerlijk te relaxen en te genieten. Maar aan de andere kant staat ook je huurauto voor de deur dus kun je er ook gemakkelijk op uit om de stranden of stadjes in de omgeving te verkennen. Een heerlijke afw

15 -daags programma
 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, door naar Santa Maria al Bagno (80 km)
 2. Dag 2 t/m 4 Santa Maria al Bagno
 3. Volledig 15 daags programma

Over Fly-drive Langs de stranden van Salento

Algemeen

Het zuidelijk deel van Puglia wordt ook wel Salento genoemd en staat bekend om haar mooie stranden. Tijdens deze fly-drive verblijf je in de buurt van diverse stranden en heb je alle tijd om even heerlijk te relaxen en te genieten. Maar aan de andere kant staat ook je huurauto voor de deur dus kun je er ook gemakkelijk op uit om de stranden of stadjes in de omgeving te verkennen. Een heerlijke afwisseling tussen mooie zandstranden, heerlijk eten en historische stadjes.

Hoogtepunten

Stranden van Salento
Santa Maria al Bagno
Gallipoli
Punta Prosciutto strand
Torre dell’Orso
Torre Sant’Andrea
Grotta della Poesia
Pescoluse strand, Malediven van Salento
Santa Maria di Leuca

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Brindisi en vice versa

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 15 een huurauto tot je beschikking. Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Verder in het boekingsproces kan je een andere huurauto selecteren.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Santa Maria al Bagno – Grand Hotel Riviera ****
Torre dell’Orso – Hotel Marelive ****
Alliste – Hotel Giardino dei Pini ****

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

• Houd er rekening mee dat zekers zomersdag de stranden druk kunnen zijn en ook veel locals het strand opzoeken
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Italië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Inbegrepen

Inclusief:
- Retourvlucht Brindisi
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 14 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt

Exclusief:
- Overige maaltijden
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Toeristenbelasting
- Entreegelden
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, door naar Santa Maria al Bagno (80 km)
  Je vliegt naar Brindisi. Nadat je je huurauto in ontvangst hebt genomen zet je koers in zuidelijke richting naar Santa Maria al Bagno, waar je de komende dagen zult verblijven.
 2. Dag 2 t/m 4 Santa Maria al Bagno
  De komende dagen verblijf je in Grand Hotel Riviera. Voor de deur heb je een rotsstrand, maar in de nabije omgeving kun je ook kiezen uit diverse zandstranden. Ga mee met de shuttle service van het hotel naar een nabijgelegen zandstrand of pak je huurauto en trek erop uit.
  Op zo’n drie kwartier rijden vind je het mooie Punta Prosciutto strand met helderblauw water, fijn zand en mooie zandduinen. Of plof neer op de strandbedjes op het daar vlakbij gelegen voor Togo Bay Beach of kies voor één van de vele andere stranden in de omgeving.
  Maar ook het stadje Gallipoli is niet ver weg. Verken het oude centrum met smalle steegjes, historische kerken en sfeervolle pleinen. Ook ’s avonds kun je hier uitstekend terecht bij één van de vele restaurants.
 3. Dag 5 Santa Maria al Bagno – Torre dell’Orso (ca. 55 km)
  Vandaag steek je de Salento over naar de Adriatische kust. Hier zul je de komende dagen verblijven in hotel Marelive.
 4. Dag 6 t/m 9 Torre dell’Orso
  Hier kun je strandplezier en cultuur snuiven uitstekend combineren. De leuke stadjes Otranto en Lecce liggen binnen handbereik, terwijl ook de rots kliffen van Torre Sant’Andrea vlakbij zijn. Langs de kust hier vind je veel rotsstranden en kleine baaien. Zo kun je vanuit Torre dell’Orso een boottochtje maken langs de mooie baaien die worden afgewisseld met grotten en kleine kloven.
  Of ga eens naar het rotsstrand Grotta della Poesia. Tussen de rotsen ligt hier een natuurlijk zwembad met turkoois water verscholen. Andere mooie baaien in de omgeving zijn Baia dei Turchi en Porto Badisco.
 5. Dag 10 Torre dell’Orso – Alliste (ca. 65 km)
  Je keert weer terug naar de Ionische kust voor je laatste dagen vakantie. De komende dagen verblijf je in hotel Giardino dei Pini in Alliste. Mocht je nog niet in Otranto zijn geweest, dan raden we je aan om een kleine omweg te maken en hier onderweg te stoppen.
 6. Dag 11 t/m 14 Alliste
  Vanuit hier kun je het zuidelijk deel van de hak van Italië verder verkennen. Ga bijvoorbeeld eens naar Pescoluse strand, dat ook wel de 'Malediven van Salento' wordt genoemd vanwege haar helderblauwe water en witte zand. Of ga eens naar Porto Selvaggio Beach of het zuidelijkste puntje van Puglia bij Santa Maria di Leuca. Maar ook een dagje lekker op je bedje aan de rand van het zwembad bij je hotel is zeker geen straf.
 7. Dag 15 Terug naar Brindisi luchthaven (ca. 110 km) voor je terugvlucht
  Helaas is je laatste dag aangebroken en is het tijd om hopelijk lekker uitgerust terug te keren naar de luchthaven van Brindisi, vanaf waar je terugvliegt naar huis.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook