Privé wandelreis Wonderlijk Puglia, wandelen langs de zuidoostkust van Puglia

 1. Italië
 2. Puglia
 3. Lecce
 • uitzicht op stadje locorotondo - puglia - italie
 • otranto in puglia
 • kaartje wonderlijk puglia, wandelen langs de zuidoostkust
 • blauwe-meer-puglia-italie
 • otranto in puglia
 • 18 foto's
 • Zonvakantie
 • Rondreis
 • Kleinschalig
 • Couleur locale
 • Actief
 • 8-daagse individuele wandelvakantie
 • Wandel in prachtige Barokstad Lecce
 • Dolmens en Menhirs, tekenen van een oud verleden
 • Otranto en de boom van het leven
 • Prachtige uitzichten langs de kust van Otranto tot Leuca
 • Stukje Franciscaanse weg, de oude pelgrimroute
 • De Finibus Terrae, het einde van de wereld: Santa Maria di Leuca

Wandelvakantie in zuid Italië in natuurpark Otranto-Leuca en het Tricase bos is een route vol geschiedenis. De tekenen uit de geschiedenis herinneren ons eraan dat dit gebied de grens was tussen Oost en West. Je loopt langs de prachtige kustroutes van Puglia: Otranto en haar kathedraal, Punta Palascia en de vuurtoren, Cippano met de ruïnes, Tricase met haar kastelen...én dan de zee. De prachtige z

8 -daags programma
 1. Dag 1: Welkom in Lecce
 2. Dag 2: Wandelen van Lecce naar Otranto (13 km, 3,5 uur, +55m/-130m)
 3. Volledig 8 daags programma

Over Privé wandelreis Wonderlijk Puglia, wandelen langs de zuidoostkust van Puglia

Algemeen

Wandelvakantie in zuid Italië in natuurpark Otranto-Leuca en het Tricase bos is een route vol geschiedenis. De tekenen uit de geschiedenis herinneren ons eraan dat dit gebied de grens was tussen Oost en West. Je loopt langs de prachtige kustroutes van Puglia: Otranto en haar kathedraal, Punta Palascia en de vuurtoren, Cippano met de ruïnes, Tricase met haar kastelen...én dan de zee. De prachtige zee van dit hoekje van Italië. Zodra je eindelijk bij Leuca komt, na een stukje van de Via Francigena net als de pelgrims, de romeinse ridders en de rest van Europa onderweg naar Jeruzalem te hebben bewandeld, laat je je betoveren door de schoonheid van de zee. Laat je deze week meenemen door de zachte zeewind en betoverende, warme kleuren van het landschap.

Hoogtepunten

Barokstad Lecce
Dolmens en Menhirs
Otranto
De kust van Otranto tot Leuca
Stukje oude pelgrimroute
Santa Maria di Leuca

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 3- of 4-sterrenhotels, afhankelijk van je keuze. Hieronder een voorbeeld van accommodaties of gelijkwaardig waar je kunt verblijven tijdens de reis.

3*:
Lecce - La Belle Lecce
Otranto - Hotel Albania
Uggiano La Chiesa - Masseria Gattamora
Santa Cesarea Terme - Grand hotel Mediterraneo, Villa Cesarea of Villa Raffaella
Castro - Hotel Degli Ulivi
Tricase - Hotel Adriatico of B&B Rosa dei Venti
Leuca - Hotel Terminal

4*:
Lecce - Palazzo dei Dondoli / Arco Vecchio / Palazzo Bignami
Otranto - Hotel San Giuseppe
Uggiano La Chiesa - Hotel Mulino a Vento
Santa Cesarea Terme - Est Hotel
Vignacastrisi -Palazzo Guglielmo
Tricase - Hotel Callistos
Leuca - Hotel L'approdo

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

In de periode 25-07-2023 t/m 04-09-2023 en 19-07-2024 t/m 01-09-2024: prijs op aanvraag.

Om organisatorische redenen, weersomstandigheden of om overheidswege kan de route gewijzigd worden.
De reis is goed te doen voor iedereen met een minimale training. De lengte van de wandelingen per dag variëren van minimaal 8 tot maximaal 15 km, veelal redelijk vlak en reistijden tussen de 2,5 en 4 uur wandelen. Je hebt voldoende tijd voor ontspanning en bezoekjes. De wandeltocht is een mooie afwisseling met al het heerlijke eten en de prachtige landschappen die Puglia biedt. Er is ruimte voor culturele bezichtigingen en een heerlijke duik in het helderblauwe water.
De route slingert zich voornamelijk over onverharde paden en landweggetjes, en zelden, en alleen als het strikt noodzakelijk is, op drukke wegen. We raden aan om comfortabele en goede wandelschoenen te dragen en om een hoed of pet, drinkwater, zonnebrandcrème, zwemkleding mee te nemen en een waterdichte jas in geval van regen.

Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht, maximaal 1 stuk per persoon met een maximum gewicht van 20 kg. Bij overschrijding van het gewicht of aantal, geldt een toeslag. Maak gebruik van de bagage labels voor de herkenbaarheid (pick-up uiterlijk 08.30 uur, aflevering in het volgende hotel uiterlijk 17.30 uur).

Bij je vouchers ontvang je van ons informatie over de travel app. Ter plaatse in het eerste hotel ontvang je een up-to-date service lijst, bagage labels, een gedetailleerde routebeschrijving en je ticket voor de botanische tuin La Cutura.

Voor noodgevallen is onze lokale agent te bereiken tussen 8.00 en 20.00 uur; zij zullen er alles aan doen om je reis voorspoedig te laten verlopen.

Inclusief

• Retourvlucht Brindisi
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• 7 nachten verblijf op basis van gekozen accommodatiestandaard met ontbijt
• Welkomstbriefing
• Toegang dag 2
• Privétransfers zoals beschreven
• Gedetailleerde routebeschrijving met plattegronden
• Travel app met kaarten en routes
• Bagagetransport van hotel naar hotel
• Transfer van en naar het vliegveld op dag 1 en dag 8
• Telefoonassistentie van onze lokale agent tussen 8.00 en 20.00 uur

Exclusief

• Overige maaltijden en drankjes
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Toeristenbelasting (ca. € 14,- p.p.)
• Entreegelden
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Welkom in Lecce
  Je landt op het vliegveld van Brindisi en hebt een transfer naar Lecce. Prachtig barok Lecce biedt naast kunst en cultuur ook veel sfeer en gezellige terrasjes. Check in in je hotel en diner op eigen gelegenheid.
 2. Dag 2: Wandelen van Lecce naar Otranto (13 km, 3,5 uur, +55m/-130m)
  Na het ontbijt brengt een privétransfer je naar de botanische tuin van La Cutura, met zijn verbazingwekkende privécollectie vetplanten uit alle vijf continenten. Vanaf hier begint je wandelvakantie in Puglia, Salento. De route van vandaag roept rituelen en legendes, mythen en heidense culten op met betrekking tot de volkeren die in de loop van de millennia deze landen hebben bewoond en doorkruist. Je wandeling brengt je naar magische plaatsen zoals de grote Massi della Vecchia, het ongelooflijke en afgelegen Hunebed Stabile en de Menhir van San Paolo. Na het kleine stadje Giurdignano bereik je ‘Le Costantine Foundation’, een boerderij die sociale activiteiten promoot, variërend van biodynamische landbouw tot ambachtelijke productie van zeldzame stoffen. Vanaf hier is het een paar kilometer naar de zee en Otranto, de meest zuidelijke stad in het oosten van Italië.
  Overnachting in Otranto.
 3. Dag 3: Wandelen van Otranto naar Uggiano La Chiesa (14 km, 3,5 uur, +60m/-90m)
  Na het ontbijt ga je op zoek naar de kleine Byzantijnse basiliek van San Pietro, volledig beschilderd met fresco’s, tussen de smalle straatjes en vergelijk je deze met de majestueuze kathedraal van Santa Maria Annunziata. De kathedraal bewaart een van de belangrijkste mozaïeken van Italië, de zogenaamde "Albero della Vita” (boom van het leven), een symbolisch werk dat, net als een antiek boek, legendes en symbolen van middeleeuwse tradities verzamelt. Zodra je Otranto achter je laat loop je langs de prachtige kust. Dompel jezelf onder in de prachtige ongerepte landschappen zoals beschreven door de Italiaanse schrijfster Maria Corti in haar meesterwerk "L'ora di tutti". Bewonder het prachtige maanlandschap van het Blauwe Meer; herinner je het verleden door de ruïnes van de oude abdij van Casole te bespioneren, gelegen aan een oude doorgang en bedevaart voor kruisvaarders en toegewijden aan het Heilige Land. Je kunt de vuurtoren van Palascìa bereiken, het meest oostelijke puntje van Italië - vanaf hier, als de noordenwind hard waait en de lucht helder is, zijn de bergen van Albanië duidelijk zichtbaar (de kust van Albanië ligt op slechts ongeveer 70 km van dit deel van de kust). Zoveel hoogtepunten in een paar kilometer lopen voordat je je accommodatie in de buurt van het dorp Uggiano La Chiesa bereikt, waar je zult overnachten.
 4. Dag 4: Van Uggiano La Chiesa naar Santa Cesarea Terme (12 km, ca. 3 uur, +100m/-80m)
  Vandaag hervat je de wandeling langs de kustpaden van Puglia, in de omgeving van Salento, met de achtergrond van de schilderachtige Saracenentoren van Sant'Emiliano. Als je deze achter je laat, ga je verder op een onverharde weg naar Porto Badisco, een plek die onlosmakelijk verbonden is met de neolithische Grotta dei Cervi. Dan ga je heuvelopwaarts over de Via Appia Sallentina en neem je een onverhard pad dat de kustlijn volgt. Hier haal je het blauw van de zee en het blauw van de lucht soms door elkaar, waardoor het witte Balkangebergte zichtbaar wordt als de noordenwind waait. En tot slot kom je bij Santa Cesarea met zijn thermale baden, een heilige plek voor de Apulische acteur en regisseur Carmelo Bene, die hier zijn dromerige "Nostra Signora dei Turchi" filmde. Overnachting in Santa Cesarea Terme.
 5. Dag 5: Van Santa Cesarea Terme naar Castro/Vignacastrisi (8/10,5 km, ca. 5 uur, +130m/210m-130m)
  Na een ontspannen ontbijt met de Moorse koepel van Villa Sticchi op de achtergrond, ga je verder met je reis naar het zuiden. Vandaag is het stuk kort, bijna allemaal op onverharde weg en tussen de heuvels. Hier verandert het landschap het hele jaar door voortdurend, van het lentegroen tot het geel van de zomerhitte, waardoor er altijd ruimte overblijft voor welkome glimpen van de zee. Eenmaal in Castro Alta heb je de tijd om na te denken over de overeenkomsten tussen dit dorp en Otranto, of om wat mee te krijgen van de nieuwste sensationele ontdekkingen die de overblijfselen van een tempel gewijd aan de godin Athena hebben blootgelegd. Daarna daal je af naar de kust, voor heerlijke verfrissing in een van de baaien langs de kust. Overnachting in Castro.
  Als je in 2024 kiest voor de reis met verblijf in 4-sterren accommodaties overnacht je in Vignacastrisi. Dit betekent na Castro nog zo'n 2,5 km verder, lichtelijk bergop, om je charmante overnachtingsadres te bereiken.
 6. Dag 6: Van Castro naar Tricase (15 km, ca. 4 uur, +110m/-30m)
  Vroeg in de ochtend ga je verder voor een kort stukje route langs de kust, de zilte geur van de wilde kruiden is er fascinerend. Dan kun je kiezen tussen een kort, uitdagend en spannend pad over de rotsen of een gemakkelijker pad om de prachtige inham van Acquaviva, een klein strand met een pittoreske jachthaven in de rots. Na een aanbevolen en verfrissende duik in de zee, ga je naar boven tot je het dorp Andrano bereikt met zijn prestigieuze architectonische kasteel Spinola-Caracciolo. Dan door op een mooie weg door de olijfgaarden om Tricase te bereiken, een andere prachtige parel van de Salento-geschiedenis: langs de smalle straatjes en prachtige gebouwen van de oude stad waan je je terug in de tijd, vooral het Palazzo Gallone is indrukwekkend. Overnachting in Tricase.
  Als je in 2024 kiest voor de reis met verblijf in 4-sterren accommodaties heb je de vorige nacht doorgebracht in Vignacastrisi. Je dag begint dan na het ontbijt met een korte transfer naar het beginpunt van de route van vandaag.
 7. Dag 7: Van Tricase via Novaglie naar Santa Maria di Leuca (11 km, ca. 3 uur, +150m/-40m)
  De laatste dag van je wandelvakantie. Na het ontbijt brengt een korte privétransfer je naar Marina di Novaglie. Vanaf hier neem je het Cipolliane pad, wandelend langs een adembenemende klif met uitzicht op de zee, met een prachtig uitzicht over de kustlijn en rotsachtige kliffen bezaaid met euphorbia en stekelige peer. Na de Ciolo Canyon ga je verder tussen de olijfbomen, planten en bloemen van de Mediterrane maquis naar het kleine stadje Gagliano del Capo. Het laatste stuk over landwegen loopt langs het einde van de Via Francigena del Sud en brengt je naar het heiligdom van Finibus Terrae in Santa Maria di Leuca. Overnachting in Leuca.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Brindisi
  Afhankelijk van je vluchttijd vlieg je vandaag terug vanaf Brindisi. Je hebt een transfer naar het vliegveld. Kijk terug op een fantastische wandeltocht door het verrassende zuiden van Puglia!

Locatie

Anderen bekeken ook