Fly-drive Het mooiste van Puglia 15 dagen

  1. Italië
  2. Puglia
  3. Fasano
  • blauwe deur  in ostuni puglia (groot)
  • trulli in landschap puglia italie
  • Route Het mooiste van Puglia.jpg
  • Faraglioni di Torre Sant'Andrea - Melendugno
  • Masseria Torre del Diamante - zwembad
  • 14 foto's
  • Zonvakantie
  • Fly-drive
  • Kleinschalig
  • Couleur locale
  • Verblijf in sfeervolle masseria’s
  • Ontdek de mooiste plekjes van Puglia
  • De Malediven van de Salento
  • Ontdek Lecce, Otranto, Alberobello, Matera en Ostuni
  • Trulli

Ontdek het mooiste van Puglia in deze 15-daagse reis waarbij je verblijft in masseria’s en boutique hotels. Je begint in het noorden waar je de plaatsen Alberobello, Ostuni en Locorotondo ontdekt. Daarna door naar het zuiden langs de vele olijfboomgaarden voor een bezoekje aan Lecce, Otranto en Santa Maria di Leuca en de westkust voor het mooie Gallipoli en Manduria of Matera! Vanuit sfeervolle au

15 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Brindisi (ca. 49 km)
  2. Dag 2: Ostuni (20 km)
  3. Volledig 15 daags programma

Over Fly-drive Het mooiste van Puglia 15 dagen

Algemeen

Ontdek het mooiste van Puglia in deze 15-daagse reis waarbij je verblijft in masseria’s en boutique hotels. Je begint in het noorden waar je de plaatsen Alberobello, Ostuni en Locorotondo ontdekt. Daarna door naar het zuiden langs de vele olijfboomgaarden voor een bezoekje aan Lecce, Otranto en Santa Maria di Leuca en de westkust voor het mooie Gallipoli en Manduria of Matera! Vanuit sfeervolle authentieke verblijven leer je de regio, de keuken en de vriendelijke Pugliesi goed kennen!

Hoogtepunten

Otranto
Matera
Alberobello
Ostuni
Lecce
Gallipoli
Manduria

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Brindisi en retour

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 15 een huurauto tot je beschikking. Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven. Verder in het boekingsproces kan je een andere huurauto selecteren.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Masseria Torre del Diamante****
Hotel Basiliani ****
Hotel Giardino dei Pini****

Goed om te weten

-Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Puglia op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
-Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
-Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Inbegrepen

- Retourvlucht Brindisi
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 14 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt

Exclusief
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Toeristenbelasting
- Entreegeld en workshops zijn niet inbegrepen
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Brindisi (ca. 49 km)
    Na aankomst op de luchthaven van Brindisi, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar je hotel waar je 5 nachten verblijft op basis van logies/ontbijt. Ontdek de prachtige kust nabij Torre Canne. Je verblijft 5 nachten in Masseria Torre del Diamante.
  2. Dag 2: Ostuni (20 km)
    Bezoek vandaag de ‘città bianca’ (witte stad) Ostuni. Het stadje ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht over zee. Het centrum biedt veel historische highlights zoals de kathedraal met kleurige koepel, maar ook vele fotogenieke steegjes en straatjes waar het wit mooi afsteekt tegen het blauw van de lucht en de kleurrijke bloemen in de straten. In het centrum kun je terecht voor een heerlijke lunch, ijsje of diner. Ostuni wordt omgeven door enorme olijfboomgaarden met daartussen de karakteristieke trulli met kegelvormige daken. Overnachting in Masseria Torre del Diamante.
  3. Dag 3: Alberobello en Locorotondo (58 km)
    Alberobello is de vallei van de trulli’s, UNESCO-wereldergoed en een bezienswaardigheid op zich. Locorotondo is echter niet minder interessant en is een van de mooiste dorpen in Puglia. Smalle steegjes, witte huizen en vriendelijk ogende bloemen- en plantenbakken. De indeling van het stadje is interessant, locus rotondus, maar ook de bouw van de rechthoekige huisjes is bijzonder en uniek. Maar niet in het minst is het een bezoekje waard voor de lokale trattoria’s waar wordt gekookt wat de dag brengt. Overnachting in Masseria Torre del Diamante.
  4. Dag 4: Een dagje ontspannen
    Een dagje ontspannen aan het zwembad of ontdek de kust vlakbij de masseria van het Parco delle Dune Costiere met stranden van fijn wit zand op 1,5 km van Masseria Torre del Diamante. Mocht je er vandaag toch liever op uit trekken dan zijn de rotswoningen van Matera een aanrader. Overnachting in Masseria Torre del Diamante.
  5. Dag 5: Een dagje Monopoli (23 km)
    Alweer zo’n pareltje waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. In Monopoli gaat het leven heerlijk langzaam, vissers in hun vissersbootje, mensen genietend op een terras en een verrassend mooi historisch centrum met de prachtige kathedraal Maria Santissima della Madia, beschermheilige van de stad. Ook de kust is hier een aanrader met mooie stranden en strandtentjes. Rij bijvoorbeeld eens iets verder door naar het leuke kustplaatsje Polignano a Mare. In Monopoli kun je ook een vespa huren of een boot zodat je het dorp vanaf zee kunt bekijken. Overnachting in Masseria Torre del Diamante.
  6. Dag 6: Door naar authentiek Otranto (ca. 145 km)
    Vandaag ga je door naar het zuiden van Puglia, naar de meest oostelijke plaats Otranto. Het stadje kent een rijke geschiedenis. Een bezoek aan de kathedraal en de burcht van de stad mag eigenlijk niet ontbreken. Er is hier ook genoeg gezelligheid te vinden rondom de oude burcht en de haven. Slenter door de smalle straatjes van het oude centrum en neem plaats bij een van de barretjes of restaurantjes. De komende nachten verblijf je in Hotel Basiliani.
  7. Dag 7: Santa Maria di Leuca (41 km)
    Het meest zuidwestelijke dorp van het vasteland van Italië staat bekend om haar vuurtoren en de zeegrotten. Een mooie kustroute brengt je hier. Overnachting in Hotel Basiliani.
  8. Dag 8: Een dag naar Barokstad Lecce (50 km)
    Besteed zeker een dag aan Lecce, dé barokstad van Italië. Hier kijk je je ogen uit aan imposante bouwwerken. Overnachting in Hotel Basiliani.
  9. Dag 9: Een dagje ontspannen
    Vandaag nog even een heerlijk dagje relaxen bij je hotel, alvorens je morgen doorreist naar je volgende overnachtingsadresje. Overnachting in hotel Basiliani.
  10. Dag 10: Naar de westkust van Puglia (50 km)
    Vandaag ga je door naar je nieuwe bestemming boutiquehotel Giardino dei Pini, waar je de laatste 5 nachten verblijft.
  11. Dag 11: Gallipoli, de 'mooie stad' (25 km)
    Tour een dagje langs de kust en ontspan in de middag of avond in Gallipoli, een sfeervol visserstadje dat ’s avonds tot leven komt en vele restaurantjes heeft. Overnachting in Hotel Giardino dei Pini.
  12. Dag 12: De Malediven van de Salento
    Op een kwartier rijden vind je de ‘Malediven van de Salento’, de mooiste stranden van Puglia. De verschillende baaien en Marina di Pescoluse doen je denken aan Caraïbische sferen. Overnachting in Hotel Giardino dei Pini.
  13. Dag 13: Matera (233 km) of Manduria (78 km)
    Mocht je het nog niet gedaan hebben; een bezoek aan de magische stad Matera in Basilicata mag eigenlijk niet ontbreken, hoewel het wel een hele rit is (ca. 2.45 uur)! Maar mocht je willen, is het echt de moeite waard. De bijzondere grottenwoningen zijn het decor geweest van vele films en UNESCO-werelderfgoed. Je kunt hier urenlang ronddwalen en een kijkje nemen in de gereconstrueerde grottenwoningen. Geen zin in zo’n lange rit? Overweeg dan de stad Manduria, een historisch interessante binnenstad en strand én natuurlijk heerlijke wijnen. Overnachting in Hotel Giardino dei Pini.
  14. Dag 14: Spa en zwembad
    Een dagje relaxen in het zwembad of in de Spa van het hotel. Overnachting in Hotel Giardino dei Pini.
  15. Dag 15: Retourvlucht vanaf Brindisi
    Je levert je huurauto in op de luchthaven van Brindisi en vliegt weer terug naar huis.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook