Fly-drive Authentiek Puglia 15 dagen

  1. Italië
  2. Puglia
  3. Fasano
  • Trulli in alberobello
  • otranto puglia italie
  • kaartje fly drive authentiek puglia.jpg
  • Matera view
  • Bloemen in Otranto
  • 21 foto's
  • Zonvakantie
  • Fly-drive
  • Kleinschalig
  • Couleur locale
  • Verblijf in sfeervolle masseria’s
  • Ontdek de mooiste plekjes van authentiek Puglia
  • De mooiste stranden
  • Ontdek Lecce, Otranto, Alberobello, Matera en Ostuni
  • Trulli

Puglia in de hak van de laars is nog een van de meest authentieke regio’s van Italië. Wel al jaren geliefd bij de Italiaanse vakantiegangers maar nog redelijk onontdekt als toeristische bestemming. Maar Puglia is zeer de moeite waard! Baroksteden als Lecce en Bari maar ook geheel authentieke plaatsen als Ostuni, Otranto en Gallipoli. Natuurlijk bezoek je ook de trulli in Alberobello maar ze zijn d

15 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Brindisi (ca. 49 km)
  2. Dag 2: Ostuni (20 km)
  3. Volledig 15 daags programma

Over Fly-drive Authentiek Puglia 15 dagen

Algemeen

Puglia in de hak van de laars is nog een van de meest authentieke regio’s van Italië. Wel al jaren geliefd bij de Italiaanse vakantiegangers maar nog redelijk onontdekt als toeristische bestemming. Maar Puglia is zeer de moeite waard! Baroksteden als Lecce en Bari maar ook geheel authentieke plaatsen als Ostuni, Otranto en Gallipoli. Natuurlijk bezoek je ook de trulli in Alberobello maar ze zijn door de gehele regio te vinden. Ontdek in deze reis de geheimen van Puglia en overnacht in authentieke Masseria’s.

Hoogtepunten

Brindisi
Otranto
Matera
Alberobello
Ostuni
Lecce

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Brindisi vice versa

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 15 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Verder in het boekingsproces kan je een andere huurauto selecteren

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:

Torre Canne - Masseria Torre del Diamante****
Otranto - Masseria Panareo***
Avetrana - Masseria Bosco & Strazzati****

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Puglia op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Inbegrepen

Inclusief:

- Retourvlucht Brindisi
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 14 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt

Exclusief:

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Toeristenbelasting
- Entreegeld en workshops zijn niet inbegrepen
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Brindisi (ca. 49 km)
    Na aankomst op de luchthaven van Brindisi, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar je hotel waar je 5 nachten verblijft op basis van logies/ontbijt. Ontdek de prachtige kust nabij Torre Canne. Je verblijft 5 nachten in Masseria Torre del Diamante.
  2. Dag 2: Ostuni (20 km)
    Bezoek vandaag de ‘città bianca’ (witte stad) Ostuni. Het stadje ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht over zee. Het centrum biedt veel historische highlights zoals de kathedraal met kleurige koepel, maar ook vele fotogenieke steegjes en straatjes waar het wit mooi afsteekt tegen het blauw van de lucht en de kleurrijke bloemen in de straten. In het centrum kun je terecht voor een heerlijke lunch, ijsje of diner. Ostuni wordt omgeven door enorme olijfboomgaarden met daartussen de karakteristieke trulli met kegelvormige daken. Overnachting in Masseria Torre del Diamante.
  3. Dag 3: Alberobello en Locorotondo (58 km)
    Alberobello is de vallei van de trulli’s, UNESCO-wereldergoed en een bezienswaardigheid op zich. Locorotondo is echter niet minder interessant en is een van de mooiste dorpen in Puglia. Smalle steegjes, witte huizen en vriendelijk ogende bloemen- en plantenbakken. De indeling van het stadje is interessant, locus rotondus, maar ook de bouw van de rechthoekige huisjes is bijzonder en uniek. Maar niet in het minst is het een bezoekje waard voor de lokale trattoria’s waar wordt gekookt wat de dag brengt. Overnachting in Masseria Torre del Diamante.
  4. Dag 4: Een dagje ontspannen
    Een dagje ontspannen aan het zwembad of ontdek de kust vlakbij de masseria van het Parco delle Dune Costiere met stranden van fijn wit zand op 1,5 km van Masseria Torre del Diamante. Overnachting in Masseria Torre del Diamante.
  5. Dag 5: Een dagje Monopoli (23 km)
    Alweer zo’n pareltje waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. In Monopoli gaat het leven heerlijk langzaam, vissers in hun vissersbootje, mensen genietend op een terras en een verrassend mooi historisch centrum met de prachtige kathedraal Maria Santissima della Madia, beschermheilige van de stad. Ook de kust is hier een aanrader met mooie stranden en strandtentjes. Je kunt hier ook een vespa huren of een boot zodat je het dorp vanaf zee kunt bekijken. Overnachting in Masseria Torre del Diamante.
  6. Dag 6: Door naar het Otranto langs Lecce (ca. 145 km)
    Vandaag ga je door naar het zuiden van Puglia. Onderweg kun je stoppen bij Lecce, dé barokstad van Italië. Hier kijk je je ogen uit aan imposante bouwwerken. Je overnacht in een prachtige masseria temidden van de natuur van de Salento. Hier geniet je van rust ver weg van de drukte temidden van een pijnboombos van 5 hectares. Dineer hier met uitzicht op zee en geniet van de heerlijke lokale keuken. Overnachting in Masseria Panareo.
  7. Dag 7: Santa Maria di Leuca (41 km)
    Het meest zuidwestelijke dorp van het vasteland van Italië staat bekend om haar vuurtoren en de zeegrotten. Overnachting in Masseria Panareo.
  8. Dag 8: Een dagje ontspannen
    Geniet van een dagje aan het strand of in de masseria. Overnachting in Masseria Panareo.
  9. Dag 9: Door naar de westkust (91 km)
    Het is de moeite waard om onderweg naar je volgende bestemming te stoppen bij Gallipoli en de kust. Overnachting in Masseria Bosco & Strazzati.
  10. Dag 10: Gallipoli (138 km)
    Mocht je hier gister geen stop hebben gemaakt. Tour dan een dagje langs de kust en ontspan in de middag of avond in Gallipoli, een sfeervol vissersstadje dat ’s avonds tot leven komt en vele restaurantjes heeft. Overnachting in Masseria Bosco & Strazzati.
  11. Dag 11: Nardò (31 km)
    Het best bewaarde geheim van Puglia...niet overspoeld door restaurants en bars, maar de enkele die er zijn, zijn zeker de moeite waard. Het centrum is uiterst charmant met vele kerken en barokke pleinen. Overnachting in Masseria Bosco & Strazzati.
  12. Dag 12: Wijn- of olijfolietour
    Je kan in de masseria (op reservering) deelnemen aan een kookworkshop of een wijn- of olijfolietour. Overnachting in Masseria Bosco & Strazzati.
  13. Dag 13: Matera (127 km)
    Een bezoek aan deze magische stad in Basilicata mag niet ontbreken! De bijzondere grottenwoningen zijn het decor geweest van vele films en UNESCO-werelderfgoed. Je kunt hier urenlang ronddwalen en een kijkje nemen in de gereconstrueerde grottenwoningen. Overnachting in Masseria Bosco & Strazzati.
  14. Dag 14: Dag aan de kust
    Geniet nog een laatste dag aan de prachtige kust van Puglia en kijk terug op een heerlijke vakantie! Overnachting in Masseria Bosco & Strazzati.
  15. Dag 15: Retourvlucht vanaf Brindisi
    Je levert je huurauto in op de luchthaven van Brindisi en vliegt weer terug naar huis.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook