Privérondreis Corfu & onbekend Albanië

 1. Griekenland
 2. Corfu
 3. Kommeno
 • Albanië - Burint
 • Corfu - oude stad
 • Privérondreis Corfu & onbekend Albanië
 • Permeti - Albanië
 • Albanië - Gjirokaster
 • 11 foto's
 • Zonvakantie
 • Rondreis
 • Privérondreis
 • Corfu per huurauto
 • Hoogtepunten van Albanië
 • Engelstalige gids/chauffeur in Albanië
 • Inclusief Butrint, Gjirokastra en wijnproeverij in Albanië

Tijdens deze privé-rondreis ontdek je eerst Corfu per huurauto om vervolgens per ferry naar Albanië te reizen. In de haven van Saranda staat een auto met privéchauffeur/gids je op te wachten voor tour door Albanië. Een nog steeds onontdekte parel, maar fascinerend land.

8 -daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Corfu
 2. Dag 2: Kommeno – Boukari – Lefkimmi - Kavos – Korissionmeer – Benitses – Kommeno
 3. Volledig 8 daags programma

Over Privérondreis Corfu & onbekend Albanië

Algemeen

Tijdens deze privé-rondreis ontdek je eerst Corfu per huurauto om vervolgens per ferry naar Albanië te reizen. In de haven van Saranda staat een auto met privéchauffeur/gids je op te wachten voor tour door Albanië. Een nog steeds onontdekte parel, maar fascinerend land.

Hoogtepunten

Lefkimmi
Korission meer
Archillion Palace
Corfu-stad
Butrint
Gjirokaster
Permeti
Bezoek Albanese wijngaard

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Corfu en retour.

Huurauto en auto met chauffeur

Op Corfu heb je vanaf dag 1 t/m dag 3 een huurauto om op eigen gelegenheid het mooie eiland te verkennen. Op dag 4 rijd je naar de haven van Corfu en levert de huurauto in. Na de ferry overtocht naar Albanië, wordt je opgevangen door de chauffeur/gids met de auto. De gids/chauffeur is Engelssprekend. De auto heeft naast de chauffeur ruimte voor 3 volwassenen, een grotere auto is op aanvraag.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Nefeli ***- Kommeno – Corfu
Hotel Cavalieri **** - Corfu-stad
Hotel Bineri **** - Gjirokaster – Albanië
Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Corfu uit ons assortiment.

Goed om te weten

Je hebt voor het bezoek aan Albanië een geldig paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in Albanië.

Inclusief

- Retourvlucht Corfu
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. B van Sunspots Car Rental vanaf aankomst tot dag 4 (ophalen luchthaven / inleveren in de haven van Corfu-stad). CDW & PAI verzekering inbegrepen.
- Drie overnachtingen op basis van logies/ontbijt in hotel Nefeli/Kommeno of gelijkwaardig
- Ferry ticket van Corfu-stad naar Saranda in Albanië
- Drie overnachtingen op basis van logies/ontbijt in hotel Bineri in Gjirokaster of gelijkwaardig
- Auto inclusief chauffeur/Engelssprekende gids van dag 4 tot dag 7 (Albanië)
- Transfer op dag 7 van de haven Corfu naar hotel Cavalieri of gelijkwaardig
- Transfer op dag 8 naar de luchthaven van Corfu of het verlengingshotel op Corfu.
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een appartement/studio's en villa’s tot 80 m2 betaal je € 1,50 per nacht.
Voor villa groter dan 80 m2 betaal je € 10,- per villa per nacht .
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je € 10,- per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Corfu
  Na aankomst op de luchthaven van Corfu, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Nefeli in Kommeno. Hotel Nefeli is gebouwd op een 400 jaar oude olijfgaard en heeft een mooi zwembad met zonneterras. Misschien is er nog tijd voor een frisse duik of ga je onder het genot van een drankje de route van de volgende dag doorspreken. Hotel Nefeli heeft een sfeervol restaurant waar je lokale specialiteiten kunt proeven. Overnachting hotel Nefeli op basis van logies/ontbijt.
 2. Dag 2: Kommeno – Boukari – Lefkimmi - Kavos – Korissionmeer – Benitses – Kommeno
  Na het ontbijt kun je vandaag het zuiden van Corfu ontdekken. Via Messonghi en Boukari rijdt je naar Lefkimmi, de 2e stad in grootte op Corfu. Het riviertje Potamos loopt door Lefkimmi en de vele bootjes, bruggetjes en oude pakhuizen geven het stadje nog een pittoresk karakter. In Kavos kun je het Panayia Arkoudillas klooster bezoeken, je bent nu op het meest zuidelijke punt van Corfu aangekomen. Ga daarna in zuidwestelijke richting naar het Korission meer het grootste meer van Corfu, wat een natuurgebied is. Tussen het meer en de zee ligt het strand van Halikounas, een prachtig zandstrand. Het beschermde gebied is een belangrijke stop voor trekvogels op weg naar Afrika. Een leuke stop is hier de Alonaki taverne, ze verbouwen nog hun eigen groente en bereiden heerlijke specialiteiten van Griekenland en Corfu. Je kunt hier heerlijk op het terras onder de bomen zitten en genieten van de authentieke ambiance. Op de terugweg naar Kommeno is het leuk om even een stop in Benitses te maken. Wandel door de geplaveide steegjes in de oude dorpskern en bezoek de Romeinse baden. Overnachting in hotel Nefeli.
 3. Dag 3: Kommeno – Agios Georgios Pagon – Krini – Glyfada – Gastouri – Kommeno
  Na het ontbijt kun je een nieuw deel van Corfu ontdekken, het noorden. Je rijdt naar Agios Georgios Pagon, met het mooiste en langste strand van Corfu, ik denk dat je de verleiding niet kunt weerstaan om hier even het water in de duiken. Je rijdt nu richting Krini waar je een 13e eeuws Byzantijns fort, Angelokastro, kunt bezoeken, gebouwd op een steile rots en jarenlang Corfu beschermde van vijandelijke aanvallen. Hierna heb je vast zin in verkoeling, bezoek het meest mondaine strand van Corfu in Glyfada. Daarna rijd je richting Gastouri, prachtig gelegen en omgeven door veel groen, maar vooral bekend vanwege het paleis van Achilleion gebouwd door keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi. Bezoek het kleine museum en de paleistuinen met prachtige beelden uit de Griekse mythologie. Overnachting in hotel Nefeli.
 4. Dag 4: Kommeno – Saranda – Butrint – Gjirokaster
  Na een vroeg ontbijt rijd je naar de haven van Corfu-stad, waar je de huurauto inlevert om daarna per ferry te vertrekken richting Albanië. Bij aankomst in Saranda word je opgewacht door de chauffeur/gids die je de komende dagen gaat begeleiden. Je bezoekt als eerste de antieke stad Butrint, dat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Butrint is een belangrijk onderdeel van het oude Albanese cultuurlandschap. Het gebied werd bewoond sinds de prehistorie en vormde een bekende tussenstop op handelsroutes. Butrint was een Griekse kolonie, later een Romeinse stad en vervolgens een bisdom. In de 4de eeuw v. Chr. was het een commercieel en maritiem centrum van de oude wereld. De opgravingen worden omringd door het Butrint meer, de wetland en het Vivari kanaal en zijn een Nationaal Park van Albanië met bijzondere plant- en vogelsoorten. Je vervolgt de route richting Gjirokaster, één van de oudste steden van Albanië, het staat bekend als de stad met duizend trappen en de huizen in authentieke Albanese stijl. Maar je maakt eerst nog een stop bij het ‘blauwe oog’. Een zoetwaterbron die zo’n vijftig meter diep is en waar helder mineraalwater naar boven komt, een schitterend gezicht. Overnachting in Hotel Bineri in Gjirokaster.
 5. Dag 5: Gjirokaster
  Na het ontbijt breng je een bezoek aan het kasteel van Gjirokaster, het grootste kasteel van Albanië en dateert uit de 12de eeuw en huisvest nu een museum. Daarna bezoeken we het historische centrum met smalle straatjes geplaveid met kinderkopjes, de authentieke huizen geven je het gevoel de Middeleeuwen binnen te wandelen. Het historische deel van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. ’s Middags breng je een bezoek aan het dorp Labovë, met de oudste Byzantijnse kerk van het land. Overnachting in Hotel Bineri in Gjirokaster.
 6. Dag 6: Gjirokaster – Permet – Gjirokaster
  Na het ontbijt rijd je richting Permet, bekend om het thermale water van de Vjosa rivier en een middeleeuwse stenen brug. Er worden rafting tochten op de rivier gemaakt. Er is gelegenheid om te lunchen in een traditionele taverne langs de rivier. ’s Middags bezoek je een authentieke wijngaard waar je kennis kunt maken met de Albanese wijn. Overnachting in hotel Bineri in Gjirokaster.
 7. Dag 7: Gjirokaster – Saranda – Corfu-stad
  Na het ontbijt word je naar de haven van Saranda gereden en maak je de overtocht naar Corfu. Vanuit de haven van Corfu, heb je een transfer naar hotel Cavalieri in Corfu-stad. De rest van de dag kun je deze prachtige oude stad, ook wel Kerkyra genoemd verkennen. Gebouwen uit de Venetiaanse tijd, zoals het oude en het nieuwe fort. Het centrale plein is de Esplanade, met het bekende Liston dat de Fransen hebben nagelaten en een kopie van de Rue de Rivoli in Parijs moest worden. Hier zitten tegenwoordig kleine winkeltjes en terrasjes gevestigd en waar altijd een gezellige sfeer is. Het paleis Mon Repos is door de Engelsen gebouwd en hier is prins Philip, de echtgenoot van koningin Elisabeth geboren. Later is het overgegaan naar de Griekse Koninklijke familie, die in 1994 Mon Repos verplicht moesten verkopen wegens grote belastingschuld. Tegenwoordig is in Mon Repos een museum gevestigd.
  Een leuke souvenir op Corfu is de kumquat likeur, gemaakt van de gelijknamige kumquat, een kleine ovale citrusvrucht. Overal zul je flesjes met deze zoete likeur zien staan, maar ook verkopen ze kumquat- marmelade, koekjes en loukoumi, een soort Turks fruit. Overnachting in hotel Cavalieri.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Corfu
  Na het ontbijt heb je een transfer naar de luchthaven van Corfu en terugvlucht naar huis. Mocht je de vakantie verlengen op Corfu, dan word je na het ontbijt naar het hotel van je keuze gebracht.

Locatie

Anderen bekeken ook