Fly-drive Kleurrijk Corfu - Island of Colours

  1. Griekenland
  2. Corfu
  3. Corfu
  • Kleurrijk Corfu
  • Restaurant Corfu
  • Strandje Corfu
  • Cape Drastis
  • Wandelen op Corfu
  • 23 foto's
  • Zonvakantie
  • Fly-drive
  • Ongerepte natuur
  • Fascinerend verleden
  • Overvloed aan cultuur
  • Idyllische baaitjes

Corfu, ook wel bekend als Korfoe, is een Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Het is het op één na grootste eiland in de Ionische archipel en heeft een rijke geschiedenis en cultuur met prachtige stranden, levendige steden en pittoreske dorpjes. De oude stad van Corfu staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de vele Venetiaanse, Franse en Britse invloeden in de architectuur. Het eila

8 -daags programma
  1. Dag 1: heenvlucht naar Corfu - Corfu
  2. Dag 2: Lefkimmi, Kavos en Arkoudilas
  3. Volledig 8 daags programma

Over Fly-drive Kleurrijk Corfu - Island of Colours

Algemeen

Corfu, ook wel bekend als Korfoe, is een Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee. Het is het op één na grootste eiland in de Ionische archipel en heeft een rijke geschiedenis en cultuur met prachtige stranden, levendige steden en pittoreske dorpjes. De oude stad van Corfu staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de vele Venetiaanse, Franse en Britse invloeden in de architectuur.
Het eiland biedt diverse activiteiten, waaronder wandelen, zeilen en duiken. Er zijn tal van restaurants en bars waar je heerlijk Grieks eten kunt proeven en van het nachtleven kunt genieten.
Corfu is ook beroemd om zijn olijfolie, wijn en citrusvruchten, die worden gebruikt in veel traditionele gerechten. Het is een geweldige bestemming voor zowel families als jongeren die op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie.
"Corfu is niet alleen een plek die je ziet, maar ook een plek die je voelt."

Hoogtepunten

Chalikounas Beach
Zoutpannen bij Alikes
Lefkimmi
De kliffen van zuid Corfu
Baai van Kouloura
Pantokrator
Corfu stad
Buitenverblijfplaats van keizerin Sissi
Muizeneiland

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Corfu v.v.

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 tot dag 8 een huurauto tot je beschikking. Autohuur categorie B van Sunspots Cars (afwijkende voorwaarden, zie onder de autohuurvoorwaarden Griekenland op de website) van de dag van aankomst tot vertrek met ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2

Hotels

De reis is gebaseerd op overnachtingen in een combinatie van 3* en 4* accommodaties. Voorbeelden zijn:

Zuiden: Rossis Beach hotel of gelijkwaardig – 2 nachten
Noorden: Century Resort of gelijkwaardig – 2 nachten
Corfu stad: Cavalieri hotel of gelijkwaardig – 3 nachten

Indien deze hotels geen beschikbaarheid hebben, zullen wij reserveren in vergelijkbare hotels in dezelfde omgeving.
De namen van de hotels worden bij de definitieve bevestiging gecommuniceerd.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Inclusief

- Retourvlucht Corfu
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. B van Sunspots Cars van de dag van aankomst tot vertrek met ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een appartement/studio's en villa’s tot 80 m2 betaal je € 1,50 per nacht.
Voor villa groter dan 80 m2 betaal je € 10,- per villa per nacht .
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je € 10,- per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: heenvlucht naar Corfu - Corfu
    Aankomst op de luchthaven van Corfu en begroeting door de lokale vertegenwoordiging. De auto, categorie B wordt afgeleverd en de eerste rit gaat naar het zuiden via Perama en Benitses naar Messonghi.
    Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, kun je gaan zwemmen bij het strand van Messonghi of het gebied van Chalikounas Beach bezoeken. De Chalikounas binnenzee, gescheiden van de Middellandse Zee door een lange en smalle strook zacht glooiende zandduinen, biedt een thuis voor vele soorten vogels en is een prachtig natuurlijk wildreservaat vol met cederbomen, witte lelies en interessant genoeg zijn er ook 14 verschillende soorten orchideeën gevonden. Combineer dit alles met de lange strook gouden strand, het kristalheldere mediterrane water en de prachtige onvergetelijke zonsondergang - wat een paradijs!
    Overnachting in het Messonghi gebied, hotel Rossis 3 * of vergelijkbaar op basis van logies en ontbijt.
  2. Dag 2: Lefkimmi, Kavos en Arkoudilas
    Voor een mooie dagtocht naar de zuidpunt van het eiland, zou je kunnen beginnen met bezoek aan de zoutpannen bij Alikes en de vele lange zandstranden zoals Santa Barbara en Prasoudi. We raden een lunchstop aan in een visrestaurant in Vitalades, aan de westkust. Rijd door Lefkimmi, de grootste stad buiten Corfu-stad. Lefkimmi is een oude stad waar weinig is veranderd in de loop der eeuwen en het zou zomaar kunnen dat je hier de vrouwen in traditionele kostuums tegenkomt. Schuif aan bij de lokale bevolking in één van de lokale cafés aan de oevers van de rivier voor wat ontspanning en ga vervolgens verder naar het zuiden. Rijd door Kavos om de oude kerk in Arkoudilas, op de meest zuidelijke punt van Corfu, te bezoeken. Verlaat Kavos dan richting het noorden, neem de afslag rechts in het dorp Argirades om de kust te bereiken (of rechtsaf in het dorp Perivoli) om via de haven van Petriti langs de kust terug te rijden.
    2e overnachting in het Messonghi gebied, hotel Rossis 3* of vergelijkbaar op basis van logies en ontbijt.
  3. Dag 3: Messonghi - Acharavi
    Na het ontbijt richting het noorden, via de stad Corfu en de gebieden Kontokali en Gouvia. Neem de afslag rechts bij Tzavros en rijd door Dassia en Ipsos. Dan begint de klim, slingerend langs de spectaculaire kustlijn met direct uitzicht op Albanië. Aanbevolen stop om te zwemmen in Barbati en lunch in een taverne aan de afgelegen baai van Agni. Rijd vervolgens naar Kouloura, een van de meest gefotografeerde baaien in Corfu. Je zou kunnen gaan zwemmen bij Kerasia, of breng een bezoek aan Kassiopi met het Kassiopi Castle onderweg naar Acharavi.
    Overnachting in het dorp Acharavi, hotel Century resort 4* of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt.
  4. Dag 4: Cape Drastis, Paleokatritsa, Doukades en Skripero
    Bij Cape Drastis kun je een mooie hike lopen met prachtige uitzichten over zee richting Italië. Je zou vervolgens via de enkele bergpassen, maak zeker fotostops onderweg bij Helidoni Viewpoint met uitzicht over de baai van Agios Georgios en Bella Vista Viewpoint bij Lakones, naar Paleokastritsa kunnen rijden. Vanaf het strand in deze plaats kun je de berg oplopen naar het nog altijd functionerende 13e-eeuwse Byzantijnse klooster. Houd wel rekening met de sluitingstijd tussen 13:00 – 15:00 uur. Op de terugweg naar de noordkust kun je nog een bezoek brengen aan het Donkey Rescue Center vlakbij Doukades om dan via Skripero de dag te eindigen bij het beginpunt in Acharavi.
    2e overnachting in het pittoreske dorp Acharavi, hotel Century resort 4* of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt.
  5. Dag 5: Acharavi – Corfu-stad
    Bij een bezoek aan Corfu mag een bezoek aan de Pantokrator, de hoogste berg van het eiland niet ontbreken. Op de top op 911 meter hoogte bevindt zich het Ypsilos Pantokrator klooster, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. De routes rondom Pantokrator behoren tot de meest indrukwekkende van het eiland Corfu en het uitzicht vanaf de berg is zonder twijfel de moeite waard. Na een bezoek rijd je via Ipsos Beach, Dassia en Gouvia naar Corfu-stad.
    Overnachting in Corfu-stad, hotel Cavalieri of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt.
  6. Dag 6: Corfu-stad
    Bezoek de stad Corfu, met het Archeologisch museum, Paleis van Sint Joris en Aartsengel Michaël, de Oude Venetiaanse vesting, de Kathedraal van Corfu of de kerk van Sint Spyridon, de Katholieke Duomo, het stadhuis, de tuinen van het paleis, Boschetto en wandel door de smalle straatjes, "kantounia", in het hart van de stad.
    2e overnachting in Corfu-stad, hotel Cavalieri of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt.
  7. Dag 7: Kanoni, Pontikonissi en Gastouri
    Vanuit Corfu-stad ben je in een krappe 10 minuten in het dorp Kanoni, ooit de belangrijkste haven van het eiland. Vanuit Kanoni heb je niet alleen uitzicht op de landingsbaan van de luchthaven, maar zie je ook de eilanden Pontikonissi (muizeneiland) en Vlacherna (wit klooster) liggen. Via trappetjes bereik je de dam om naar de overkant te wandelen, terwijl de vliegtuigen boven je hoofd naar de landingsbaan vliegen. Vanuit het haventje zou je per ootje naar het muizeneiland kunnen gaan om hier een byzantijns kerkje uit de 12e eeuw te bezoeken. Rijd daarna door naar het traditionele dorp Gastouri met het Achilleion-paleis, waarschijnlijk beter bekend als het buitenverblijf van keizerin Sissi. Op de terugweg is het stop bij het landgoed Mon Repos, het paleis waar prins Philip, hertog van Edinburgh, is geboren een mogelijkheid.
    3e overnachting in Corfu-stad, hotel Cavalieri of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt.
  8. Dag 8: terugvlucht naar Nederland
    Tijd om weer naar huis te gaan. De auto wordt ingeleverd op de luchthaven bij onze vertegenwoordiging, waarna de terugvlucht naar Nederland volgt.

Locatie

Anderen bekeken ook