Fly-drive Feel Good Zuid-Griekenland vanaf Athene

 1. Griekenland
 2. Attica (regio Athene)
 3. Athene
 • Kariatiden
 • Fly-drive Klassiek Griekenland vanaf Athene
 • Athene - Royal Guards
 • Griekse bruschetta
 • delphi
 • 10 foto's
 • Fly-drive
 • Oude mythes
 • Prachtige natuur
 • Tijden van weleer komen tot leven

Deze fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Grote beschavingen gingen je voor

8 -daags programma
 1. Dag 1: Heenvlucht naar Athene
 2. Dag 2: Athene
 3. Volledig 8 daags programma

Over Fly-drive Feel Good Zuid-Griekenland vanaf Athene

Algemeen

Deze fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Grote beschavingen gingen je voor op je route door de Peloponnesos en het vasteland van Griekenland.

Hoogtepunten

Olympia
Delphi
Athene
Mycene & Epidaurus
Mistra

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Athene en retour.

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 8 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

Je hebt voor deze fly-drive de keuze om te kiezen voor hotels in de 3* categorie of de 4* categorie

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 3* categorie:
Athene – Hotel Athenaeum Smart 4* of gelijkwaardig
Delphi – Hotel Fedriades 3* of Parnassos 3* of gelijkwaardig
Olympia – Hotel Neda 3* of Pelops 2* of gelijkwaardig
Sparta – Hotel Maniatis 3* of gelijkwaardig / Gytheio - hotel Pantheon 3* of gelijkwaardig
Tolo – Hotel Flisvos 3* of Hotel Dolfin 3* of Hotel Serenity 3* of gelijkwaardig

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 4* categorie m.u.v de overnachting in Sparta waar je in een 3* hotel verblijft:
Athene - Fresh hotel 4* of Athenaeum Grand Hotel 4* of gelijkwaardig
Delphi - Amalia Delphi 4* of hotel Kastalia 4* of gelijkwaardig
Olympia - Europa hotel 4* of Amalia Olympia 4* of gelijkwaardig
Sparta - Hotel Menelaion 3* of gelijkwaardig / Gytheio - Las hotel 4* of gelijkwaardig
Tolo - King Minos Hotel 4* of John & George Hotel 4* of gelijkwaardig

Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op de Peloponnesos en Athene uit ons assortiment.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Inclusief

- Retourvlucht Athene
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een appartement/studio's en villas tot 80 m2 betaal je van november tot februari € 0,50 per appartement per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per appartement per nacht.
Voor villa groter dan 80 m2 betaal je van november tot februari € 10,- per villa per nacht en van maart tot oktober € 4,- per villa per nacht.
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je van november tot februari € 0,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je van november tot februari € 1,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je van november tot februari € 3,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je van november tot februari € 4,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 10,- per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Athene
  Na aankomst op de luchthaven van Athene, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar je hotel in Athene waar je 2 nachten verblijft op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 40 km.
 2. Dag 2: Athene
  In Athene breng je natuurlijk een bezoek aan de Akropolis, die hoog boven de stad uitsteekt, de bekendste bezienswaardigheid van Athene en Griekenland. Vanaf 1100 voor Christus was de Akropolis het huis van de godin Athene. Voor deze godin Athene werd het Parthenon gebouwd en de tempel was het eerste klassieke monument op de Akropolis. Je ziet hier nog het Erechtheion met de bekende beelden van de Kariatiden en aan de voet van de Akropolis ligt het theater van Dionysus. Ook de moeite waard is het Akropolis museum, waar veel opgravingen van de Akropolis tentoongesteld zijn. Het moderne gebouw heeft veel glas, waardoor je een prachtig uitzicht op de Akropolis hebt.
  Persoonlijk vind ik het altijd leuk om ’s avonds naar Plaka te gaan, een wijk van Athene, die ondanks het toeristische karakter, nog steeds een authentieke uitstraling heeft. Loop heerlijk door de nauwe, steile straatjes en loop zo’n mooi Byzantijns kerkje binnen. Overal zie je ook de Akropolis opduiken, ideaal voor een mooi plaatje en ga op zoek naar een leuke Griekse taverne om de dag af te sluiten. Overnachting in Athene op basis van logies/ontbijt.
 3. Dag 3: Athene - Delphi
  Na het ontbijt ga je richting Delphi en dompel jezelf onder in de mythen en monumenten van het klassieke Griekenland. Bekijk voordat je in Delphi aankomt het mooie bergdorpje Arachova, dat tegen de hellingen van de berg Parnassos is gebouwd. Je vind hier nog heerlijke traditionele tavernes. Delphi was ooit het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, waar officiële delegaties, de wijze voorspellingen kwamen raadplegen van de priesteres van de god, over belangrijke staatszaken. Het Orakel van Delphi. Je kunt hier nog het Theater, de tempel van Apollo en het heiligdom van Athina bezoeken. Overnachting in Delphi op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 185 km.
 4. Dag 4: Delphi - Olympia
  Vandaag staat Olympia op het programma. Olympia, de bakermat van de Olympische geschiedenis. Elke vier jaar wordt hier nog steeds de Olympische vlam ontstoken. Je kunt hier de Dorische tempel van Hera bezoeken, de ruïnes van het oude Gymnasium en het trainingsveld voor de atleten. Het stadion is de plek waar de spelen destijds hebben plaatsgevonden. De Agora, het centrale plein met aan een kant een zuilengalerij. De heilige weg met bestrating uit de Romeinse periode voert naar de tempel van Apollo. Overnachting in Olympia op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 215 km.
 5. Dag 5: Olympia - Sparta of Gytheio
  Vandaag rijd je richting Sparta of Gytheio door het mooie landschap van de Peloponnesos. Sparta of Sparti, zoals de Grieken zeggen, had een speciale betekenis in de Griekse geschiedenis. In de oudheid was het leven in Sparta nogal militaristisch, waar strenge wetten en regels hoog in het vaandel stonden. Jongens werden destijds al getraind om goed militair te worden, maar ook de meisjes werden speciaal opgevoed, ze leerden lezen, schrijven, muziek spelen en dansen en waren present op allerlei festiviteiten. De Spartanen hielden niet van luxe en hadden een grote vaderlandsliefde. Dit schrijvend, realiseer ik me dat hier de uitdrukking ‘een Spartaanse opvoeding genoten’ vandaan moet komen. Vanuit Sparta kun je Mystras bezoeken, een spookstadje dat tegen de hellingen is gebouwd. Smalle straatjes, bergpaadjes, kloosters, kerken en ruïnes vormen een indrukwekkend openluchtmuseum. Er is nog een Byzantijns museum met prachtige iconen. Overnachting op basis van logies/ontbijt in Sparta of in Gytheio (op ca 45 km van Sparta). Afstand Sparta: ca. 160 en Gytheio ca. 200 km.
 6. Dag 6 & 7: Sparta of Gytheio – Tolo
  Vandaag gaat de route richting Tolo, onderweg kun je een stop maken bij het historische Mycene, dat in de oudheid een belangrijke rol speelde in de Myceense cultuur. In Tyrens, ooit een Myceens bolwerk zie je nog de oude stadsmuren. De komende 2 nachten overnacht je op basis van logies/ontbijt in Tolo. Afstand: ca. 135 km vanuit Sparta en ca. 170 km vanuit Gytheio.
  De volgende dag heb je gelegenheid om vanuit Tolo de stad Nafplion te bezoeken, Nafplion is de oude hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een van de mooiste steden. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort, maar loop vooral naar het oude centrum, met kleurrijke straatjes en veel terrasjes. De volgende stop kan Epidaurus zijn, met het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Misschien is er nog tijd voor een duik op het strand van Tolo. Overnachting in Tolo op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 70 km.
 7. Dag 8: Tolo – Athene – terugvlucht vanaf Athene
  Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze fly-drive Klassiek Griekenland. Je rijdt vandaag terug naar het vliegveld van Athene voor je terugvlucht. Eerst de huurauto inleveren bij Sunny Cars en daarna inchecken. Afstand: ca. 175 km.
  Je kunt deze reis ook verlengen met ieder hotel in de Peloponnesos of Athene uit ons programma.

Locatie

Anderen bekeken ook