Monastiraki, Athene, Attica, Griekenland

Vakantie Athene

Athene of zoals de Grieken liefdevol zeggen Athina is de bruisende hoofdstad van Griekenland. Als bakermat van de westerse beschaving kun je in Athene cultuursnuiven, maar ook heerlijk winkelen, rondslenteren in pittoreske wijken als Plaka en Monastiraki. Ook culinair is Athene een belevenis, want naast traditionele tavernes, waar je de lokale gerechten kunt proberen zijn er de laatste jaren veel trendy en hippe restaurants gekomen. Beroemde Griekse chefs koken hier moderne gerechten, die wel hun oorsprong hebben in de traditionele Griekse keuken, een soort ‘fusion’ maar tongstrelend lekker. Ben je in Athene dan ga je natuurlijk naar de Akropolis, met de bekende gebouwen als het Erechteion, de Propyleeën en het Parthenon. Daarna even het Akropolis museum binnenlopen en alle opgravingen van de Akropolis bekijken. Je kunt hier ook lunchen en het restaurant heeft een mooi uitzicht op de Akropolis, zeker de moeite waard.

Lees meer over Vakantie Athene

Je vakanties

Vakantie Athene

Centrum van Athene

De twee bekendste pleinen in Athene zijn het Syntagmaplein en het Omonia plein. Aan het Syntagmaplein staat het vroegere Koninklijke paleis, tegenwoordig het parlement en residentie van de president. Aan de voorkant van het gebouw is het graf van de onbekende soldaat, waar elite soldaten de wacht houden, het wisselen van de wacht (ieder uur) levert een leuke foto op. Het Omonia is het middelpunt van de stad en een goed startpunt om de stad te verkennen.

Minder bekend Athene

De bruisende wijk Monastiraki mag je eigenlijk niet overslaan, hier is een dagelijkse rommelmarkt en die straathandel is ook uitgewaaierd naar de straatjes rondom de markt. Je vindt hier souvenirs, maar ook antiek, meubels en tweedehands prullaria. Let op, afdingen is hier een sport, dus speel het spelletje mee. Daarnaast vind je hier nog mooie kerken en veel leuke tavernes. Een andere bekende en sfeervolle wijk is Plaka. Plaka is tegenwoordig een belangrijke toeristische trekpleister maar ondanks dat is de wijk nog steeds charmant en een bezoekje waard. Dwalen door de smalle straatjes en overal duikt de Akropolis aan de horizon op.

Griekse koffie

Geniet even van dat mooie uitzicht op een leuk terrasje met een heerlijke Griekse koffie. Of bezoek hier ’s avonds, na een heerlijk diner in de vele restaurantjes, een van de muziekcafés waar je de Griekse muziek kunt leren kennen. Voor een leuke stedenreis ben je in Athene aan het goede adres, maar ook als startpunt van een van onze fly-drives is Athene ideaal.