Eilandhoppen Griekenland

Met vlucht
Waar wil je naartoe?
Wat wil je gaan doen?
2 Volwassenen
Wanneer wil je vertrekken?
Verblijfsduur geen voorkeur

Eilandhoppen is de ideale manier van vakantievieren in Griekenland, een land met een ongekend aantal eilanden. Ieder eiland is weer anders en niets is leuker om deze te combineren, het lijkt zelfs of je vakantie langer duurt, door de vele indrukken die je opdoet. Per ferry van het ene eiland naar het volgende en genieten van welke verborgen pareltjes je onderweg ziet. Authentieke dorpjes ontdekken en dito tavernes, een heerlijk visje of een traditionele moussaka? Dit is het echte Griekenland gevoel!

Dodekanesos

Wij hebben verschillende eilandhop-programma’s voor je samengesteld, zo kun je diverse eilanden in de Dodekanesos ontdekken vanaf Rhodos of Kos. De Dodekanesos eilandgroep bestaat uit maar liefst 12 eilanden die ook de naam aan deze eilandgroep geven, want dodeka betekent 12 in het Grieks.

Cycladen

Natuurlijk staan ook de Cycladen op het programma, misschien wel de meest fotogenieke eilandengroep in de Egeïsche zee. De Cycladen zijn de meest gefotografeerde eilanden van Griekenland, wie kent niet die ansichtkaart met dat mooie blauwe koepelkerkje, witte huisjes met blauwe kozijnen en deuren? Hier kan je foto haast niet mislukken. Eilandhoppen begint op de Cycladen op Mykonos of Santorini, de twee bekendste eilanden van deze archipel.

Authentieke eilanden

Net voor de kust van Turkije liggen de Noord-Egeïsche eilanden, met ieder een afwisselend landschap, een rijke historie en authentieke dorpjes. Hoewel deze eilanden al vele jaren toeristisch ontdekt zijn is de sfeer hier nog rustig en authentiek en vind je hier geen grote toeristencentra. Je kunt hier eilandhoppen vanaf Samos.

Tussen Griekenland en Italië

Tussen het vaste land van Griekenland en Italië liggen de Ionische eilanden, die zich kenmerken door een groene weelderige natuur en mooie stranden met een azuurblauwe zee. De eeuwenlange Venetiaanse overheersing heeft op de Ionische eilanden zijn sporen achtergelaten. Overal proef je de geweldige mix van Grieks en Italiaans. Je eilandhop-programma op de Ionische eilanden kan beginnen vanaf Corfu, Lefkas, Kefalonia en Zakynthos.

Lees meer over Eilandhoppen Griekenland
Eilandhoppen Griekenland
 • Eilandhoppen vanaf Corfu

  Vanaf Corfu hebben we verschillende combinaties samengesteld met het authentieke eilandje Paxos. Heerlijk genieten van groen Corfu, de smalle steegjes in de oude stad, daarna heerlijk wandelen op authentiek Paxos.

  Lakka, Paxos, Griekenland, blauw water met bootjes, huisjes en groene bomen op heuvel
 • Eilandhoppen vanaf Kos

  Wil je naast het bekendere Kos ook andere eilanden van de Dodekanesos archipel bezoeken? Dan is het leuk om je vakantie op Kos te combineren met Leros, Lipsi en/of Patmos. Combineer Kos met het rustige Lipsi of maak je kennis met de sponzenduikers op Kalymnos, het authentieke Leros of Patmos, het best bewaarde geheim van Griekenland.

  Kefalos op Kos
 • Eilandhoppen vanaf Mykonos

  Ontdek de Cycladen en combineer Mykonos met Naxos, Paros en/of Santorini. De Cycladen zijn misschien wel het meest fotogeniek van heel Griekenland. Dit is Griekenland in optima forma!

  Uitzicht op strand en tavernes in Klein Venetië deel van Mykonos, Griekenland
 • Eilandhoppen vanaf Rhodos

  Mix Rhodos met Symi of Kos! Je combineert zo verschillende sferen, want Rhodos is een tikje mondain, terwijl Symi nog heel authentiek is en erg kleinschalig. Kos is het fietseiland van Griekenland.

  Eilandhoppen vanaf Rhodos
 • Eilandhoppen vanaf Ikaria

  De Noord-Egeïsche eilanden, met ieder een afwisselend landschap, een rijke historie en authentieke dorpjes. Hoewel deze eilanden al vele jaren toeristisch ontdekt zijn is de sfeer hier nog rustig en authentiek. Samos kun je prima combineren met het authentieke Ikaria.

  Lunchen met een prachtig uitzicht op zee
 • Eilandhoppen Cycladen

  Santorini is een ansichtkaart op zich, wat een prachtige zonsondergangen, prachtige lavastranden en blauwe koepelkerkjes. Maar alle eilandjes van Cycladen zijn bijzonder. Combineer je vakantie met Paros, Naxos en/of Mykonos.

  Eilandhoppen vanaf Santorini

Eilandhoppen Griekenland

Terras met bloempotten en uitzicht op zee met schip, Santorini, Griekenland

Eilandhoppen vanaf Corfu

Vanaf Corfu hebben we verschillende combinaties samengesteld met het authentieke eilandje Paxos. Of je nu op zoek bent naar een 8- of 15-daagse combinatie je vindt het bij ons allebei. Heerlijk genieten van het groene natuurschoon op Corfu, de smalle steegjes in de oude stad en daarna heerlijk wandelen op het authentieke Paxos.

Mooie eilanden vanaf Kos

Wil je naast genieten op het bekende Kos ook andere eilanden van de Dodekanesos archipel bezoeken? Verschillende sferen met elkaar combineren en het gevoel hebben dat je vakantie langer duurt? Dan is het leuk om je vakantie op Kos te combineren met Leros, Lipsi  en/of Patmos. Zo zie je het drukkere Kos in combinatie met het rustige Lipsi of maak je kennis met de sponzenduikers op Kalymnos, het authentieke Leros of Patmos, het best bewaarde geheim van Griekenland.

Combineren vanaf Mykonos

Wil je naast Mykonos ook andere eilanden van de Cycladen archipel leren kennen? Verschillende sferen met elkaar combineren en het gevoel hebben dat je vakantie langer duurt? Dan is het leuk om je vakantie op Mykonos te combineren met Naxos, Paros en/of Santorini. De Cycladen zijn misschien wel het meest fotogeniek van heel Griekenland, overal vind je er de kleuren blauw en wit. De blauwe kerkkoepeltjes, de witte huisjes met blauwe luiken en de terrasjes met de authentieke stoeltjes. Dit is Griekenland in optima forma!

Mondain Rhodos met kleinschalig Symi

Wil je Rhodos graag combineren met andere eilanden van de Dodekanesos archipel? Dat kan prima met Symi of Kos. Je combineert zo verschillende sferen, want Rhodos is een tikje mondain, terwijl Symi nog heel authentiek is en erg kleinschalig. Hier bezoek je verschillende strandjes per taxi-boot en geniet je van verse vis in de haven van Yialos. Kos is het fietseiland van Griekenland, maar ook het eiland van Hippocrates. Snuif de sfeer van weleer en geniet van de gezellige terrasjes.

Authentiek Ikaria vanaf Samos

Net voor de kust van Turkije liggen de Noord-Egeïsche eilanden, met ieder een afwisselend landschap, een rijke historie en authentieke dorpjes. Hoewel deze eilanden al vele jaren toeristisch ontdekt zijn is de sfeer hier nog rustig en authentiek en vind je hier geen grote toeristencentra. Samos kun je prima combineren met het authentieke Ikaria. Wist je dat de inwoners hier het oudst worden van Europa. Ervaar die gezonde leefwijze zelf en maak een combinatie van Samos en Ikaria tijdens je vakantie.

Alles geregeld, ook op maat

Wij regelen alle transfers, boottickets en hotels op de verschillende eilanden, jij kunt puur genieten van alle indrukken. Kijk daarom naar ons programma eilandhoppen vanaf Corfu, waar we je enkele suggesties geven van leuke combinaties. Liever een ander hotel? Neem contact met ons op en we helpen je graag om jouw ideale combinatie samen te stellen.

Bekijk de mogelijkheden voor eilandhoppen Griekenland