Kustdorp op Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje

Tenerife

Tenerife is het grootste, en misschien ook wel bekendste, eiland van de Canarische Eilanden. Dankzij de ligging in de Atlantische Oceaan heeft Tenerife een erg fijn klimaat en kun je hier het hele jaar door genieten van een heerlijke vakantie. Tenerife is een eiland met veel gezichten, of je er nu lekker op uit wil en het eiland wil ontdekken of juist wil relaxen bij het strand en/of het zwembad, het kan allemaal. Het eiland kent, net als de andere Canarische eilanden, een vulkanische oorsprong. Maar het leuke aan Tenerife is dat je er naast de vulkanische bergen met uitgestrekte lavavelden ook prachtige natuurparken en zandstranden vindt. Neem een kijkje bij het aanbod van &Olives Travel en laat je inspireren voor jouw volgende vakantie.

Lees meer over Tenerife

Je vakanties

Vakantie Tenerife

Landschap met Candelaria-stad op Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje

Tenerife, onderdeel van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan, is al vele jaren een geliefde vakantiebestemming onder Nederlanders en dat is niet zonder reden.

Kustlijn

Tenerife is een geweldige bestemming voor een strandvakantie. Op het eiland zijn vele stranden te vinden. Naast de zwarte lavastranden zijn er ook een aantal goudgele zandstranden op Tenerife. Gaat jouw voorkeur uit naar een echte strandvakantie, dan raden wij aan om naar het zuiden van Tenerife te gaan. Hier vind je namelijk veel zandstranden terug. Maar neem tussen het relaxen door ook zeker eens een kijkje bij de ruige kustlijn met rotsen en kliffen, bijzonder indrukwekkend om te zien.

Natuur

Tijdens het genieten van zon, zee en strand kunnen wij je ook zeker aanraden om er één of meerdere dagen op uit te gaan om de prachtige natuur van Tenerife te ontdekken. De grootste vulkaan, en daarmee de hoogste berg van de Canarische eilanden, is Pico del Teide. Tijdens een vakantie naar Tenerife mag een bezoek aan deze vulkaan en daarmee het Teide Nationale Park eigenlijk niet ontbreken. Met het indrukwekkende vulkanische landschap, groene valleien en prachtige vergezichten over het eiland zul je hier je ogen uitkijken.