Plaza de España, Sevilla, Spanje

Sevilla

Sevilla, één van de warmste steden van Europa, de stad met een rijke historie, levendige cultuur en prachtige architectuur, én de geboorteplaats van de flamenco. Als vierde grootste stad van Spanje doet deze geweldige stedentrip bestemming zeker niet onder voor zijn voorgangers. De belangrijkste stad van Andalusië is het hele jaar door de perfecte plek om er even tussenuit te gaan. Met tapasbarretjes op elke hoek van de straat en bezienswaardigheden tot en met.. Of je nou puur voor Sevilla naar Spanje reist, of de stad als begin- of eindbestemming van je fly-drive kiest, bij &Olives zit je goed. Ontdek de parels die we gevonden hebben hieronder.

Lees meer over Sevilla

Je vakanties

Bezienswaardigheden en tips in Sevilla:

  1. Real Alcázar: het paleiscomplex van Sevilla.

  2. De gotische kathedraal van Sevilla, met daarin het graf van Christoffel Columbus.

  3. De Giralda-toren, de hoogste (klokken)toren van Sevilla.

  4. Plaza de España, een groot plein met 52 nissen met tegelmozaïeken van alle Spaanse provincies.

  5. Barrio Santa Cruz, een charmante wijk met smalle straatjes.

  6. De Real Maestranza de Caballería de Sevilla, een arena voor stierenvechten.

  7. De Torre del Oro, de Toren van het Goud, die dateert uit de 13e eeuw.

  8. Metropol Parasol, een modern houten bouwwerk op het plein Plaza de la Encarnación.

Sevilla is een prachtige stad in het zuiden van Spanje. Het is de hoofdstad van de regio Andalusië en staat bekend om de rijke cultuur, geschiedenis en architectuur. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke reis, dan is een bezoek aan Sevilla zeker de moeite waard.

In het centrum van de stad vind je prachtige monumenten en historische gebouwen, waaronder de Giralda-toren, de Kathedraal van de Heilige Maria van de Zee en het Real Alcázar paleis. Je kunt ook een wandeling maken door de smalle straatjes van het oude centrum en geniet van de Spaanse architectuur en sfeer.

Een andere must-see in Sevilla is het Park Maria Luisa, waar je kunt wandelen langs de prachtige fonteinen, tuinen en monumenten. Hier kun je ook het imposante Plaza de España bezoeken, één van de meest iconische plekken in de stad.

Naast architectuur en cultuur, biedt Sevilla ook een uitgebreide keuken. Proef de lokale specialiteiten, zoals gazpacho en paella, en geniet van een avondje uit in de vele bars en clubs in de stad.

Reizen naar Sevilla is gemakkelijk en goedkoop. Er zijn veel vlieg- en treinverbindingen naar de stad en er zijn veel accommodatie opties, variërend in budget en luxe.

Ontdek en geniet van deze Spaanse stad!