Rotsstrand Qawra, Buggiba, St Pauls Bay, Malta

Vakantie Qawra

In de zomermaanden komt het gebied rondom St. Paul's Bay, Qawra en Bugibba helemaal tot leven. Je vindt deze populaire bestemmingen aan de noordelijke kust nabij Mellieha en op zo'n 20 kilometer van Valletta en de luchthaven. Het is dus maar een klein stukje rijden naar deze vakantiewaardige locatie!

St. Paul's Bay is een klein vissersdorp en zeker in de zomer is het een populaire plek om vakantie te vieren. De sfeer die hier heerst is zorgeloos en het is niet voor niks één van de populairste baaien van Malta! Ik geniet er van: zacht geroezemoes, een cocktail en mijn voeten in het zand. Zoals het hoort op vakantie.

Bugibba en Qawra zijn inmiddels behoorlijk samengesmolten met St Paul's Bay. Vooral het nachtleven in dit gebied is populair: de restaurants en cafés bruisen in de zomermaanden als de zon ondergaat. Je vindt hier geen brede zandstranden, maar via één van de trappetjes bij de rotsstranden kun je nog altijd het water in voor een verfrissende duik. Groot voordeel hiervan is dat het water kraakhelder is en dus ideaal om te snorkelen.

Wil je in dit gebied iets ondernemen, dan kun je denken aan een bezoek aan het aquarium, het waterpark of aan het automuseum.Je vakanties