Fort bij Citadel met stadje en kerk op de achtergrond, Victoria (Rabat), Gozo, Malta

Vakantie Victoria

Victoria is de hoofdstad van Gozo en ligt centraal op het eiland. Vrijwel alle wegen op het eiland komen uit in Victoria. Vroeger heette de stad Rabat en in de volksmond wordt het soms nog steeds zo genoemd. De stad is ontstaan uit de fortificaties van de citadel. De ridders van de Johannieterorde wilden zo de bewoners van Gozo beschermen.
Terwijl je door de hoofdstad van Gozo, Victoria, loopt, lijkt het alsof je weer op Malta bent. Het is hier namelijk een stuk drukker dan in de rest van de plaatsjes op het rustige eiland Gozo. Toch verbaas je je ook hier over de prachtige balkonnetjes, de smalle straatjes en de bezienswaardigheden. Centraal in de stad bevindt zich het It-Tokk plein, met rondom smalle straatjes met diverse winkeltjes en bijna elke ochtend vindt hier een markt plaats. Al slenterend door de vele straatjes kom je op een ander mooi plein in de stad: het St. John's plein met de prachtige en imposante St. John's basiliek.

Vanuit het vroegere toevluchtsoord, de citadel, heb je een mooi uitzicht over Gozo. En dat niet alleen; ook biedt de Citadel zelf, met haar ruïnes en zandstenen een overweldigend geheel. Het is mogelijk om over de verschillende bastions vrijwel geheel rondom de citadel te lopen.

Je vakanties