Historisch Piazza Grande Arezzo Toscane

Vakantie Arezzo

Arezzo, hét decor van de film 'La vita è bella', is het hart van de Val di Chiana. Het imposante Piazza Grande heeft wel wat weg van het piazza del Campo in Siena maar ademt toch een heel eigen sfeer. Vele beroemde kunstenaars komen uit Arezzo en de vele kunstschatten zijn nog steeds te bewonderen, zoals bijvoorbeeld de beroemde fresco's van Giorgio Vasari. Eens in de maand is op het Piazza Grande de beroemde antiekmarkt. Bekijk ons mooie aanbod agriturismo's en villa's in en nabij Arezzo.

Lees meer over Vakantie Arezzo

Je accommodaties

Vakantie naar Arezzo

Het klooster Le Celle Cortona Toscane Italie

Historisch Arezzo

Arezzo was ooit een belangrijk Etruskisch en daarna Romeins centrum. Al in de 4e eeuw zetel van een christelijk bisdom. In de middeleeuwen werd Arezzo een machtige stad, geleid door bisschoppen, die graven waren van het Heilige Roomse Rijk. Arezzo was in conflict met Siena, maar vooral met Florence, dat het in 1384 onderwierp. Vanaf toen versmolt de geschiedenis met die van Florence en later met die van Toscane. Het huidige historische centrum heeft nog steeds alle charme van het roemruchte verleden en de belangrijkste monumenten zijn verrijkt door de werken van grote middeleeuwse en renaissancekunstenaars, zoals Cimabue, Piero della Francesca, Andrea della Robbia en Giorgio Vasari.

La vita è bella

Arezzo, geboorteplaats van dichter Francesco Petrarca, heeft ook internationale bekendheid gekregen als natuurlijk podium voor een beroemde film; de meest suggestieve hoeken van het monumentale gebied waren de filmset van enkele scènes uit Roberto Benigni's film "La vita è bella", winnaar van 3 Oscars in 1999.

Arezzo, stad van goud

Arezzo, modern en bedrijvig, kunststad van vroeger en nu, waar de briljante creativiteit van Arezzo nog steeds tot uiting komt in de oude smaken van de keuken, in het vakmanschap van hoge kwaliteit, in de toeristische roeping en in de goudsmidervaring die het beroemd heeft gemaakt in de hele wereld, als een stad van goud.

Traditionele keuken van Arezzo

De lokale keuken uit Arezzo is zeer aan te raden, met een geweldige keuze uit zowel de traditionele als moderne Toscaanse keuken. Je kunt een hartige versie van de klassieke Toscaanse keuken verwachten, met restaurants die salami, kaasplankjes, gevulde pasta of een vullende ribollita-soep (gemaakt met bonen) serveren. Ook porchetta, sappige worstjes en vleeswaren staan op de kaart. Ook de bistecca alla fiorentina wordt in de Val di Chiana het beste bereid.

Wijnen van Arezzo

Arezzo is de hoofdstad van een belangrijke wijn-producerende provincie en biedt alles variërend van lokale Chianti (Chianti Colli Arentini DOCG) tot Vinsanto (Vinsanto del Chianti Colli Arentini DOC). Daarnaast produceren een aantal landgoederen, zoals Il Borro, de zogenaamde wereldberoemde 'SuperTuscans'. Je kunt de Strada del Vino, een wijnroute volgen. Deze 200-kilometer lange Terre di Arezzo-route komt langs meer dan 120 wijnlandgoederen.