cipressenlaan Italie toscane avondzon

Autovakantie Toscane

Geen groter gevoel van vrijheid dan met je auto door het prachtige heuvellandschap van Toscane te cruisen. Toscane is een ideale bestemming om met de auto te ontdekken. Veel van onze agriturismo's en villa's zijn landelijk gelegen en daardoor het beste met de auto te bereiken. Bovendien ontdek je met je eigen auto op je gemak de hele regio, die naast de culturele hoofdsteden als Florence, Siena en San Gimignano vele, vaak nog minder ontdekte, stadjes en dorpen kent die zeer de moeite waard zijn. Ontdek tussen het heuvelrijke landschap de kleine middeleeuwse dorpjes Bekijk ons aanbod autovakanties naar Toscane en vind je ideale reis.

Lees meer over Autovakantie Toscane

Je accommodaties

Toscane met de auto

Weg met cipres in tussen Pienza en Monticchiello Toscane

Toscane, elk seizoen anders

Toscane is de ideale bestemming om met de auto te ontdekken; de wegen zijn goed en rustig en lenen zich uitstekend om al rijdend te genieten van de prachtig glooiende heuvels met wijngaarden en olijfgaarden afgewisseld met cipressenlanen en de karakteristieke ronde hooibalen. Elk seizoen kleurt het landschap weer anders. Groen en fris in de lente en goudgele velden met zonnebloemen en klaprozen in de zomer en het najaar.

Le strade bianche

De Toscaanse steden worden steeds meer autoluw maar bieden voldoende parkeergelegenheid, evenals de vele middeleeuwse dorpjes. Ongeasfalteerde wegen worden ook wel 'strade bianche' genoemd, dezelfde naam als de fameuze wielerronde die door prachtig Toscane leidt. De wegen naar de agriturismo's zijn veelal 'strade bianche' maar zijn goed begaanbaar tenzij anders aangegeven.

De Chiantiroute

De meest beroemde en adembenemende route door Toscane is wel de S222, oftewel de Chiantiroute; deze leidt je via een kronkelende, maar erg goed begaanbare weg door het prachtige wijngebied. Nog mooier vind ik eigenlijk de route door de Val d'Orcia, van Montepulciano via Montalcino naar Pienza. Als je deze adembenemende weg rijdt moet je de auto af en toe langs de kant zetten om te genieten van het magnifieke, glooiende landschap. Stop vooral ook even bij het klooster Sant'Anna in Camprena net buiten Pienza, waar jaren geleden scenes van de wereldberoemde film 'The english patient' werden opgenomen. Geniet van optimale vrijheid en ontdek Toscane met eigen vervoer of een huurauto!