Ligurië

In het westen van Italië vind je Ligurië, één van de bekendste regio's van het land en misschien wel van heel Europa. Want wie kent er niet de beroemde Cinque Terre of het beeldschone Portofino. Prachtplekken die bij velen nog op de wensenlijst staan. En dat is niet voor niks, deze regio biedt prachtige kustgebieden, heerlijke gerechten en gezellige dorpjes. Dankzij het klimaat, dat wordt verzacht door de zee, is het middenseizoen het meest geschikt om de schoonheid van Ligurië op haar best te ervaren.

Lees meer over Ligurië

Je vakanties

Tips voor je vakantie naar Ligurië

De Bloemenrivièra

Deze kleurrijke regio staat beter bekend als zowel de Bloemenrivièra en als de Italiaanse Rivièra. De rivièra heeft haar naam te danken aan de vele bloemenpracht die hier te vinden is. De oleanders en bouganville bloeien hier volop en zorgen voor een pracht aan kleuren en geuren.

Cinque Terre

Dat Ligurië één van de kleurrijkste regio's is, kan men naast de vele bloemen, goed zien aan de kleurrijke huizen van onder andere de Cinque Terre. De vijf vissersdorpjes, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore en Monterosso al Mare, vormen samen deze wereldberoemde en inmiddels op de lijst van UNESCO staande, bezienswaardigheid. Ondanks het toerisme is de uitstraling van de dorpjes nog steeds authentiek. De dorpjes zelf zijn autovrij en dus is dit gebied het best te bezoeken per trein en te voet.

Portofino

Een andere bekende trekpleister in deze regio is de kleine plaats Portofino, waarvan de haven wordt gezien als één van de mooiste ter wereld. Vanuit de haven vertrekken er verschillende boten naar badplaatsen als Rapallo en Santa Margherita Ligure. Met de veerboot kun je het klooster San Fruttuose bezoeken.
Het water hier is helder en is perfect om in te zwemmen en snorkelen.