Lazio

Lazio, een regio rijk aan Romeinse geschiedenis. Bezoek het indrukwekkende ruïnecomplex van Ostia Antica. Ga op verkenning in Lazio's bekendste trekpleister: Rome. Dompel je onder in de geschiedenis van het Vaticaan, de Trevifontein, het Colosseum en de vele andere bezienswaardigheden die Rome rijk is. Aan cultuur zeker geen gebrek in deze prachtige regio. Maar ook natuurliefhebbers halen hier hun hart op. Zo is de Tuin van Ninfa een echte parel evenals het nationale park Circeo. Lazio, een betoverende groene regio met een rijke geschiedenis!

Lees meer over Lazio

Je vakanties

Tips voor je vakantie naar Lazio

Rome

De bekendste trekpleister van de regio is ongetwijfeld de wereldstad Rome. Een stad die eigenlijk wel een openluchtmuseum genoemd kan worden. Want al wandelend door de stad zie je de ene na de andere adembenemende bezienswaardigheid. Uiteraard mogen tijdens je bezoek de bekendste bezienswaardigheden niet ontbreken, zoals de Spaanse trappen, het Colosseum en Vaticaanstad. Voordat je verder wandelt rust je uit op een terrasje en geniet je van een heerlijke Italiaanse lunch. Wordt het een pizza of pasta? Of allebei? En uiteraard sluit je de maaltijd af met een fluweelzachte tiramisu.

Ostia Antica

Eén van de bekendste bezienswaardigheden in de regio is Ostia Antica dat vroeger de belangrijkste handelshaven was. Vanaf Rome bereik je het in slechts een half uur per metro. Waan je terug in de tijd tussen de opgravingen die verspreid liggen over een oppervlakte van maar liefst 10.000 hectare. Een aanrader is in Ostia een tour met gids te doen. Zo komt de rijke geschiedenis, die teruggaat tot de vierde eeuw voor Christus, tot leven.

Lake Bolsena

Puur genieten doe je in Europa’s grootste kratermeer, waar het zand vulkanisch zwart is en het meer één van de schoonste van Italië. Omringd door heuvels geniet je hier van de pracht van de natuur. Neem een verfrissende duik en verken daarna het plaatsje Bolsena, dat één van de acht omliggende dorpen van het meer is. Het Bolsena meer is nog niet door het grote publiek ontdekt waardoor je hier nog niet veel toeristen tegenkomt. Bezoek in Bolsena het middeleeuwse kasteel en ontdek in het museum de schatten van het meer.