Friuli Venezia Giulia weg in landschap met bergen

Friuli - Venezia Giulia

Welkom in Friuli-Venezia Giulia! Een ‘onontdekte’ regio met de meest fantastische culinaire schatten! De regio is de bakermat van oude tradities als het gaat om het maken van wijn en
eten. In het noorden omgeven door de Dolomieten en Alpen en in het zuiden door de Adriatische zee. Het gebied maakte ooit deel uit van de Oostenrijks-Hongaarse monarch en kijkt terug op 2.000 jaar geschiedenis. In plaatsen als Aquileia of Cividale kun je de historie bewonderen. Al deze invloeden vind je ook terug in de mooie keuken. Denk aan de beroemde Tocai Friulano en de Pinot Grigio, die worden beïnvloed door een perfect klimaat dat de hele dag warme lucht uit de zee brengt en 's nachts en in de ochtenduren een koele bries uit de bergen. En wat dacht je van de heerlijke ham uit San Daniele? Kun je je voorstellen dat je op een terras zit, uitkijkend over de prachtige heuvels, met een koud glas wijn in je handen en de lekkerste borden die worden geserveerd? Bekijk onze culinaire reis die naar wens op maat is aan te passen.