Stilo in Calabrië

Calabrië

Calabrië is een fascinerende regio in het zuiden van Italië. Het wordt bijna omringd door de Tyrreense en Ionische zee, hierdoor is een mix ontstaan van culturen en invloeden van de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Noormannen. De regio biedt adembenemende stranden aan de Costa degli Dei met kristalhelder water en pittoreske baaien, maar ook de Sila-bergen, een uitgestrekt natuurpark met weelderige bossen, meren en kronkelpaadjes. Calabrië is een bestemming die wacht om ontdekt te worden, met zijn diverse landschappen, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan het strand, avontuur in de bergen of culturele ontdekkingen, Calabrië biedt een unieke en authentieke Italiaanse ervaring.

Lees meer over Calabrië

Je vakanties

Vakantie Calabrië

Kust vlakbij de regio Capo Vaticano, Calabrië
  • Praia a Mare, Calabrië
  • Tropea, Calabrië
  • Het strand voor Scilla met op de achtergrond het kasteel op de heuvel

Bezoek Tropea
Tropea is een schilderachtige stad aan de kust van Calabrië. Hier vind je de parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het staat bekend om zijn zoete rode uien "cipolla rossa di Tropea" die je kunt proeven in de vele restaurants, trattoria’s en cafés. De charmante oude stadskern bevindt zich op een klif. Hier liggen geplaveide straatjes, charmante pleinen en historische gebouwen. Een iconische bezienswaardigheid is hier Santa Maria dell’Isola. Deze oude kerk is gebouwd op een rotsachtig eilandje vlak voor de kust van Tropea en biedt een adembenemend uitzicht.

Cultuur
Calabrië staat bekend om zijn levendige en kleurrijke festivals en feesten, die vaak gepaard gaan met muziek, dans en lokale tradities. De Tarantella is een energieke dans die wordt opgevoerd tijdens evenementen en wordt geassocieerd met de regionale identiteit. De keuken in Calabrië maakt veel gebruik van de zoete rode ui uit Tropea, olijfolie, verse vis en groenten. Sociale gemeenschappen en familie en vrienden komen graag bij elkaar om lekker te eten. Dit wordt als zeer belangrijk geschouwd in deze regio. De warme gastvrijheid kun je hier zeker voelen.

Natuur
Calabrië heeft een zeer gevarieerd landschap met adembenemende kustlijnen zoals de Costa degli Dei (Kust van de Goden), deze kustlijn strekt zich uit over de Tyrreense Zee en staat bekend om zijn dramatische kliffen, kristalhelder water en verborgen baaien. Op sommige gedeeltes kan je zelfs de contouren van de Eolische eilanden zien. In het binnenland vind je twee nationale parken met bergachtige gebieden, valleien, wilde rivieren en een verscheidenheid aan flora en fauna waaronder de Apennijnen-wolf en de zeldzame Calabrische orchideeën. Deze gebieden zijn een walhalla voor liefhebbers van wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten.