Autorondreis Veneto

 1. Italië
 2. Noord-Italiaanse meren
 3. Verona
 • cafeetje in venetie - italie
 • glas uit murano - venetie - italie
 • palladio's villa la rotonda in vicenza - italie
 • piazza san marco in venetië - italie
 • de brug ponte pietra in verona - italie
 • 15 foto's
 • Venetië en de vele eilandjes
 • Treviso en Proseccogebied
 • Verrassend Padua
 • Vicenza en de villa’s van Palladio
 • Veelzijdig Verona

Deze prachtige autorondreis leidt je door Veneto langs prachtige steden met enerzijds een bezoekje aan Venetië maar ook aan de vele andere interessante steden die het gebied rijk is. Je start in de ‘città cortese’ Treviso in het Proseccogebied. Daarna door naar Venetië, waar je uiteraard de beroemde plekjes in de stad kunt bezoeken, maar er zijn vele alternatieven zoals de wijken Cannaregio en Cas

-daags programma
 1. Dag 1: Aankomst in de omgeving van Treviso.
 2. Dag 2: Treviso, architectuur en Prosecco
 3. Volledig daags programma

Over Autorondreis Veneto

Algemeen
Deze prachtige autorondreis leidt je door Veneto langs prachtige steden met enerzijds een bezoekje aan Venetië maar ook aan de vele andere interessante steden die het gebied rijk is. Je start in de ‘città cortese’ Treviso in het Proseccogebied. Daarna door naar Venetië, waar je uiteraard de beroemde plekjes in de stad kunt bezoeken, maar er zijn vele alternatieven zoals de wijken Cannaregio en Castello. Ook liggen rondom Venetië tientallen eilandjes die een bezoekje meer dan waard zijn. Daarna door naar Padova (Padua), een prachtige stad met bijzondere architectuur en Venetiaanse villa’s, evenals je volgende stad Vicenza waar Palladio de beroemde ‘Villa Rotonda’ bouwde. Daarna door naar de sfeervolle stad Verona met behalve de Arena en het balkon van Julia ook vele andere architectonische hoogtepunten. Deze reis laat je kennis maken met de beroemde architectuur van de steden in Veneto en het zeer gevarieerde landschap.
Hoogtepunten
Venetië en de vele eilandjes
Treviso en Proseccogebied
Verrassend Padua
Vicenza en de villa’s van Palladio
Veelzijdig Verona
Hotels
Je verblijft op basis van Logies en Ontbijt in 3- of 4-sterrenhotels afhankelijk van je keuze.
Inbegrepen
Inclusief
7 overnachtingen met ontbijt in de gekozen hotelcategorie; de definitieve hotels krijg je 14 dagen voor vertrek door.
Vouchers, informatie en plattegronden bij het eerste hotel
Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse

Exclusief
Overige maaltijden
Toeristenbelasting
Toegangskaartjes
Vaporettotickets
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
Reserveringskosten
Goed om te weten
Inclusief
7 overnachtingen met ontbijt in de gekozen hotelcategorie; de definitieve hotels krijg je 14 dagen voor vertrek door.
Vouchers, informatie en plattegronden bij het eerste hotel
Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse

Exclusief
Overige maaltijden
Toeristenbelasting
Toegangskaartjes
Vaporettotickets
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
Reserveringskosten
Goed om te weten
De geselecteerde hotels worden 2 weken voor vertrek gecommuniceerd. Wil je een afwijkend programma? Een ander hotel? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Keuze te over. Wij helpen je graag bij het helemaal op maat samenstellen van je eigen autorondreis.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Aankomst in de omgeving van Treviso.
  Vandaag kom je aan in Treviso. Diner op eigen gelegenheid, je eerste overnachting is bij Treviso.
 2. Dag 2: Treviso, architectuur en Prosecco
  Treviso, een vredige oase waar je als wandelaar de sobere elegantie van de stad kunt bewonderen op elke hoek van de straat. In het centrum van deze ‘Città cortese’ (Hoffelijke stad) staat de Duomo omgeven door de oude verdedigingsmuren. Het is een prachtig voorbeeld van de complexe gelaagdheid van de architectonische stijlen door de eeuwen heen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het wereldberoemde Proseccogebied en stop bij een proeverij! Overnachting weer in omgeving Treviso.
 3. Dag 3: Het hart van Venetië
  Je rijdt in de richting van Piazzale Roma, San Giuliano of Tronchetto waar je je auto voor een dag kunt parkeren. Hier neem je de vaporetto naar Venetië. Het kloppende hart van Venetië is het beroemde San Marcoplein, Europa’s meest elegante plein omgeven door enorme meesterwerken: de klokkentoren (Torre dell’Orologio), de Basilica, Palazzo Ducale en de meerdere gouden tempels van La Serenissima; een mustsee is de galerij van de Accademia met vele meesterwerken. Je overnacht in Mestre.
 4. Dag 4: Het andere Venetië: Cannaregio, Castello en vele eilandjes
  Na een dagje in toeristisch Venetië is het tijd om de andere kant van de stad te bekijken. Cannaregio is een rustig en gezellig wijkje waar je tussen de lokale bevolking terechtkomt. In deze wijk vind je het Joods Museum. Ook de wijk Castello is authentieker en minder bezocht door toeristen. In Campo Santa Margherita kom je behalve de locals ook vele studenten tegen. Het is een gezellig pleintje middenin de wijk Dorsoduro om wat te eten of te drinken. Je kunt vandaag ook de Vaporetto nemen voor een Lagunatrip naar de bekende eilandjes Burano, Murano en Torcello of naar enkele van de minder bekende eilandjes die Venetië rijk is. Als alternatief voor Venetië kun je vandaag ook een bezoek brengen aan de interessante grensstad Triëste. Je overnacht weer in Mestre.
 5. Dag 5: Padua en Venetiaanse villa’s
  In Padova gaan kunst, cultuur, natuur, wetenschap en spiritualiteit samen in een unieke, aangename mix. De stad kan op vele manieren worden ontdekt, gewoon ronddwalen en je laten verrassen achter elke hoek. Hoewel de stad redelijk groot is voor Italiaans begrip, is de meerderheid van de interessante bezienswaardigheden geconcentreerd in het stadscentrum. Heel gebruikelijk voor de meeste Italiaanse steden omdat ze vaak ontwikkeld zijn rond de oude Romeinse of middeleeuwse ommuurde stad. OPTIONEEL (niet inbegrepen): een kleine cruise op de rivier de Brenta ‘de Venetiaanse villa's’ - deze route is alleen mogelijk op woensdag, vrijdag en zondag – Vanuit Padua (vertrek om 8:20 uur) naar Oriago waar je aan boord gaat en vaart naar Dolo waar je tijdens de tocht verschillende villa's ziet vanaf de rivier. Door de Dolo-sluis daal je af naar het nieuwe waterniveau. Zeilend naar Mira, tussen villa's, dorpen en hangbruggen door zie je de verschillende Venetiaanse villa's vanaf de rivier. Je stopt bij Villa Widmann of Villa Barchessa Valmarana voor een rondleiding in de villa. Om 13:15 ben je weer terug in Oriago. Overnachting in Vicenza.
 6. Dag 6: Vicenza en Palladio
  Na het ontbijt vertrek je naar Vicenza. Het prachtige Piazza dei Signori wordt gedomineerd door de Loggia del Capitano en door de indrukwekkende basiliek Palladiana, waar de architect Andrea Palladio, destijds onbekend, de dubbele orde van bogen en loggia's realiseerde. Breng ook een bezoekje aan Villa La Rotonda, een renaissancevilla net buiten Vicenza ontworpen door Andrea Palladio. De echte naam is Villa Almerico Capra Valmarana, maar beter bekend als La Rotonda. De naam "Capra" is afgeleid van de gebroeders Capra, die het gebouw voltooiden nadat het in 1592 aan hen was afgestaan. Samen met andere werken van Palladio, wordt het gebouw bewaard als onderdeel van het werelderfgoed "Stad Vicenza en de Palladio villa’s van Veneto". Overnachting in Vicenza.
 7. Dag 7: Veelzijdig Verona
  Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is ook een prachtig voorbeeld van stedelijke, artistieke en architectonische integratie van de historische tijdperken van de afgelopen 2000 jaar. Piazza Erbe is het beste voorbeeld hiervan. Niet ver weg is Piazza dei Signori, de ‘salon’ van Verona, een ander voorbeeld van perfecte historische gelaagdheid, versierd door het monument ter ere van Dante Alighieri, de Scaliger bogen, prachtige graven gebouwd voor de heren van Verona, de Arena en niet te vergeten het huis van Julietta…Je overnacht in de buurt van Verona of het Gardameer.
 8. Dag 8: Terugreis vanuit Noord Italië
  Na je ontbijt begin je aan je terugreis. Eventueel kun je de reis verlengen met nog een paar daagjes Gardameer. Neem hiervoor contact met ons op.

Locatie

Anderen bekeken ook