Bay Navagio, Zakynthos, Griekenland, baai met een klein strandje en helderblauw water

Zakynthos

Na Corfu en Kefalonia is Zakynthos het grootste Ionische eiland. Zakynthos of Zante, zoals de Grieken zeggen heeft prachtige zandstranden aan de oostkust en in het zuiden. Als je over het eiland rijdt, valt direct op dat het een mooi natuurschoon heeft. Afwisselend bergachtig en glooiend met olijfbomen, wijnranken, leuke dorpjes en mooie strandjes. Zakynthos is jarenlang bezet geweest door de Romeinen en Venetianen en gaven Zante de bijnaam; bloem van het Oosten. Een belangrijke bezienswaardigheid van Zakynthos zijn de ‘Blauwe grotten’, neem een duik in het water en je ziet dat ook je huid blauw kleurt, dit gebeurt ook met de grotten, maar is natuurlijk optisch bedrog. Je hebt vast wel eens de beroemde foto van Zakynthos gezien van het scheepswrak op Navagio Beach, dat hier in 1980 strandde. Als je zo’n 250 meter boven water staat heb je een prachtig uitzicht op het scheepswrak, het strandje en het turquoise water.

Lees meer over Zakynthos

Je vakanties

Zakynthos informatie

Genieten van de prachtige zonsondergang

Stranden van Zakynthos

Vaak wordt gezegd dat de mooiste stranden op Zakynthos te vinden zijn. Een mooi strand is Kalamaki Beach in de Baai van Laganas. Het strand is ook ideaal voor de kleintjes want het loopt langzaam af in zee. Voor de kust heb je grote kans om een Careta Careta schildpad te zien zwemmen, een leuke ervaring. Het Xigia zand/kiezel strand is net een natuurlijke Spa, uit de rotsen druipt collageen in zee, dat goed is voor een jonge uitstraling van de huid. Dus wil je een gratis Spa behandeling bezoek dan het Xigia strandje. Op het schiereiland Vassilikos vind je Banana Beach, een lang en breed zandstrand met veel faciliteiten.

Olijfpers museum & ecologische fabriek

Overal op het eiland vind je olijfbomen, men zegt dat er wel 2 miljoen exemplaren op Zakynthos staan, iedere familie heeft wel een stukje land met olijfbomen en maken hun eigen olijfolie. Op het eiland zijn diverse olijfolie fabriekjes en bij de Aristeon fabriek in Lithakia (niet ver van Agios Sostis) is zelfs een klein museum waar je alles te weten komt over de olijfpers
geschiedenis. Hier kun je zien welke ontwikkeling deze fabriek heeft ondergaan, van houten persen naar de moderne hedendaagse machines. Je kunt ook een rondleiding door de fabriek maken en eindigen met een proeverij van verschillende soorten olijfolie. Misschien ook een leuk idee om als souvenir mee te nemen.

Grampsas wijngaard

Op Zakynthos zijn diverse kleine wijngaarden met een eigen wijnproductie. De Grampsas wijngaard bij het dorpje Lachopodo aan de voet van de Vrachionas berg. Dit kleinschalig familiebedrijf wordt gerund door 2 broers, Tassos & Christos, die 10 jaar geleden wijnproductie op het landgoed waar ze opgroeiden. Je kunt hier wijnproeven tijdens de Grampsas winetasting tour, zie voor meer informatie https://ktimagrampsa.gr/en-wine-tasting/ of bel +30 26950 92 286 voor een afspraak.