Straatje Kos met kleurrijke stoeltjes, potten en bloemen, Kos, Griekenland

Kos

Vlak voor de Turkse kust, in de Egeïsche Zee ligt het populaire Griekse eiland Kos. Kos behoort tot de eilandengroep; de Dodekanesos (dodeka betekent 12 in het Grieks) en telt 12 eilanden, allen verschillend qua sfeer en uitstraling. Kos wordt ook wel het fietseiland van Griekenland genoemd en wellicht is dat ook de reden dat het eiland zeer geliefd is bij Nederlanders. Langs een groot deel van de kustlijn en Kos-stad liggen keurig aangelegde fietspaden en overal zie je plekken waar je fietsen kunt huren. Kos is relatief vlak en heeft alleen in het midden van het eiland een 845 meter hoge berg. Kos-stad is de hoofdstad en kent een rijke historie wat nog te zien is in het oude stadsdeel, met veel winkeltjes en terrasjes.

Lees meer over Kos

Je vakanties

Kos

Kefalos - Kos - ruine - boom - water

Hippocrates

Kos is ook het eiland van Hippocrates, bekend van de ‘eed ’, die tegenwoordig nog steeds door artsen afgelegd wordt en bezoek de beroemde boom, waaronder Hippocrates zijn leerlingen les gaf. Het Asklepion, genoemd naar de Griekse God van de geneeskunde is nog steeds een van de bekendste bezienswaardigheden. In dit tempelcomplex was vroeger de school van Hippocrates gevestigd.

Kos culinair en meer

Wandel langs de boulevard en slenter door het oude stadsdeel met de bekende overdekte markt en veel winkeltjes. Daarna heerlijk relaxen op een van de terrasjes of genieten van een Griekse specialiteit in een van de vele restaurants. Maar Kos is ook ideaal voor een onbezorgde strandvakantie, heerlijk loungen op Lambi Beach of pak je vandaag de fiets naar het mooie strand van Tigaki?  Overal op het eiland duikt de kust van Turkije op en bij helder weer denk je soms dat je de afstand kunt overbruggen door naar de andere kant te zwemmen. Dat is toch echt wat te ver, maar met de dagelijkse catamaran duurt de overtocht naar Bodrum slechts een half uurtje.

Combineer Kos met andere eilanden

Kos wordt omringd door andere eilanden van de Dodekanesos, zoals Kalymnos,
Nisyros en Pserimos. Die je mooi kunt bezoeken tijdens een dagexcursie, je proeft meteen, dat ieder eilandje zijn eigen sfeer heeft. Daarom is het zo leuk om je vakantie op Kos te combineren met meerdere eilanden, zoals Rhodos, Leros of Patmos. Wij regelen alle transfers, boottickets en hotels op de verschillende eilanden, jij kunt puur genieten van alle indrukken. Kijk daarom naar ons programma eilandhoppen vanaf Kos waar we je enkele suggesties geven van leuke combinaties.