Assos op het eiland Kefalonia in Griekenland. Uitzicht op prachtige baai van Assos dorp Kefalonia eiland, Griekenland

Vakanties Kefalonia

Het grootste eiland van de Ionische archipel, Kefalonia is een waar paradijsje voor rust- en natuurzoekers. De berg Enos is het hoogste punt van het eiland en wordt omgeven door naaldbomen waardoor het ook in de zomer mooi groen is. Wandelliefhebbers zullen op Kefalonia een geweldige tijd hebben, de prachtige natuur en pittoreske dorpjes zijn een aangename verrassing. Maar Kefalonia staat ook bekend om z’n mooie witte zand- en kiezelstranden. Aan de westkust vind je Petani Beach, een prachtig wit zand-/kiezelstrand dat mooi afsteekt bij het azuurblauwe water. Petani Beach en Myrtos Beach worden als een van de mooiste stranden van Griekenland gezien. Van boven af denk je dat het een wit zandstrand is, maar als je beneden staat zie je dat het strand uit kleine witte kiezeltjes bestaat. Na een dagje zonnen is het aan te raden om nog een drankje te nemen in de strand taverne en de dag af te sluiten met een bijzonder mooie zonsondergang.Lees meer over Vakanties Kefalonia

Je accommodaties

Kefalonia

Een kleurrijk terras in Kefalonia, Griekenland

Kleinschalige charmante badplaatsen

Toerisme op Kefalonia is kleinschalig gebleven en kent een aantal charmante badplaatsen. Zo zijn Skala en Lassi geliefde plaatsen en is het autovrije Fiskardo het meest pittoreske havenplaatsje. Het is een beschermd dorpje waar je nog kunt zien hoe de dorpjes op Kefalonia eruit hebben gezien voor de aardbeving van 1953, die veel schade aan het eiland heeft aangericht.

Authentieke gerechten en wijnen van Kefalonia

De keuken van Kefalonia kent veel invloeden uit de Venetiaanse overheersing en je moet zeker een van de specialiteiten proberen, konijn in knoflooksaus of de Riganada een hartig taartje met tomaat en feta. Je vindt op Kefalonia ook heerlijke wijnen, de Robola wijn van Kefalonia is dan ook een van de betere wijnen van Griekenland. Sluit je diner af met de Rasoli likeur, gemaakt van mandarijnen of neem een flesje mee naar huis om nog wat langer van het mooie Kefalonia te genieten.