Een panorama van Portokali (Orange) Beach in Sithonia, Halkidiki, Griekenland

Halkidiki

In het noordoosten ligt misschien wel de meest verborgen parel van Griekenland, nog niet zoveel toeristen hebben de weg naar deze bestemming gevonden. Op de kaart zie je in het noordoosten van het vaste land een schiereiland met 3 landtongen; Halkidiki. Een combinatie van adembenemend groen en blauw, groen van de prachtige natuur en blauw van het azuurblauwe water. Donker groene pijnboombossen lopen door tot in zee en reflecteren in het gouden zonlicht. Prachtige goudgele zandstranden, die langzaam in zee aflopen, gecombineerd met archeologische opgravingen en de vele kerkjes creëren een unieke bestemming, die nog wacht om echt ontdekt te worden.

Lees meer over Halkidiki

Je vakanties

Halkidiki Griekenland

Mount Athos Halkidiki Griekenland klooster UNESCO werelderfgoed

Veelzijdig Halkidiki

De linker landtong Kassandra is het meest ontwikkeld en heeft comfortabele hotels afgewisseld met authentieke dorpjes. De middelste landtong Sithonia heeft kleinschalige
hotelletjes, archeologische schatten als Olynthos en Stageira, de geboorteplaats van Aristoteles. En dan hebben we nog de meest oostelijke landtong Mount Athos, de thuisbasis van de autonome Monastieke Staat van de Heilige Berg, een zelfbesturende kloostergemeenschap, die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en alleen mannelijke bezoekers accepteert.

Wandelparadijs Halkidiki

Halkidiki is een paradijsje voor wandelaars, neem de bergpaadjes door de bossen, ruik de gezonde lucht, neem een slokje bronwater uit de beekjes en voel je een met de natuur. Maar ook strandliefhebbers zullen in Griekenland nog niet zoveel mooie stranden bij elkaar gezien hebben. Mooie witte zandstranden, die prachtig afsteken bij de turquoise zee en volop watersport mogelijkheden bieden. Zo kun je hier prima surfen, duiken en snorkelen om de onderwaterwereld van Halkidiki te ontdekken.