Paphos fort tijdens zonsondergang, Paphos, Cyprus

Regio Paphos

Een Paphos vakantie betekent: een relaxte sfeer, terrassen aan de vissershaven, een levendig toeristencentrum met boulevard, heerlijke stranden, een indrukwekkend verleden met interessante bezienswaardigheden, taverna's die verrukkelijke 'rijsttafels' serveren; in de omgeving van Paphos is het elke dag vakantie. Ontdek ook het achterland van Paphos met kloosters, kerken en authentieke dorpen. En niet te vergeten het prachtige strand aan Coral Bay.Lees meer over Regio Paphos

Je vakanties

Vakantie regio Paphos

Uitzicht over Coral Bay bij Paphos

Natuurlijk is Paphos zelf de grootste toeristenplaats in deze regio. Hier vind je de meeste hotels, vaak gelegen aan zee, de gezellige vissershaven met de vele terrasjes en het 'Archeological Park'. Hier kun je je een paar uur tegoed doen aan overblijfselen uit het rijke verleden, zoals Romeinse villas met schitterende mazoaïekvloeren en een amphitheater. Even verderop kun je ondergronds rond lopen in de reusachtige Koningsgraven.
Vergeet ook niet om eens een ochtend of middag rond te slenteren door de smalle straatjes van Pano Paphos, het hoger gelegen originele centrum van de stad. Het is prachtig gerestaureerd en je vind hier leuke winkeltjes en marktjes in een authentieke omgeving.
In de omgeving net buiten Paphos tref je al snel de kleine dorpjes aan met hun zo typerende sfeer uit vervlogen tijden. &Olives Travel vond ook hier genoeg leuke adresjes. En met de inbegrepen huurauto zit je zo op het terras in Paphos.
En het wellicht mooiste strand van Cyprus bij Coral Bay ligt ook nog eens vlakbij.