Gezellig straatje Limassol, terrasjes, Cyprus

Cyprus Limassol

Limassol is centraal gelegen op Cyprus: aan strand en zee en halverwege de zuidkust. In de oude stad bevinden zich de winkelstraatjes, waar je nog de werkplaatsen van de handwerklieden aantreft. Deze oude stad is de laatste jaren helemaal opgeknapt en je vindt hier dan ook talloze winkeltjes, boetieks, galeries en een keur aan restaurants, van traditioneel tot hip en trendy. Ook is er de nieuwe Marina, een jachthaven omzoomd door restaurants en bars. Van fastfood tot sterrenrestaurant, van Cypriotische meze tot de moderne fusion keuken.

Lees meer over Cyprus Limassol

Je vakanties

Vakantie in Limassol

Aphrodite's Rock, mooie blauwe zee, heuvels, Cyprus, westkust overig

In en rond Limassol bevinden zich een aantal oudheidkundige bezienswaardigheden, zoals de opgravingen van het Romeinse Kourion en het Kolossi kasteel. Als je een stukje verder rijdt zie je vlak voor de kust de Rots van Aphrodite (Petra tou Romiou) in zee liggen. Volgens het verhaal werd hier Aphrodite, de godin van de liefde, uit het schuim van de golven geboren. Een fotomomentje wellicht?
Ook het Troodos gebergte ligt op slechts een half uurtje rijden. In dat half uurtje reis je tientallen jaren terug in de tijd, want in de kleine bergdorpjes is de 21e eeuw nog ver verwijderd.
Na terugkomst in Limassol kun je uitstekend 'buiten de deur' (van je hotel) eten, maar dat hadden we hiervoor ook al gezegd. Zoek een gezellig terras in de nieuwe Marina of in de oude binnenstad en doe je tegoed aan een uitgebreide 'meze'. Kali oreksi!