Fly-drive Ontdek het culinaire Andalusië

  1. Spanje
  2. Andalusië
  3. Malaga
  • Fly-drive Ontdek het culinaire Andalusië - Tapas
  • Ontdek het culinaire Spanje - Paella
  • Fly-drive Ontdek het culinaire Andalusië - Zuheros
  • Fly-drive Ontdek het culinaire Andalusië - Sevilla - alcazar
  • Fly-drive Ontdek het culinaire Andalusië - Omgeving andalusië
  • 24 foto's
  • Fly-drive
  • Kleinschalig
  • Wine & Dine
  • Een paradijs voor Bourgondische levensgenieters
  • Inclusief Sherry proeverij in Jerez, kookworkshop Paella in Sevilla en Olijfolieproeverij in Montilla
  • Ontdek Koningsstad Sevilla
  • Overnachtingen in moderne of authentieke accommodaties

Als Bourgondische levensgenieter zit je in de provincie Andalusië helemaal op je plek! Op culinair vlak valt er enorm veel te ontdekken en is de kwaliteit van eten en drinken over het algemeen uitmuntend. Tijdens deze heerlijke rondreis krijg je de mogelijkheid om de unieke highlights van Andalusië te combineren met het proeven van typische Andalusische gerechten en kijk je je ogen uit in de versc

10 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Malaga en doorreis naar Pizarra (ca. 36km)
  2. Dag 2: Pizarra
  3. Volledig 10 daags programma

Over Fly-drive Ontdek het culinaire Andalusië

Algemeen

Als Bourgondische levensgenieter zit je in de provincie Andalusië helemaal op je plek! Op culinair vlak valt er enorm veel te ontdekken en is de kwaliteit van eten en drinken over het algemeen uitmuntend. Tijdens deze heerlijke rondreis krijg je de mogelijkheid om de unieke highlights van Andalusië te combineren met het proeven van typische Andalusische gerechten en kijk je je ogen uit in de verschillende accommodaties waarin je verblijft.

Hoggtepunten

Sevilla inclusief kookworkshop
Bezoek aan een olijfoliemolen en olijfolieproeverij
Sherry proeverij in Jerez
Koningsstad Córdoba

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Malaga en v.v.

Huurauto

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto en voorwaarden
• Bij deze rondreis is de meest voordelige categorie autohuur inbegrepen. Upgrades uit een andere categorie zijn mogelijk. Ook zijn meerdere auto’s mogelijk indien je met een groep reist.
• De hoofdbestuurder dient in het bezit te zijn van een creditcard op eigen naam met pincode.

Hotels

Je verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt:

Pizarra: Hotel Cortijo Del Arte ***
Jerez de la Frontera: Hotel Soho Boutique Jerez ****
Sevilla: Hotel Sacristia Santa Ana ***
Zuheros (Córdoba): Hotel Hacienda Minerva ****

Let op: je verblijft altijd in een standaard 2-persoonskamer

Goed om te weten

• Vanwege beperkte beschikbaarheid in hotels en verschillende feestdagen in Spanje kan het zijn dat de reis in omgekeerde volgorde wordt uitgevoerd. Hierover word je tijdig geïnformeerd.
• Genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
• Op dag 3 van je reis bezoek je een bodega voor een sherry proeverij. Dit start om 12:30 uur en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur
• Op dag 6 van je reis volg je een kookworkshop paella en breng je een bezoek aan de markt van Sevilla met lunch en een glas sangria. Dit start om 10:30 uur en duurt ongeveer 3,5 uur.
• Op dag 8 van je reis bezoek je een olijfolie molen en krijg je een olijfolieproeverij in Montilla. Dit start om 10:30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Inbegrepen

Inclusief (bij pakketreis incl. vluchten):
• Retourvlucht naar Malaga
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Huurauto cat. YB ( Hyundai i10 of gelijkwaardig) van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven
• Verblijf o.b.v. de gekozen kamer en verzorging
• Culinair excursiepakket met o.a. een kookworkshop, sherry proeverij en een bezoek aan een olijfolie molen en olijfolieproeverij
• Toeristenbelasting
• Assistentie van onze lokale agent

Exclusief:
• Reserveringskosten
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Malaga en doorreis naar Pizarra (ca. 36km)
    Bij aankomst op de luchthaven van Malaga staat er een huurauto voor je klaar. Je rijdt vanuit Malaga direct door naar je eerste hotel in Pizarra. Een prachtige authentieke accommodatie om de eerste dagen te vertoeven. Ontspan aan het zwembad of ga met je huurauto eropuit. Je overnachting Hotel Cortijo del Arte (of gelijkwaardig).
  2. Dag 2: Pizarra
    Nadat je bent bijgekomen van je reisdag kun je vandaag uitgeslapen op pad. Op circa 1 uur rijden van je accommodatie vind je de stad Ronda. Dit is een van de meest mooiste en sfeervolle stadjes van Andalusië. Ronda staat vooral bekend om de diepe kloof met daarin de rivier Guadalevín die de stad in tweeën splitst. Daaroverheen staat een spectaculaire brug van maar liefst 98 meter hoog, een must see als je een Ronda bent. Ook vind je hier een van de oudste stierenvechtersarena’s van heel Spanje, namelijk Plaza de Toros. Bij de arena zelf is ook een museum met uitleg over het stierenvechten. Ben je toch iets avontuurlijker ingesteld? Maak dan een spectaculaire wandeling over de Caminito del Rey.
  3. Dag 3: Pizarra – Jerez de la Frontera (ca. 179km)
    Op dag 3 rijd je vanuit Pizarra richtig Jerez de la Frontera in de provincie van Cádiz. De omgeving van Jerez de la Frontera is enorm populair door de typische drank van de streek, namelijk Jerez-Wijn, de sherry van de Engelesen. In- en rond het historische centrum vind je de verschillende bodega’s van wijnproducenten uit de regio. Tijdens deze reis is er een excursie inbegrepen naar één van deze bodega’s en vandaag ga je een sherry proeverij doen. Je overnacht in Hotel Soho Boutique Jerez (of gelijkwaardig).
  4. Dag 4: Jerez de la Frontera
    Vandaag heb je de hele dag om Jerez de la Frontera te ontdekken. Het is een mooie levendige stad waar het centrum rondom de historische wijk ligt. Bezoek de Alcazar-tuinen, de Arabische baden en het archeologisch centrum van Jerez. Kun je geen genoeg krijgen van de sherry wijnen? Bezoek dan ook zeker eens El Puerto de Santa Maria en Sanlúcar de Barrameda, dit is de befaamde wijndriehoek van de sherry.
  5. Dag 5: Jerez de la Frontera – Sevilla (ca. 95km)
    Na je ontbijt rijd je richting de eerste Koningsstad van deze reis, namelijk het prachtige Sevilla. Je hebt vanaf nu 3 dagen te tijd om Sevilla te ontdekken en dat is ook wel nodig. Ook op culinair vlak is Sevilla echt fantastisch. Je overnacht in Hotel Sacristia Santa Ana (of gelijkwaardig.)
  6. Dag 6: Sevilla
    Sevilla, waar ga je vandaag beginnen want er is zoveel te zien en te doen in deze stad! Sevilla werd gesticht door Julius Caesar en na de overheersing van de islamitische moren werd het de hoofdstad van het nieuwe christelijke Spanje. Ontdek de cultuur, folklore en historie van de stad en laat je verrassen door het sprankelende buitenleven. De oude joodse wijk Santa Cruz is een wijk die je niet mag overslaan, want hier vind je de Santa Maria kathedraal met de klokkentoren La Giralda, één van de grootste kerken ter wereld! Van boven de toren geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. En ook het prachtige Alcázar paleis mag niet ontbreken! Tijdens je reis maak je kennis met allerlei lokale eten en vandaag krijg je ook een kijkje in de keuken, want er staat een kookworkshop gepland waar je zelf paella gaat maken!
  7. Dag 7: Sevilla
    Op je laatste dag in Sevilla kun je een wandeling maken naar de halvemaanvormige Plaza España of bezoek het prachtige Maria Luisa Park. Tevens kun je ook nog een mooie wandeling langs de rivier maken en loop je één van de bruggen over naar de Triana wijk. Geniet hier nog voor de laatste keer van de kleinschalige restaurants en het heerlijke typische Spaanse eten.
  8. Dag 8: Sevilla – Zuheros (Córdoba) (ca. 186km)
    Vanuit Sevilla rijd je dwars door het gedomineerde groene olijfboomgaarden landschap richting de volgende bestemming, namelijk Zuheros in de provincie Córdoba. Dit is hét centrum van de Spaanse olijfolieproductie en in de omgeving zie je ook niets anders dan prachtige olijfboomgaarden. De kwaliteit van de olijfolie uit deze streek wordt tot de beste van Spanje gerekend. Deze ochtend breng je een bezoek aan een olijfolie molen en is een olijfolie proverij inbegrepen. Je overnacht in Hotel Hacienda Minerva (of gelijkwaardig).
  9. Dag 9: Zuheros (Córdoba)
    Na een goede nacht word je wakker in een prachtige groene omgeving en na een stevig ontbijt is het weer tijd voor een nieuwe dag! Wanneer je van fietsen of wandelen houdt dan zit je hier helemaal goed, want het hotel ligt pal aan de mooiste Vía Verde route van Andalusië, namelijk Vía Verder de la Subbética. Fiets of wandel langs Moorse kastel, pittoreske dorpjes en een spectaculair natuurpark. De Vía Verdes, letterlijk groene wegen, zijn oude in onbruik geraakte spoorlijnen. Spanje heeft nu 117 routes die samen meer dan 1000km de Vía Verde vormen en de mooiste ligt in de provincie van Córdoba. Wil je toch iets minder actief zijn en ben je benieuwd naar een andere Koningsstad in Andalusië? Rijd dan naar de stad Córdoba. Córdoba ligt op ongeveer een uurtje rijden van je accommodatie en was vroeger één van de belangrijkste steden van de wereld plus het centrum van Europese beschaving. Een absoluut hoogtepunt in Córdoba is de Mezquita, dit is een moskee met 850 zuilen en is echt oogverblindend mooi. De omringde wijk van de Mezquita staat bekend als de oude Joodse wijk en laat je hier verrassen door gezellige pleintjes en eeuwenoude huizen.
  10. Dag 10: Vlucht van Malaga naar Nederland (ca. 130km)
    Vandaag rijd je terug naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.

Anderen bekeken ook