Eilandhoppen Couleur locale combi

  1. Malta
  2. Malta
  3. Valletta
  • Straat in Mdina - Malta
  • Valletta - Malta
  • Fly-drive Couleur Locale Combi Malta
  • Haven Valletta - Malta
  • Villagg Tal Fanal - Gozo
  • 21 foto's
  • Fly-drive
  • Eilandhoppen
  • Couleur locale
  • Combinatiereis Malta én Gozo
  • Authentieke accommodaties
  • Inclusief huurauto
  • Valletta: culturele hoofdstad van Europa (2018)
  • Ontdek de eilanden in je eigen tempo

Een mooie combinatiereis waarbij je in de meest sfeervolle accommodaties slaapt. Kleinschalige accommodaties, waar persoonlijke service en gastvrijheid voorop staan. Hier ontdek je het 'echte' Malta. Zie Malta eens van een andere kant. De eerste nachten verblijf je de hoofdstad Valletta. Valletta wordt ook wel het barokke juweel van Malta genoemd. Als je de vele prachtig gerestaureerde gebouwen zi

10 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Malta
  2. Dag 2 en 3: Valletta
  3. Volledig 10 daags programma

Over Eilandhoppen Couleur locale combi

Algemeen

Een mooie combinatiereis waarbij je in de meest sfeervolle accommodaties slaapt. Kleinschalige accommodaties, waar persoonlijke service en gastvrijheid voorop staan. Hier ontdek je het 'echte' Malta. Zie Malta eens van een andere kant. De eerste nachten verblijf je de hoofdstad Valletta. Valletta wordt ook wel het barokke juweel van Malta genoemd. Als je de vele prachtig gerestaureerde gebouwen ziet, snap je waarom. Je zult je hier prima een paar dagen kunnen vermaken. Niet alleen in de stad zelf maar je kunt ook een bootje pakken naar de andere kant van de haven, naar de sfeervolle ‘Three Cities’. Slenter door de smalle straatjes en bewonder de mooie, authentieke gebouwen.
Na een paar dagen is het tijd voor het zustereiland Gozo. Je verblijft in een sfeervolle accommodatie in het dorpje Ghasri. Neem een duik in het zwembad of stap in de auto en ontdek de rest van dit rustige eiland. Ontdek bijvoorbeeld de gezellige hoofdstad Victoria met haar indrukwekkende Citadel. Hou je van meer van het strand dan is het mooie goudgele zandstrand van Ramla Bay een echte aanrader. De ‘Azure Window’ is helaas een aantal jaar geleden ingestort, maar nog altijd is de omgeving leuk om te bezoeken. De nabij gelegen Blue Hole is een natuurlijk zwembad welke omgeven wordt door rotsen en is een zeer populaire plek onder duikers. En bij de nabijgelegen Inland Sea kun je met een klein bootje door een kleine, natuurlijke tunnel de open zee bereiken. Waar je ook voor kiest, je zult je tijdens je dagen op Gozo niet vervelen!
Na 4 nachten op Gozo keer je weer terug naar het hoofdeiland Malta voor een verblijf in Sliema. Ook hier slaap je weer in een prachige, sfeervolle accommodatie. Ga de komende dagen eens lekker shoppen, geniet op een terrasje, neem een duik in het zwembad bij je hotel of ga je toch nog even de stille stad Mdina verkennen? De keuze is aan jou. De hele reis heb je een huurauto tot je beschikking dus alle vrijheid om nog even op uit te trekken!

Hoogtepunten

• Valletta
• Zustereiland Gozo
• Blue Grotto
• Strand in Sliema

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Malta en v.v.

Autohuur

In de prijs is een First huurauto categorie B vanaf aankomst t/m de laatste dag inbegrepen (kleine middenklasser, bijvoorbeeld Peugeot 107). Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Valletta - hotel Osborne in Valletta
Nadur/Gozo - Quaint Boutique Hotel Nadur
Sliema - Palazzo Violetta

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, wordt automatisch bij boeking een alternatieve accommodatie geboekt, waarbij ook de getoonde prijs tijdens het boekingsproces op het scherm iets kan wijzigen. Je vindt de geboekte hotels op je bevestiging.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Malta op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij voor je hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.

Goed om te weten

Bij aankomst op de luchthaven staat er een huurauto voor je klaar. Op dag 4 rij je naar de haven van Cirkewwa voor de ferry overtocht naar de haven Mgarr op Gozo. Deze overtocht dien je ter plaatse te betalen. De kosten hiervoor bedragen ca. €16 voor een auto met chauffeur, elke extra persoon betaalt ca. €5 en kinderen tot 12 jaar ca. €1,50.

Op Malta betaal je ter plaatse in het hotel/appartement een ecotax. De hoogte van deze duurzame toeristenbelasting bedraagt € 0,50 per persoon per nacht (vanaf 18 jaar). De maximale kosten bedragen € 5,00 per persoon per verblijf.

Inclusief

• Retourvlucht Malta
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• 9 nachten in standaard kamer waarvan 3 o.b.v. logies/ontbijt (Gozo) en 6 o.b.v. logies (in Valletta en Sliema)
• 9 dagen huurauto cat. YB (Peugeot 108 of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• Diensten van onze lokale agent

Exclusief

• Overige maaltijden
• Ferry ticket voor de overgang met de huurauto van/naar Gozo
• Eventuele extra's voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Fooien
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Malta
    Bij aankomst haal je de huurauto op en rijd je naar je eerste overnachtingsadres in Valletta.
  2. Dag 2 en 3: Valletta
    De komende dagen kun je op verkenning in het barokke juweel Valletta. De prachtig versierde St. Jans co-kathedraal en het Grootmeesterspaleis mag je eigenlijk niet overslaan. Wandel door de straten met typisch Maltese balkons en geniet vanaf de Upper Barakka Gardens van schitterende panorama’s over de Grand Harbour en de ‘Three Cities’. Na een heerlijk dagje slenteren door de smalle straatjes is het fijn om met een lokaal wijntje of biertje op het terras neer te strijken. 's Avonds heb je de keuze uit vele restaurantjes voor een heerlijke maaltijd.
    Maar je kunt vanuit Valletta ook prima de rest van het eiland verkennen, want je hebt tenslotte een huurauto tot je beschikking. Ga bijvoorbeeld op ontdekking het charmante vissersplaatsje Marsaxlokk met haar kleurrijke baai met typische luzzu's en het nabij gelegen prachtige Blue Grotto of steek eens met een bootje de haven over naar de sfeervolle, authentieke 'Three Cities'.
  3. Dag 4: Valletta - Gozo
    Het is tijd om het hoofdeiland Malta in te ruilen voor haar zusje Gozo. Je vertrekt naar Cirkewwa voor de overtocht naar Gozo. Het kleine zusje van Malta is groener en rustiger en heeft een geheel eigen karakter. Na ongeveer 20 minuten met de ferry sta je al op Gozo. Je verblijft op Gozo in het dorpje Ghasri in het sfeervolle Villagg Tal Fanal: een aantal maisonnettes in een traditionele Maltese stijl. Vanaf je eigen terras loop je zo het zwembad in.
  4. Dag 5 en 6: Gozo
    De komende dagen kun je er voor kiezen om lekker te relaxen bij je kleinschalige, boutique accommodatie of trek eropuit en verken de rest van het eiland. Je auto staat voor de deur, dus alle tijd en vrijheid om er op uit te trekken deze dagen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige citadel in de hoofdstad Victoria, de zoutpannen bij Marsalforn of kies voor een dagje relaxen op het mooie zandstrand Ramla Bay.
  5. Dag 7: Gozo - Sliema
    Vandaag keer je weer terug naar Malta, waar je je reis afsluit aan de kust in het plaatsje Sliema. Ga een dagje shoppen in één van de winkelcentra en plof neer op een van de vele terrasjes aan de kust. Uiteraard kun je er ook nu weer prima een dagje op uit trekken met je huurauto. Wat dacht je van een bezoek aan de 'stille stad' Mdina of de koepelkerk is Mosta. De keuze is aan jou!
  6. Dag 8 en 9: Sliema
    Een paar dagen om lekker te relaxen in je hotel, aan het strand of op één van de terrasjes langs de boulevard. Maar ook het eiland verkennen of een excursie naar de Blue Lagoon bij Comino behoort tot de mogelijkheden!
  7. Dag 10: Terugvlucht vanaf Malta
    Vandaag zit de reis er helaas weer op. Je rijdt naar de luchthaven waar je de huurauto weer inlevert en incheckt voor de terugvlucht.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook