Fly-drive Dwars door Umbrië

 1. Italië
 2. Umbrië
 3. Perugia
 • Todi - Umbrie
 • Kleurrijke bloemen in Assisi, Umbrië
 • Cascate delle Marmore - Umbrië
 • Plein Piazza del Comune in Assisi - Umbrië
 • Oude stad Orvieto - Umbrië
 • 12 foto's
 • Fly-drive
 • Authentiek Umbrië op eigen gelegenheid
 • Schilderachtige dorpjes
 • Prachtige natuur
 • Heerlijk eten en drinken

‘Het groene hart van Italië’ is de veelzeggende omschrijving van Umbrië. Vergelijkbaar met Toscane, maar vreemd (maar gelukkig) genoeg een stuk minder bekend en dus rustiger. Schilderachtige stadjes en middeleeuwse dorpjes in een afwisselend decor van glooiende velden, wijngaarden, olijfbomen, groene heuvels en ruige bergen. Rust, natuur en cultuur zijn hier de steekwoorden. Maar ook voor je smaak

8 -daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Perugia
 2. Dag 2: Orvieto-Todi (ca. 140 km)
 3. Volledig 8 daags programma

Over Fly-drive Dwars door Umbrië

Algemeen

‘Het groene hart van Italië’ is de veelzeggende omschrijving van Umbrië. Vergelijkbaar met Toscane, maar vreemd (maar gelukkig) genoeg een stuk minder bekend en dus rustiger. Schilderachtige stadjes en middeleeuwse dorpjes in een afwisselend decor van glooiende velden, wijngaarden, olijfbomen, groene heuvels en ruige bergen. Rust, natuur en cultuur zijn hier de steekwoorden. Maar ook voor je smaakpapillen wordt het een heerlijk vakantie, want de regio kent heel veel bijzondere specialiteiten (we noemen hier de truffel) en wijnen. Tijdens deze 8-daagse fly-drive krijg je een goed beeld van deze heerlijke regio. Naast het prachtige landschap zie je in de dorpen en de stadjes die je bezoekt ook een aantal belangrijke culturele bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de befaamde basilieken in Assisi.

Hoogtepunten

Perugia
Orvieto
Todi
Assisi
Gubbio
Lago Trasimeno
Castiglione del Lago
Spello
Spoleto
Marmore Falls
Norcia
Castelluccio
Parco Nazionale dei Monti Sibilini
Heiligdom van Santa Rita da Cascia
De heerlijke keuken van Umbrië

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Perugia en vice versa

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je de gehele reis een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
Verder in het boekingsproces kan je een andere huurauto selecteren.

Hotels

Je verblijft in de volgende 3* of 4* hotels (of gelijkwaardig) o.b.v. logies/ontbijt:
4 nachten Perugia - hotel Lido Perugia of Hotel Le Colombare
3 nachten Spoleto - hotel Clarici

Inbegrepen

Inclusief:

- Retourvlucht Perugia
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt

Exclusief:

- Eventuele extra’s voor de huurauto (zie de autohuurvoorwaarden)
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Toeristenbelasting
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord (afhankelijk van de betreffende luchtvaartmaatschappij)

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Perugia
  Je komt aan op de luchthaven van Perugia, waar je de huurauto in ontvangst neemt.
  Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je deze dag gebruiken voor een eerste kennismaking met Perugia. Zo niet, dan heb je daar in de komende dagen zeker ook nog wel de gelegenheid voor.
  Perugia is een charmante stad vol middeleeuwse gebouwen, bijzondere kerken en sfeervolle straten en steegjes. De hoofdstad van Umbrië is gebouwd op een heuvel, dus hou rekening met af en toe steile straatjes of trappen. Het meest symbolische monument is de Fontana Maggiore, gelegen op het prachtige centrale plein Piazza IV Novembre. Overnachting in Perugia.
 2. Dag 2: Orvieto-Todi (ca. 140 km)
  In de ochtend rijd je naar Orvieto, gelegen op een heuvel van tufsteen boven het dal van de Tiber. Er is een indrukwekkende Gotische kathedraal. Onderweg naar Todi kun je een bezoekje brengen aan het natuurpark Parco Fluviale del Tevere. Todi is een klein middeleeuws ‘juweeltje’: hoog gelegen op een heuvel draagt het stadje niet voor niets de bijnaam ‘Balkon van Umbrië’. Kuier op je gemak door de smalle steegjes en over de pleintjes van het historische centrum. Geniet van een van de mooiste plekjes van Umbrië. Overnachting in Perugia.
 3. Dag 3: Assisi-Gubbio (ca. 75 km)
  Je begint de dag met het vlakbij Perugia gelegen Assisi, het stadje van Franciscus van Assisi, met drie befaamde basilieken. Neem de tijd om ze rustig te bekijken. In de middag rij je een stukje noordwaarts naar Gubbio, een van de oudste stadjes in Umbrië. Het historische centrum is een schitterend toonbeeld van middeleeuwse beschaving en de 12e-14e eeuwse beschaving. Overnachting in Perugia.
 4. Dag 4: Trasimeno, overnachting Perugia (ca. 70 km)
  Vandaag geniet je van de prachtige omgeving rond het Lago Trasimeno. Rij naar Castiglione del Lago, een van de mooiste dorpjes van de regio. Uiteraard wandel je door het historische centrum en geniet je van het adembenemende uitzicht over het meer. Het dorpje ligt namelijk op een uitstekend stuk gebergte omringd door olijfbomen en glooiende heuvels. Er is vandaag ook nog ruim voldoende tijd om een ‘rondje’ Perugia te doen, mocht je daar op je 1e dag nog niet aan zijn toegekomen.
 5. Dag 5: Spello-Cascata delle Marmore-Spoleto, overnachting Spoleto (ca. 125 km)
  Je verlaat Perugia en trekt in zuidelijke richting naar Spello, vol overblijfselen uit de Romeinse tijd en de Renaissance. Verdwaal in de middeleeuwse steegjes en verbaas je over de talloze stenen balkonnetjes vol bloemen en planten. Fotogeniek mag je het wel noemen. Je passeert Spoleto, je overnachtingsplek voor vanavond, om door te rijden naar de Marmore Falls vlakbij het stadje Terni, met 160 meter hoogte een van de hoogste watervallen van Europa. Daarna keer je terug naar Spoleto, een stad rijk aan kunst met als vanzelfsprekend een prachtig centrum. Overnachting in Spoleto.
 6. Dag 6: Norcia-Castelluccio (ca. 80-100 km)
  In Norcia bekijk je de kerk van San Benedetto, de kathedraal van Santa Maria Argentea en het stadhuis uit de 13e eeuw. Daarna is het lunchtijd. En als je ergens lekker kunt eten is het wel in Norcia: zwarte truffels, lokale worstjes, Norcia ham, linzen uit Castelluccio. Of probeer de pasta alla Norcina, met worstjes en ricotta. En na afloop spoel je al dat heerlijks weg met een koude Nursia, het heerlijke lokale abdijbier. In de middag verken je het prachtige Parco Nazionale dei Monti Sibilini, bij voorkeur te voet op per huurfiets. Raak je ook gelijk je lunchkilo’s kwijt. Vergeet niet om het Castelluccio plateau te bezoeken. In de zomer weet je niet wat je ziet: een zee aan kleurrijke bloemenvelden vol onder andere klaprozen, narcissen en viooltjes. Overnachting in Spoleto.
 7. Dag 7: Cascia (ca. 70 km)
  Vandaag staat in het teken van een van de belangrijkste heiligdommen van Italië, namelijk dat van Santa Rita da Cascia, oftewel de Heilige Rita. Het uitgebreide bouwwerk overheerst het dorpje Cascia en trekt jaarlijks vele pelgrims en andere bezoekers. In het heiligdom vind je talloze kunstwerken, fresco’s en andere schilderingen van beroemde Italiaanse schilders en kunstenaars. Er is daarnaast voldoende tijd de verdere omgeving van Spoleto nog eens te verkennen of gewoon heerlijk op een terrasje te zitten en alle indrukken van de afgelopen week nog eens de revue te laten passeren. Overnachting in Spoleto.
 8. Dag 8: Spoleto-Perugia (ca. 60 km), terugvlucht vanaf Perugia
  Terug naar Perugia, waar je op de luchthaven de huurauto weer inlevert. Aansluitend de terugvlucht naar huis.

Anderen bekeken ook