Privérondreis Ontdek Salento op de Vespa

 1. Italië
 2. Puglia
 3. Lecce
 • Op de Vespa door Puglia
 • Op de Vespa door Puglia
 • Op de Vespa tussen de schapen
 • Op de Vespa door Puglia
 • Vespa bij Porto Selvaggio
 • 8 foto's
 • Op een vespa langs de zuid Italiaanse kust
 • Unieke manier van reizen
 • Inclusief wijnproeverij in Lecce
 • Ontdek Lecce, Nardò, Gallipoli en Otranto
 • Leer de Apulische keuken kennen tijdens een kookles
 • Inclusief bootreis langs de zeegrotten bij Leuca

Een vespa tour door de hak van Puglia, veel Italiaanser kan het bijna niet zou je denken. Elke dag tour je rond op je vespa over de Apulische wegen, stop onderweg voor een proeverij en geniet van de prachtige landschappen die voorbijglijden. Voel de wind door je haren en ruik de geur van de zee. Het brengt de charme van de Italiaanse stijl samen met de tijdloze plaatsen die typisch zijn voor Zuid-

8 -daags programma
 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi en transfer naar Lecce
 2. Dag 2 Lecce kust, in de sporen van de Francigena Way (ca. 45 km)
 3. Volledig 8 daags programma

Over Privérondreis Ontdek Salento op de Vespa

Algemeen
Een vespa tour door de hak van Puglia, veel Italiaanser kan het bijna niet zou je denken. Elke dag tour je rond op je vespa over de Apulische wegen, stop onderweg voor een proeverij en geniet van de prachtige landschappen die voorbijglijden. Voel de wind door je haren en ruik de geur van de zee.
Het brengt de charme van de Italiaanse stijl samen met de tijdloze plaatsen die typisch zijn voor Zuid-Italië. Je volgt de geplaveide straten van de historische centra om je te vergapen aan alles wat Puglia te bieden heeft.
Hoogtepunten
Lecce
Nardò
Gallipoli
Kookles in Salve
Boottocht in Leuca
Otranto
Acaya
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Brindisi en v.v.
Hotels
Je verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig:
Lecce – Palazzo Rollo
Gallipoli – Relais Corte Palmieri
Salve – Palazzo tre Cardi
Otranto – Hotel San Giuseppe
Lecce – Palazzo dei Dondoli
Goed om te weten
Je hebt een rijbewijs en creditcard (Visa of Mastercard) nodig om de vespa te kunnen huren. Op de creditcard wordt een borgsom van €250 afgeblokt. Casco dekking is inbegrepen in de vespa huur met een eigen risico van €500.
Inbegrepen
Inclusief:
- Retourvlucht Brindisi
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Retourtransfer luchthaven-hotel
- Welkomst briefing en vespa fitting
- Vespa huur met casco dekking
- 7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- Wijnproeverij in Lecce
- Kookles en diner in Salve
- Boottrip in Leuca
- Gedetailleerde routebeschrijving in Travel app
- Bagage transport van hotel naar hotel
- Telefonische assistentie van onze lokale agent tussen 08.00 en 21.00 uur

Exclusief:
- Benzine
- Toeristenbelasting (ca. €14 p.p.)
- Entreegelden
- Niet genoemde maaltijden
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi en transfer naar Lecce
  Je vertrekt naar Puglia, de hak van Italië. Na aankomst op het vliegveld van Brindisi reis je door naar Lecce.
 2. Dag 2 Lecce kust, in de sporen van de Francigena Way (ca. 45 km)
  Vandaag gaat het avontuur beginnen! ’s Ochtends neem je de vespa in ontvangst, evenals de te volgen routes voor de komende dagen, en dan lekker op pad. Je rijdt richting een oude abdij op de oude zuidelijke Francigena route. De oude abdij op de route brengt je terug in de tijd. Vroeger was de abdij van San Maria de Cerrata een belangrijk klooster. Maak verderop een gastronomische stop bij een oude masseria en stop onderweg voor een verfrissende duik in de Adriatische zee. In de late namiddag keer je terug naar Lecce voor een lokale wijnproeverij in een bistro.
 3. Dag 3 Lecce – Gallipoli (ca. 50 km)
  De route van vandaag gaat langs de Ionische kust naar het mooie stadje Gallipoli. Via landweggetjes, tussen wijnranken en velden kom je aan in Copertino. Hier kun je het mooie kasteel in het dorp bewonderen. Vervolgens rij je verder naar Nardò. Zodra je van je vespa afstapt, zie je de schoonheid van het stadje. Een wandeling naar het prachtige barokke plein Piazza Salandra is zeker een aanrader. Vanaf hier brengen rustige wegen je naar de kust tot je Santa Caterina bereikt aan de rand van het Porto Selvaggio natuurreservaat. Hier heb je een schitterend uitzicht op de baai en de toren. Een mooie route langs rots- en zandstrandjes, kleine dorpjes en typische visrestaurants brengt je naar je eindbestemming Gallipoli.
 4. Dag 4 Gallipoli – Salve (ca. 55 km)
  Vanuit Gallipoli rij je langs de rand van het park van Punta Pizzo, je volgt de kustlijn langs Torre San Giovani, een kleine haven tussen vulkanische lage kliffen en fijn wit zand. Het kristalheldere water nodigt uit om bijna overal te zwemmen, zoals in de prachtige rotsachtige baai van San Gregorio. Na een verkwikkende duik weer terug op het zadel. Ga vanuit de jachthaven van San Gregorio het binnenland in om Salve te bereiken, een mooi dorp op het platteland te midden van schaarse olijfgaarden en inheemse mediterrane planten. Je overnacht in een charmante, historische residentie, maar eerst is het tijd om aan het werk te gaan. Je hebt namelijk een kookles en diner!
 5. Dag 5 Salve – Leuca – Otranto (ca. 65 km)
  Na het ontbijt rijd je naar Leuca voor een boottocht om de vele zeegrotten te ontdekken. Als je Punta Ristola bereikt bevind je je aan de uiterste rand van Salento schiereiland. Vanaf de kaap kun je genieten van een heerlijk uitzicht op de haven van Leuca en, nog verder, Punta Melisso. Een panoramische route vanmiddag. Over een zacht glooiend landschap zie je de Ciolo canyon, dan de kleine baai van Acquaviva, het mooie dorp Castro, de thermale baden van Santa Cesarea en tot slot Otranto, de meest oostelijke stad van Italië. Het is de mooiste kustweg in Puglia, die adembenemende kliffen en suggestieve landschappen uit het verleden biedt.
 6. Dag 6 Otranto en omgeving (ca. 30 km)
  De route van vandaag gaat langs prehistorische dolmen en menhir. Ontdek magische plekken zoals het megalithische park in de buurt van het dorp Giurdignano. De megalithische tuin omvat talrijke hunebedden.
  Rij over wegen omzoomd met olijfbomen, langs landelijke gebouwen. Bezoek de botanische tuin La Cultura, prachtige tuinen met meer dan 3.000 tropische- en vetplanten. Overnachting weer in Otranto.
 7. Dag 7 Otranto – Lecce (ca. 55 km)
  Breng voordat je Otranto achter je laat nog een bezoek aan de Normandische kathedraal met de grootste mozaïek in het zuiden van Italië. Deze laatste dag van je Vespa tour rij je tussen de twee Alimini meren voor je weer langs de kust verder rijdt. Je komt langs het natuurreservaat Cesine, het laatste stukje kustmoeras dat zich ooit over Brindisi uitstrekte en een gebied met een geweldige flora en fauna. Je laatste stop voor Lecce is de vestingstad Acaya. Terug in Lecce zit het avontuur er helaas op en lever je je vespa weer in.
 8. Dag 8 Lecce – Brindisi, terugvlucht
  Helaas zit je Vespa avontuur er weer op en is het tijd om naar huis te gaan.

Anderen bekeken ook