Privérondreis Ontdek Salento op de Vespa

  1. Italië
  2. Puglia
  3. Lecce
  • Op de Vespa door Puglia
  • Op de Vespa door Puglia
  • Op de Vespa tussen de schapen
  • Op de Vespa door Puglia
  • Vespa bij Porto Selvaggio
  • 8 foto's
  • Rondreis
  • Couleur locale
  • Actief
  • Op een vespa langs de zuid Italiaanse kust
  • Unieke manier van reizen
  • Inclusief wijnproeverij in Lecce
  • Ontdek Lecce, Nardò, Gallipoli en Otranto
  • Leer de Apulische keuken kennen tijdens een kookles
  • Inclusief boottocht langs de zeegrotten bij Leuca

Een vespa tour door de hak van Puglia, veel Italiaanser kan het bijna niet zou je denken. Elke dag tour je rond op je vespa over de Apulische wegen, stop onderweg voor een proeverij en geniet van de prachtige landschappen die voorbijglijden. Voel de wind door je haren en ruik de geur van de zee. Het brengt de charme van de Italiaanse stijl samen met de tijdloze plaatsen die typisch zijn voor Zuid-

8 -daags programma
  1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi en transfer naar Lecce
  2. Dag 2 Lecce kust, in de sporen van de Francigena Way (ca. 60 km)
  3. Volledig 8 daags programma

Over Privérondreis Ontdek Salento op de Vespa

Algemeen

Een vespa tour door de hak van Puglia, veel Italiaanser kan het bijna niet zou je denken. Elke dag tour je rond op je vespa over de Apulische wegen, stop onderweg voor een proeverij en geniet van de prachtige landschappen die voorbijglijden. Voel de wind door je haren en ruik de geur van de zee.
Het brengt de charme van de Italiaanse stijl samen met de tijdloze plaatsen die typisch zijn voor Zuid-Italië. Je volgt de geplaveide straten van de historische centra om je te vergapen aan alles wat Puglia te bieden heeft.

Hoogtepunten

Lecce
Nardò
Gallipoli
Kookles in Salve
Boottocht in Leuca
Otranto
Acaya

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Brindisi en v.v.

Hotels

Je verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig:
2 nachten Lecce - Palazzo Rollo
2 nachten Gallipoli - Relais Corte Palmieri
2 nachten Vignacastrisi - Palazzo Guglielmo
1 nacht Lecce - Palazzo dei Dondoli

Goed om te weten

• Je hebt een rijbewijs en creditcard (Visa of Mastercard) nodig om de vespa te kunnen huren. Op de creditcard wordt een borgsom van € 250,- afgeblokt. Casco dekking is inbegrepen in de vespa huur met een eigen risico van € 800,-.
• In de periode van 20-07 t/m 01-09 is de prijs op aanvraag.
• De overnachting is in principe in de genoemde hotels. Indien niet beschikbaar worden vergelijkbare hotels geselecteerd.
• Moeilijkheidsgraad: de reis is geschikt voor iedereen met een minimale ervaring in het besturen van een brommer/scooter/motor. De Vespa zal een manier zijn om gemakkelijk te genieten van de vele landschappen die dit land te bieden heeft. Er zullen ook strikt culturele momenten zijn en de mogelijkheid van een verfrissende duik in de heldere zee van Puglia.
• Voor noodgevallen is onze lokale agent te bereiken tussen 8.00 en 20.00 uur; zij zullen er alles aan doen om je reis voorspoedig te laten verlopen.
• Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht, maximaal 1 stuk per persoon met een maximum gewicht van 20 kg, voor extra tassen en/of gewicht geldt een toeslag. Maak gebruik van de bagage labels voor de herkenbaarheid (klaar staan voor pick-up uiterlijk 08.30 uur, aflevering in het volgende hotel uiterlijk 17.30 uur).
• Bij je vouchers ontvang je van ons informatie over de travel app. Ter plaatse tijdens de welkomstbriefing ontvang je een up-to-date service lijst, bagagelabels en de gereserveerde vespa.
• Je vespa beschikt over een 2 achteruitkijkspiegels, telefoonhouder, slot, helm en waterdichte topkoffer.
• Bij aankomst in Lecce op dag 7 dien je de Vespa uiterlijk om 18.00 uur weer in te leveren bij het verhuurpunt in Lecce (ca. 10 minuten wandelen van je laatste overnachtingsadres).

Inbegrepen

Inclusief:
- Retourvlucht Brindisi
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Retourtransfer luchthaven-hotel
- Welkomst briefing en vespa fitting
- Vespa huur met casco dekking (eigen risico € 800,-)
- 7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- Wijnproeverij in Lecce op dag 2
- Boottrip in Leuca op dag 5
- Pasta maken en diner in Vignacastrisi dag 6
- Bezoek zuivelfabriek en kaasproeverij dag 7
- Gedetailleerde routebeschrijving in Travel app
- Bagage transport van hotel naar hotel
- Telefonische assistentie van onze lokale agent tussen 08.00 en 20.00 uur

Exclusief:
- Benzine
- Toeristenbelasting (ca. €14 p.p.)
- Entreegelden
- Niet genoemde maaltijden
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi en transfer naar Lecce
    Je vertrekt naar Puglia, de hak van Italië. Na aankomst op het vliegveld van Brindisi reis je door naar Lecce.
  2. Dag 2 Lecce kust, in de sporen van de Francigena Way (ca. 60 km)
    Vandaag gaat het avontuur beginnen! ’s Ochtends neem je de vespa in ontvangst, evenals de te volgen routes voor de komende dagen, en dan lekker op pad. Je rijdt richting een oude abdij op de oude zuidelijke Francigena route. De oude abdij op de route brengt je terug in de tijd. Vroeger was de abdij van San Maria de Cerrata een belangrijk klooster. Maak verderop een gastronomische stop bij een oude masseria en stop onderweg voor een verfrissende duik in de Adriatische zee. In de late namiddag keer je terug naar Lecce voor een lokale wijnproeverij in een bistro.
  3. Dag 3 Lecce – Gallipoli (ca. 70 km)
    De route van vandaag gaat langs de Ionische kust naar het mooie stadje Gallipoli. Via landweggetjes, tussen wijnranken en velden kom je aan in Copertino. Hier kun je het mooie kasteel in het dorp bewonderen. Vanuit hier naar de zee, naar het in de zomer drukke dorp Porto Ceasareo. Dan verder zuidwaarts naar de rand van het groene Porto Selvaggio natuurreservaat. Via Santa Caterina en Santa Maria al Bagno rij je verder; tip: deze baaien zijn zeer geschikt voor een verfrissende duik.
    Het laatste deel van de route gaat verder naar Gallipoli. Bij de kleine baai van Purità kun je genieten van een spectaculaire zonsondergang, of ga naar de ondergronde olijfolie pers van Palazzo Granafei en leer meer over de geschiedenis van de stad.
    Overnachting in Gallipoli.
  4. Dag 4 Omgeving Gallipoli (ca. 70 km)
    Vandaag maak je kennis met de omgeving van Lecce. Je rijdt in de richting van Nardò. Zodra je van je vespa afstapt, zie je de schoonheid van het stadje. Een wandeling naar het prachtige barokke plein Piazza Salandra is zeker een aanrader. Het plein kijkt namelijk uit over een aantal mooie, historische gebouwen: de Sedile met het beeld van St. Gregorio Armeno, het universiteitsgebouw en de Caccialupi klok. Breng vandaag ook een bezoek aan Galatina met een van de mooiste fresco kerken in Italië.
    Overnachting in Gallipoli.
  5. Dag 5 Gallipoli - Leuca - Vignacastrisi (ca. 90 km)
    Het mooie aan Salento op de vespa ontdekken is dat je van de ene zee en kust zo naar de andere kunt, zonder af te stappen. Vanuit Galllipoli ga je verder in zuidelijke richting. Na vele kilometers langs de zanderige kustlijn kom je aan bij San Gregorio, in de marine van Patù. Als je eenmaal in de zuidelijke punt bij Leuca bent, hier kun je vanuit de haven optioneel een boottocht maken langs de vele zeegrotten.
    Lage huizen, cactusvijgen, droge stenen muren, de Puglia Vespa-vakantie geeft je dit en nog veel meer. Om je heen zie je de wonderen en de biodiversiteit van het Regionaal park 'Costa Otranto SM di Leuca - Bosco di Tricase'.
    Je brengt de komende twee nachten door in een charmante historische residentie in Vignacastrisi, een oud paleis tussen de schoonheden van de oude stad.
  6. Dag 6 Vignacastrisi - Otranto - Vignacastrisi (ca. 50 km)
    De route van vandaag begint en eindigt in Vignacastrisi en onthult groene open plekken, verborgen tuinen en prehistorische stenen monumenten. Via wegen omzoomd met olijfbomen en landelijke gebouwen bereik je La Cutura, wij raden je aan om een bezoek te brengen aan de botanische tuin hier. Dan rij je door Giurdignano, waar je de megalithische tuin van Salento kunt bewonderen. Vergeet niet de tijd te nemen om het prachtige Otranto (en zijn kathedraal met een prachtig vloermozaïek) te bezoeken.
    Vanavond is het diner het resultaat van je eigen gemaakte pasta, een leuke activiteit voor de late namiddag.
    Tweede overnachting in Vignacastrisi.
  7. Dag 7 Vignacastrisi – Lecce (ca. 85 km)
    Vanuit Vignacastrisi ga je richting een van de meest spectaculaire stukken kustlijn in Salento, die fascineert met zijn uitzicht op de zee, natuur en de typische droge stenen gebouwen van dit gebied. De golvingen in het landschap volgen de loop van de kliffen. Er zijn tal van plaatsen waar je mooie foto's kunt maken, lekker kunt zwemmen of een hapje eten en een goede kop koffie. Stop bij een zuivelfabriek voor een bezoek en een kaasproeverij.
    Je bereikt het prachtige Otranto voordat je het platteland induikt in de buurt van de Alimini-meren, met een ecosysteem waarin verschillende dier- en plantensoorten leven. Daarna terug naar de zee, waar je de mogelijkheid hebt om te zwemmen of lekker te picknicken op het strand, in de dorpjes Torre dell'Orso of San Foca. Het laatste deel voert je terug landinwaarts en voordat je Lecce bereikt, steek je het WWF-reservaat van Le Cesine over en ontdek je het tijdloze dorp Acaya, met zijn indrukwekkende kasteel.
    Overnachting in Lecce.
  8. Dag 8 Lecce – Brindisi, terugvlucht
    Helaas zit je Vespa avontuur er weer op en is het tijd om naar huis te gaan.

Anderen bekeken ook