Privé wandelreis Napels en de mooiste paden van de Amalfitaanse kust

 1. Italië
 2. Campania
 3. Napels
 • uitzicht positano
 • citroenen in campania
 • Wandelreis Napels en de mooiste paden van de Amalfitaanse kust - kaartje
 • wandelpad campania - 3
 • pleintje amalfitaanse kust
 • 14 foto's
 • Zonvakantie
 • Rondreis
 • Actief
 • 8-daagse individuele wandelvakantie
 • Ontdek Napels, Amalfi en Positano te voet
 • Prachtige uitzichten over de golf van Napels
 • Wandelen langs de prachtige Amalfitaanse kust
 • Het pad van de goden – Sentiero degli Dei
 • Ravello, de pracht van weleer

Tijdens deze unieke wandeltocht door Campania verken je te voet de prachtige plaatsen Napels, Amalfi, Ravello en Positano. Je volgt onbeschrijfelijk mooie routes langs de Sentiero dei Limoni (citroenpad) en de Sentiero degli Dei (pad van de goden), van waar je geniet van betoverende uitzichten over de golf van Napels voor zover het oog reikt. Dompel jezelf onder in de natuur en geschiedenis van be

8 -daags programma
 1. Dag 1: Welkom in Napels
 2. Dag 2: Vrije dag
 3. Volledig 8 daags programma

Over Privé wandelreis Napels en de mooiste paden van de Amalfitaanse kust

Algemeen

Tijdens deze unieke wandeltocht door Campania verken je te voet de prachtige plaatsen Napels, Amalfi, Ravello en Positano. Je volgt onbeschrijfelijk mooie routes langs de Sentiero dei Limoni (citroenpad) en de Sentiero degli Dei (pad van de goden), van waar je geniet van betoverende uitzichten over de golf van Napels voor zover het oog reikt. Dompel jezelf onder in de natuur en geschiedenis van belangrijke valleien, zoals de Valle dei Mulini of de Valle delle Ferriere. Een trektocht langs de kust van Amalfi is een onvergetelijke ervaring, die behalve een vakantie in Zuid-Italië een reis is die alle zintuigen prikkelt en de ziel raakt!

Hoogtepunten

Napels
Amalfi
Positano
Ravello
Het pad van de goden

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Napels en vice versa

Transfer

Je hebt op de eerste en laatste dag een transfer van en naar het vliegveld en bagagetransport van hotel naar hotel op dag 3 en dag 6.

Hotels

Je verblijft in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

2 nachten Napels - Hotel Airone of Hotel Palazzo Salgar
3 nachten Amalfi - Hotel Fontana
2 nachten Agerola - B&B Nido degli Dei

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval geïnformeerd middels de geüpdatete service list.

Goed om te weten

• De overnachting is in principe in de genoemde hotels. Indien niet beschikbaar worden vergelijkbare hotels geselecteerd.
• Moeilijkheidsgraad: de tour gaat voornamelijk langs ongeasfalteerde paden en dorpswegen; bij uitzondering langs drukke wegen. De Amalfitaanse kust heeft een behoorlijk hoogteverschil en daarom zijn de dagelijkse routes ook vaak klimmen en dalen. De reis is goed te doen voor goed getrainde wandelaars. De afstanden zijn niet lang (7-14 km per dag) met een gemiddelde duur van 2 tot 4 uur. De route biedt een combinatie van natuur en cultuur, de korte privé- en openbare transfers zijn een belangrijk onderdeel van de reis en dragen bij aan de nodige rust en comfort.
• We raden aan om comfortabele wandelschoenen te dragen en om een hoed of pet, drinkwater, zonnebrandcrème, zwemkleding mee te nemen en een waterdichte jas in geval van regen.
• Bij je vouchers ontvang je van ons informatie over de travel app. Ter plaatse in het eerste hotel ontvang je een up-to-date service lijst, bagage labels en een gedetailleerde routebeschrijving. Op dag 3 en 6 wordt je bagage van hotel naar hotel gebracht, maximaal 1 stuk per persoon met een maximum gewicht van 20 kg (in geval van meerdere stuks bagage of extra gewicht geldt een toeslag). Maak gebruik van de bagage labels voor de herkenbaarheid (pick-up uiterlijk 08.30 uur, aflevering in het volgende hotel uiterlijk 17.30 uur).
• Om organisatorische redenen, weersomstandigheden of om overheidswege kan de route gewijzigd worden.

Inbegrepen

Inclusief:
• Retourvlucht Napels
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• 7 nachten verblijf op basis van 3-sterenhotels met ontbijt
• Transfer van en naar het vliegveld op dag 1 en dag 8
• Privétransfer dag 3
• Gedetailleerde routebeschrijving met plattegronden
• Travel app met kaarten, routes en routenotities
• Bagagetransport van hotel naar hotel op dag 3 en dag 6
• Telefoonassistentie van onze lokale agent tussen 8.00 en 20.00 uur

Exclusief:
• Overige maaltijden en drankjes
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Lokaal openbaar vervoer (ca. € 30,- p.p.)
• Toeristenbelasting (ca. € 14,- p.p.)
• Entreegelden
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Welkom in Napels
  Je landt op het vliegveld van Napels. Je hebt een privétransfer naar Napels stad en zult direct ondergedompeld worden in de chaos van de stad. Maar wees niet bang, wat in je ogen wanorde lijkt, is het teken van een stad die vol is van leven! Napels is geschiedenis, architectuur, kunst maar onafscheidelijk van haar inwoners, die deze stad nog boeiender maken! Overnachting in Napels.
 2. Dag 2: Vrije dag
  Laat je verrassen door de schoonheid van Napels. Kijk maar eens omhoog en je staat versteld van de details van een historisch gebouw, de ingang van een kerk of gewoon de glimp van een steegje. Proef de smaak van de stad in de centrale Via dei Tribunali: daar vind je de beroemde pizzeria's Sorbillo en Dal Presidente. Ga op zoek naar de pracht van de gesluierde Christus, de pracht van het klooster van Santa Chiara, de kleurrijke Via dei Presepi of maak een rondleiding door de ondergrondse van Napels.
  Of, als je al bekend bent met Napels, neem dan de Circumvesuviana richting Herculaneum om de prachtige archeologische vindplaats te bezoeken, of ga verder naar de berg Vesuvius: een bezoek aan het park brengt je tot aan de torenhoge top.
 3. Dag 3: Bezoek Pompei en door naar Amalfi
  Na afscheid te hebben genomen van de straten en steegjes van Napels, neem je de Circumvesuviana naar Pompeii (ca. € 3,-). Deze fascinerende plek toont een stad die verwoest, maar tegelijkertijd bewaard is gebleven, door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, en wandelend door de paden van die tijd, lijkt het een ver verleden te herbeleven. De stad is ook een veel bezochte plaats van aanbidding en heeft een van de belangrijkste bezienswaardigheden voor de gelovigen in haar heiligdom. In de middag privétransfer naar Amalfi (de chauffeur neemt de bagage mee vanuit het hotel in Napels). Je wordt afgezet op Piazza Flavio Gioia en loopt vanaf dit plein naar je hotel. Amalfi werd in 1997 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Als je door de steegjes loopt, begrijp je waarom. Overnachting in Amalfi.
 4. Dag 4: Trail op de Citroenroute (7 km, +380m/-380m)
  Je gaat met het openbaar vervoer (de bus) naar Maiori. Maak je klaar om een van de meest fascinerende plekjes in Napels en de mooiste wandelpaden van Amalfi te bewandelen: de Lemon Trail. Het is een schilderachtige route op de landtong tussen de steden Minori en Maiori. Na het ontbijt bereik je het dorp Maiori met een korte bustransfer.
  Als je langs de Citroenroute loopt, kun je de uitgestrektheid van de gecultiveerde terrassen bewonderen, als penseelstreken van groen die het blauw van de zee scheidt. De geur van citroenen zal je neusgaten bedwelmen. In feite worden op deze landen de citroenen van de kust gekweekt met speciale technieken, bekend als "sfusato amalfitano".
  Voorbij Minori, ga je omhoog in de richting van het kleine dorpje Torello, totdat je de kerk van San Michele Arcangelo bereikt met zijn unieke panorama op de zee. Daal ten slotte af richting Atrani om terug te keren naar Amalfi. Overnachting in Amalfi.
 5. Dag 5: Paden in de Valle delle Ferriere en Valle dei Mulini (7km, +200m/-530m)
  Ook vandaag ga je weer met het openbaar vervoer. Dit keer met de bus naar Ravello. Onder de paden van de Amalfikust is het pad van Ravello naar Amalfi, helemaal bergafwaarts, een contemplatieve reis. Na het ontbijt bereik je de stad Ravello met de openbare bus: UNESCO-site, gelegen op 365 meter boven de zeespiegel, biedt extatische landschappen en de architectonische schoonheid van zijn villa's. De wandelroute van Ravello naar Pontone omvat een natuurpad waaraan de artistieke waarde wordt toegevoegd van de gebouwen die zijn gebouwd in het tijdperk van het hertogdom Amalfi. Loop via de terrassen omhoog naar het middeleeuwse dorp Pontone. Het laatste stuk gaat verder door de vallei van Ferriere en Mulini, waar de ruïnes van oude papierfabrieken verspreid liggen.
  Water wordt het kenmerkende element van de route: de waterstromen hebben de papierfabrieken van de nodige energie voorzien. Overnachting in Amalfi.
 6. Dag 6: Trek van Amalfi naar Agerola (9 km, +800m/-200m)
  De route verbindt Amalfi met het dorp Pogerola - 700 treden in een aangename en schaduwrijke klim - en met het beboste deel van dat dorp, bekend om zijn kastanjebossen. Loop dan over een mooi stuk van het hoge pad van Valle delle Ferriere en sla af richting Mount Murillo: de paden zijn meestal gemakkelijk, maar ga altijd voorzichtig te werk, want dit zijn bergpaden!
  Het laatste stuk over een steil aflopende trap leidt uiteindelijk naar het kleine dorpje San Lazzaro di Agerola, waar je zult overnachten.
 7. Dag 7: Bewandel het pad van de goden (14 km, +330m/-940m)
  Het pad van de goden tussen de kustpaden van Amalfi verbindt het gehucht Bomerano di Agerola met dat van Nocelle di Positano. De wandeling slingert langs een pad met uitzicht op de zee, het uitzicht is een van de vlaggenschepen van de kust van Amalfi. Op de 8 kilometer lange route ontmoet je de Grotta del Biscoto (biscuit grot), zo genoemd naar de broosheid van de rots; je kunt de overblijfselen bewonderen van de rotsachtige architectuur die karakteristiek is voor dit gebied.
  Natuur, zon en zee voor 4 uur wandelen langs de kust van Amalfi, waarin je voortdurend verblind wordt door de schoonheid van de omgeving. De laatste afdaling brengt je naar het meest elegante en bekende centrum van de kust van Amalfi: Positano. Keer terug naar Agerola met het openbaar vervoer voor de laatste overnachting.
 8. Dag 8: Laatste wandeling door de straten van Agerola en terugvlucht vanaf Napels
  Je vliegt vandaag terug vanaf Napels. Je hebt een transfer van Agerola naar het vliegveld. Kijk terug op een fantastische wandeltocht door verrassend Campania!

Anderen bekeken ook