Fly-drive Rhodos East meets West

 1. Griekenland
 2. Rhodos
 3. Lindos
 • Acropolis - Lindos
 • Rhodos visrestaurant
 • Fly-drive Rhodos East meets West
 • Rhodos - Grootmeester paleis
 • Rhodos - Lindos
 • 15 foto's
 • Fly-drive
 • Met je eigen huurauto
 • Overnachten aan de oost- en westkust
 • Prachtige natuur
 • Cultuur snuiven
 • Lindos, Rhodos-oude stad, de Vlindervallei en Embona

Wil je Rhodos echt leren kennen? De fly-drive – East meets West bied je deze mogelijkheid. Een paar dagen aan de oostkust van het eiland en genieten van een heerlijk zandstrand. Vanuit je hotel de oostkust van Rhodos ontdekken, het mooie Lindos en dorpjes langs de oostkust. Vervolgens richting Rhodos-stad te rijden om Rhodos-stad te bekijken en daarna de westkust van het eiland. Natuurlijk kun je

9 -daags programma
 1. Dag 1: Heenvlucht Rhodos – Lardos
 2. Dag 2 : Lardos en omgeving
 3. Volledig 9 daags programma

Over Fly-drive Rhodos East meets West

Algemeen

Wil je Rhodos echt leren kennen? De fly-drive – East meets West bied je deze mogelijkheid. Een paar dagen aan de oostkust van het eiland en genieten van een heerlijk zandstrand. Vanuit je hotel de oostkust van Rhodos ontdekken, het mooie Lindos en dorpjes langs de oostkust.

Vervolgens richting Rhodos-stad te rijden om Rhodos-stad te bekijken en daarna de westkust van het eiland. Natuurlijk kun je je tijd zelf indelen, dus tijd om een duik in zee of het zwembad te maken is er volop. Een kopje koffie op dat sfeervolle dorpspleintje en een gesprekje met de ‘locals’ hebben.
Je thuis voelen bij de Grieken en ervaren wat Griekse gastvrijheid is. In de dorpjes vind je authentieke tavernes waar nog gekookt wordt volgens grootmoeders recept. Kom je niet uit de menukaart? Loop gewoon even de keuken in en men zal je graag laten zien, wat vandaag de specialiteiten van de dag zijn.

Hoogtepunten

Lindos
Tsambika
Rhodos-stad
Vlindervallei
Bezoek de wijnhuizen in Embona
Monolithos
Kamiros

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Rhodos en retour.

Autohuur

Tijdens je 8-daagse Fly-drive East meets West is de huurauto inbegrepen, cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven van Rhodos.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Appartementen Katikies *** - Lardos
Hotel Esperia *** - Rhodos-stad
Hotel Dionyssos **** - Ixia

Goed om te weten

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Rhodos op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Inclusief

- Retourvlucht Rhodos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- 7 nachten verblijf in de genoemde hotels op basis van logies/ontbijt
- Huurauto inbegrepen, cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven van Rhodos.
- Diensten van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Fooien
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten
- Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Heenvlucht Rhodos – Lardos
  Na aankomst op het vliegveld van Rhodos neem je de huurauto van Sunny Cars in ontvangst en rijd je richting Lardos voor de eerste overnachting in appartementen Katikies op basis van logies/ontbijt.
 2. Dag 2 : Lardos en omgeving
  Vandaag kun je de oostkust ontdekken, rijd naar Lindos, een stadje om nooit te vergeten. Boven het pittoreske witte stadje Lindos staat de Acropolis van Lindos, met de tempel van Athena Lindia uit de 4e eeuw voor Christus. Vanuit het witte dorp Lindos leidt een trap (ca. 500 treden) je naar de Acropolis, best vermoeiend, maar wel de moeite waard. Dat is ook het stadje Lindos zelf, wat een ansichtkaart, in de zomer is het vooral leuk om Lindos ’s avonds te bezoeken, minder druk en je hebt er heerlijke restaurants. Maar ook het strand in de baai van Lindos is een bezoekje waard, even ontspannen met uitzicht om het witte stadje. Of ga richting Tsambika met een van de bekendste stranden van Rhodos en stop onderweg voor een wandeling naar het Byzantijnse Tsambika klooster. Een andere aanrader is een tocht naar de zeven bronnen of zoals de Grieken zeggen; Epta Piges. Het is hier zalig koel door de schaduw van de platanen. De groenen kloof heeft stromende beekjes, zeven bronnen en de beekjes vormen een meertje. Het is een prachtige groene en rustige omgeving, waar je ook nog een spannende wandeling kunt maken door een stenen tunnel. Maar als je nu een claustrofobisch gevoel krijgt, wees gerust, je kunt er ook omheen wandelen. Overnachting in appartementen Katikies in Lardos op basis van logies/ontbijt.
 3. Dag 3-4: Lardos – Rhodos-stad
  Vandaar rijd je naar Rhodos-stad waar je 2 nachten verblijft in Hotel Esperia op basis van ontbijt.
  Rhodos-stad bestaat uit het nieuwe gedeelte en het Middeleeuwse oude stadsdeel. Laten we beginnen in de nieuwe stad, een levendige moderne stad met veel winkels, restaurants, terrassen en waar het leuk shoppen is. Het meest bekend is wel de Mandraki haven met prachtige gebouwen uit de Italiaanse overheersing, die mooi bewaard gebleven zijn en nog steeds functie hebben als semi-overheidsgebouwen. Ook het wapen van Rhodos, de zuilen met het hert en de hinde staan aan het begin van de Mandraki-haven. Er tegenover ligt de Nea Agora, de nieuwe markt, een ommuurde markt met groente, fruit, vis en vlees maar ook een barbier, traditionele kafenion en terrasjes. Voor een ontdekkingstocht van de Middeleeuwse oude-stad raad ik je aan om minimaal een volle dag uit te trekken. Je kunt de stadsmuren bewandelen, het Grootmeester paleis bezoeken en natuurlijk het archeologisch museum. Zoek een heerlijk lunchplekje op een pleintje met platanen en ga daarna slenteren door de smalle steegjes en straatjes, die je van de ene in de andere verbazing zullen brengen. Als je op het drukke Socrates pleintje staat, zie je op een hoek een mooie wijnzaak, loop even naar binnen en kijk naar alle pracht die in de winkel staat. Als de eigenaar tijd heeft zal hij een kleine proeverij houden, zodat je kennis kunt maken met de Griekse wijnen. Leuke souvenir voor thuis, kun je onder het genot nog even nagenieten.
 4. Dag 5-7: Rhodos-stad – Ixia
  Na het ontbijt rijd je een stukje westwaarts naar Ixia aan de westkust van Rhodos, waar je de komende 3 nachten verblijft in hotel Dionysos op basis van logies/ontbijt. Leuk om richting het bergdorpje Embona te rijden. Embona wordt ook wel het wijndorp van Rhodos genoemd, het dorpje ligt op zo’n 850 meter hoogte en het is een leuk idee om een van de wijnhuizen te bezoeken en natuurlijk de lokale wijn te proeven. Je kunt ook een bezoekje aan Monolithos brengen, een authentiek bergdorpje waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Het kasteel van Monolithos is een mooi uitzichtpunt. Het antieke Kamiros geeft je nog een goede indruk hoe een Dorische stad eruit heeft gezien. Een ander trekpleister van Rhodos is de vlindervallei, of vallei van de Petaloudes (Grieks voor vlinder) een mooi stukje natuur met bijzondere flora en fauna en in de zomermaanden zijn de vlinders hier te bewonderen. Maar ook in het voor- en naseizoen is het een mooi natuurgebied om een wandeling te maken. Overnachting in hotel Dionysos op basis van logies/ontbijt.
 5. Dag 8: Ixia - terugvlucht vanaf Rhodos
  Vandaag rijd je richting het vliegveld van Rhodos voor je terugvluch. Eerst de huurauto inleveren bij Sunny Cars en daarna inchecken. Je kunt deze reis ook verlengen met een hotel op Rhodos uit ons programma.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook