Hike & Bike Kefalonia

  1. Griekenland
  2. Kefalonia
  3. Argostoli
  • Kefalonia - Assos
  • Kefalonia - Platis Gialos and Makris Gialos stranden bij Lassi
  • Kefalonia - druivenoogst
  • Hike & bike Kefalonia - Argostoli highlight tour
  • Kefalonia - straatje
  • 33 foto's
  • Zonvakantie
  • Kleinschalig
  • Actief
  • Drie bike tours
  • Twee hike tours
  • Bezoek aan een olijf- en wijngaard
  • Argostoli Highlight tour per fiets

Wil je Kefalonia op een actieve manier ontdekken, dan is deze reis een échte aanrader. Al fietsend en wandelend mooie tochten maken, veel ontdekken en zien. Contact maken met de lokale bevolking, genieten van de prachtige natuur, de smaken van het eiland proeven en ’s avonds nagenieten van alle indrukken. Je maakt een mooie fietstour door de hoofdstad Argostoli, je bezoekt een wijngaard en proeft

8 -daags programma
  1. Dag 1: Heenvlucht naar Kefalonia
  2. Dag 2: Argostoli Highlight bike tour
  3. Volledig 8 daags programma

Over Hike & Bike Kefalonia

Algemeen

Wil je Kefalonia op een actieve manier ontdekken, dan is deze reis een échte aanrader. Al fietsend en wandelend mooie tochten maken, veel ontdekken en zien. Contact maken met de lokale bevolking, genieten van de prachtige natuur, de smaken van het eiland proeven en ’s avonds nagenieten van alle indrukken. Je maakt een mooie fietstour door de hoofdstad Argostoli, je bezoekt een wijngaard en proeft de heerlijke wijnen van Kefalonia. Je maakt een mooie wandeltocht naar de top van de Ainos, de hoogste berg van Kefalonia (1628 meter) en vanuit Fiskardo begint een mooie wandeling door het binnenland naar de dorpen Psilithrias, Fragata en Antipata. Toch heb je ook voldoende vrije tijd om heerlijk op het strand te genieten of op eigen gelegenheid Kefalonia te verkennen. En natuurlijk kun je de reis verlengen met een van de hotels uit ons programma.

Highlights

Argostoli
Mount Ainos
Bezoek aan een wijngaard
Wijnproeverij
Fiskardo hike
Bezoek aan olijfgaard
Olijfolieproeverij
Genieten van de prachtige natuur

Vluchtinformatie

Je vliegt heen en terug naar/en van de luchthaven van Kefalonia

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2 en een maximum van 10 deelnemers.
De minimum leeftijd voor de tours is 18 jaar.

Hotel

Je verblijft tijdens deze reis in hotel King A *** in Argostoli.
Hotel King A ligt aan de rand van het centrum en op ca. 3 km van het Costa Costa en Makris Gialos strand. Het hotel heeft een receptie/lounge, lift, wifi en een snack-/bar.
De 2-persoonsslaapkamers zijn modern ingericht en beschikken over airconditioning, wifi, koelkastje, kluisje en koffie-/theefaciliteiten. Badkamer met bad of douche, slippers en haardroger. Balkon met zitje en zijzeezicht.

Verzorging

De verzorging tijdens deze reis is op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Neem voor alle tours een kleine rugzak mee voor je camera, zonnebrand, zonnebril, petje en energierepen. Voor dag 3 en dag 6 heb je comfortabele wandelschoenen nodig.
Alle tours worden begeleid door een ervaren Engels/Nederlands sprekende gids, tijdens de tours op dag 2, 3 en 6 wordt er door de gids flessen water meegenomen.
De citybike tijdens tours op dag 2, 5 en 7 zijn inbegrepen, er wordt gebruik gemaakt van het merk Batavus Holiday of Gazelle Ambience, een degelijke stadsfiets met 3 versnellingen met ‘rollerbrakes’, voorzien van een Shimano naafdynamo (Diverse framematen beschikbaar).

Inclusief

- Vliegticket naar Kefalonia
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Retourtransfer per taxi/minibus
- 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
- De tours zoals in het programma beschreven
- Gebruik van een citybike op dag 2, 5 en 7
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je van € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je € 10,- per kamer per nacht.
Voor villa's betaal je € 10,- per villa per nacht .

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord
- Entree geld is niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Heenvlucht naar Kefalonia
    Na aankomst op de luchthaven van Kefalonia heb je aansluitend een transfer naar hotel King A in Argostoli waar je de komende 7 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
  2. Dag 2: Argostoli Highlight bike tour
    Na het ontbijt start je vandaag met een interessante fietstocht langs de kustroute en het centrum van Argostoli. Dit is de beste manier om alle hoogtepunten van de stad te ontdekken. We fietsen bijvoorbeeld door de levendige Lithostroto, over de historische ‘De Bosset-brug’, het centrale plein en langs de vuurtoren van Saint Theodore. Onderweg maak je stops en kun je je camera overuren laten maken. Het zijn vooral de culturele aspecten die deze tocht speciaal maken, we brengen je in contact met de lokale bevolking van Kefalonia en middels de prachtige verhalen maak je kennis met de geschiedenis en de cultuur van het eiland. Na deze tour weet je meer over de tradities en gebruiken van de inwoners van Kefalonia.
    Afstand: ca. 10 km, vlakke route, duur van de tocht: ca. 3 uur, moeilijkheidsgraad: beginners.
  3. Dag 3: Mount Ainos Sunrise Hike
    Vandaag loopt de wekker vroeg af, want je begint vandaag met een vroege ochtend rit per auto naar de top van de Ainos berg, het hoogste punt van Kefalonia (1628 meter) en de Ionische eilanden. Je kunt heerlijk genieten van de zonsopgang. Vanaf het hoogste punt begint via een kronkelend onverhard pad een mooie wandeling door de bossen. Onderweg heb je een rustpauze van ca. 3 kwartier en kun je bijkomen en genieten van een picknick. Je sluit de hike af met een adembenemend uitzicht. Vervolgens ga je weer per auto richting hotel King A.
    Afstand: ca. 10-12 km, stijging 477 meter, duur van de tocht: ca. 5-6 uur, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.
  4. Dag 4: ter vrije besteding
    Vandaag kun je genieten van een welverdiende vrije dag. Je hebt alle tijd om één van de mooie stranden van Kefalonia te bezoeken, zoals Makris Gialos, het Costa Costa strand of de stranden van Lixouri. Maar je kunt ook naar het schilderachtige stadje Assos of het havenplaatsje Sami, vanwaar boten naar het eiland Ithaka vertrekken.
  5. Dag 5: Wijntour per fiets
    ’s Middags vertrek je per ferry met je fiets vanuit Argostoli naar Lixouri. Na de aankomst in Lixouri ga je per fiets in noordelijke richting en kom je aan bij een lokale wijngaard. Deze authentieke wijngaard is al jaren in handen van een lokale familie, die je graag kennis wil laten maken met de geschiedenis van hun wijnproductie. Maar er is natuurlijk ook tijd om de wijnen ook echt te proeven en heb je gelegenheid om een flesje te kopen als leuke souvenir. Er worden in de wijngaard 12 wijn labels geproduceerd en mochten de smaken je bevallen dan kun je ze ook bestellen en in Nederland op je huisadres laten bezorgen. Daarna ga je per fiets via een landelijke route over het schiereiland Paliki weer richting Lixouri en ga je per ferry weer richting Argostoli naar hotel King A.
    Afstand: ca. 7,5 km, stijging: 30 meter, duur van de tocht: ca. 4 uur, moeilijkheidsgraad: beginners
  6. Dag 6: Fiskardo Hike
    Na het ontbijt heb je vandaag een transfer naar het havenplaatsje Fiskardo, hier start de wandeling van ca. 3 à 4 uur door het binnenland. Je loopt door oude dorpjes zoals Psilithrias, Fragata en Antipata. Al genietend van het landschap, sta je opeens bij een verborgen baaitje waar je heerlijk kunt genieten van een duik in het blauwe water en een heerlijke picknick met lokale gerechten. Op de terugweg naar Fiskardo, kun je nog een korte stop maken bij een prachtig strandje; Emplisi Beach. Vanaf Fiskardo is er weer een transfer via de kustweg naar hotel King A in Argostoli.
    Afstand: ca. 11 km, stijging: 250 meter, duur van de tocht ca. 5-6 uur, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.
  7. Dag 7 : Olive Bike Tour
    Vandaag laten we je kennismaken met een van de producten waar de Grieken trots op zijn, de overheerlijke olijfolie. Je fietst door een landelijke omgeving met veel oude olijfbomen en eindigt je de tocht bij een lokale olijfgaard. Bij dit authentieke familiebedrijf krijg je een introductie over de werkwijze en de diverse soorten olijfolie. Natuurlijk kun je de diverse smaken proeven door stukjes lokaal brood te dippen in het Griekse ‘goud’, vergezeld door kleine gourmet hapjes.
    Afstand: 27 km, stijging: 290 meter, duur van de tocht ca. 4 uur, moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Kefalonia
    Je wordt vandaag opgehaald bij hotel King A, voor je transfer naar de luchthaven van Kefalonia voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel of appartement naar keuze uit ons programma.

Anderen bekeken ook