Trustpilot 4,5

Fly-drive Cultuur & natuur vanaf Athene

 1. Griekenland
 2. Attica (regio Athene)
 3. Athene
 • Nafplion - Peloponnesos
 • Parthenon - Athene
 • Xylokastro - Peloponnesos
 • Plaka - Athene
 • Het oude Korinthe
 • 20 foto's
 • Zonvakantie
 • Fly-drive
 • Cultuur snuiven in Athene
 • Het noorden van de Peloponnesos
 • Nemea wijnstreek
 • Charmante badplaats Xylokastro

Wil je een paar dagen Athene verkennen, cultuursnuiven en musea ontdekken en daarna nog een paar dagen in het charmante badplaatsje Xylokastro verblijven aan de Golf van Korinthe? Tijdens deze fly-drive verblijf je 3 nachten in het centrum van Athene en 4 nachten aan de kust in Xylokastro. Hier kun je genieten van het strand, de prachtige natuur en de bijzondere plaatsen in de buurt. Wat dacht je

8 -daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Athene
 2. Dag 2 -3: Athene
 3. Volledig 8 daags programma

Over Fly-drive Cultuur & natuur vanaf Athene

Algemeen
Wil je een paar dagen Athene verkennen, cultuursnuiven en musea ontdekken en daarna nog een paar dagen in het charmante badplaatsje Xylokastro verblijven aan de Golf van Korinthe? Tijdens deze fly-drive verblijf je 3 nachten in het centrum van Athene en 4 nachten aan de kust in Xylokastro. Hier kun je genieten van het strand, de prachtige natuur en de bijzondere plaatsen in de buurt. Wat dacht je van een bezoekje aan het kanaal van Korinthe en de opgravingen van de oude stad Korinthe? Rijden door de wijnroute van Nemea en de heerlijke wijnen proeven? Of de mooiste stad van Griekenland bezoeken; Nafplion. Xylokastro is een leuke badplaats aan de Golf van Korinthe en nog niet overlopen van toeristen, met name de Grieken zelf komen hier vakantie vieren.
Hoogtepunten
Athene
Akropolis
Xylokastro
Kanaal van Korinthe
Nemea wijnstreek
Mycene
Nafplion
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Athene en retour
Huurauto
Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 8 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
Minimum deelname
Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van twee personen.
Hotels
De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Brown Acropol by Brown Hotels **** in Athene
Le Convivial Luxury Suites & Spa **** in Xylokastro

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op de Peloponnesos en Athene uit ons assortiment.
Verzorging
In hotel Brown Acropol verblijf je op basis van logies/ontbijt
In hotel Le Convivial Luxury Suites & Spa verblijf je op basis van halfpension (ontbijt en een 4-gangen diner).
Inclusief
- Retourvlucht Athene
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt (in Athene) en halfpension (in Xylokastro)
- Assistentie van onze lokale agent
Exclusief
Sinds 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Mocht je je reis willen verlengen op de Peloponnesos en terug willen vliegen vanaf Kalamata, dan is dit mogelijk, maar je dient dan wel extra afleverkosten te betalen voor je huurauto op de luchthaven van Kalamata, ca. € 210 (op aanvraag en ter plaatse te betalen).
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Athene
  Na aankomst op de luchthaven van Athene, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Brown Acropol in Athene waar je 3 nachten verblijft op basis van logies/ontbijt.
  Afstand ca. 40 km.
 2. Dag 2 -3: Athene
  Als bakermat van de westerse beschaving kun je in Athene cultuursnuiven, maar ook heerlijk winkelen, rondslenteren in pittoreske wijken als Plaka en Monastiraki. Ben je in Athene dan ga je natuurlijk naar de Akropolis, met de bekende gebouwen als het Erechteion, de Propyleeën en het Parthenon. Daarna even het Akropolis museum binnenlopen en alle opgravingen van de Akropolis bekijken. Je kunt hier ook lunchen en het restaurant heeft een mooi uitzicht op de Akropolis, zeker de moeite waard. De twee bekendste pleinen in Athene zijn het Syntagmaplein en het Omonia plein. Aan het Syntagmaplein staat het vroegere Koninklijke paleis, tegenwoordig het parlement en residentie van de president. Aan de voorkant van het gebouw is het graf van de onbekende soldaat, waar elite soldaten de wacht houden, het wisselen van de wacht (ieder uur) levert een leuke foto op. Het Omonia is het middelpunt van de stad en een goed startpunt om de stad te verkennen.
  De bruisende wijk Monastiraki mag je eigenlijk niet overslaan, hier is een dagelijkse rommelmarkt en die straathandel is ook uitgewaaierd naar de straatjes rondom de markt. Je vindt hier souvenirs, maar ook antiek, meubels en tweedehands prullaria. Let op, afdingen is hier een sport, dus speel het spelletje mee. Daarnaast vind je hier nog mooie kerken en veel leuke tavernes. Een andere bekende en sfeervolle wijk is Plaka. Plaka is tegenwoordig een belangrijke toeristische trekpleister maar ondanks dat is de wijk nog steeds charmant en een bezoekje waard. Dwalen door de smalle straatjes en overal duikt de Akropolis aan de horizon op. Geniet even van dat mooie uitzicht op een leuk terrasje met een heerlijke Griekse koffie. Of bezoek hier ’s avonds, na een heerlijk diner in de vele restaurantjes, een van de muziekcafés waar je de Griekse muziek kunt leren kennen.
 3. Dag 4 -7: Xylokastro
  Na het ontbijt verlaat je de stad Athene en rijd je richting de Peloponnesos naar hotel Le Convivial Luxury Suites & Spa in Xylokastro, waar je de komende 4 nachten overnacht op basis van halfpension. Afstand Athene – Xylokastro ca. 135 km.

  Xylokastro ligt op de Peloponnesos aan de Golf van Korinthe, de badplaats is vooral geliefd bij de Grieken. Aan een kant grenst het stadje aan een mooi dennenbos, waar volop gefietst en gewandeld kan worden. Xylokastro ligt in een prachtige omgeving, ideaal voor een actieve vakantie, zo kun je er prachtige wandelingen maken of genieten en relaxen aan het strand. Maar door de centrale ligging kun je ook gemakkelijk een aantal interessante culturele uitstapjes maken. We geven je hier alvast enkele suggesties;

  Oud-Korinthe en het kanaal van Korinthe. Oud-Korinthe is met de tempel van Apollo, de Octavia tempel en de Agora een interessante bezienswaardigheid. Omstreeks 540 v. Chr. is begonnen met de bouw van de Apollo tempel, vernoemd naar Apollo, de god van de zon, muziek en schone kunsten. Die volgens de Griekse mythologie de meest vereerde god was en daarom zijn er ook zoveel tempels naar hem vernoemd. Iets verderop vind je het Kanaal van Korinthe, in de Romeinse periode is reeds een begin gemaakt aan het graven van het kanaal o.l.v. keizer Nero, maar pas in de 19e eeuw is het kanaal opengesteld voor scheepvaartverkeer. De 6 bruggen over het kanaal verbinden het schiereiland de Peloponnesos met het vasteland van Griekenland. Vanuit het dorpje Isthmia heb je een mooi uitzicht op in- en uitvarende schepen. Afstand; ca. 50 km.

  Mycene; een archeologische stad, die het belangrijkste politieke en culturele centrum was van de Myceense beschaving. In 1350 v. Chr. is hier de indrukwekkende koningsburcht gebouwd, dat is fasen is gebouwd en de Akropolis van Mycene wordt genoemd. De Myceense beschaving is een verdere ontwikkeling van de Minoïsche beschaving. Op weg naar Mycene rijd je door de bekende wijnstreek Nemea. Er is een special wijnroute aangelegd langs de diverse wijngaarden, wil je een wijngaard bezoeken en een wijnproeverij meemaken, reserveer dan een plekje op de website van domaine Bairaktaris. https://www.bairaktariswines.gr/en/episkepseis-3
  Afstand; ca. 75 km.

  Nafplion; Nafplion is de oude hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een van de mooiste steden van Griekenland. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort, maar loop vooral naar het oude centrum, met kleurrijke straatjes en veel terrasjes. In de diverse musea kun je de rijke historie van Nafplion bewonderen, zoals in het archeologisch museum op het Syntagma plein. Overal zie je ook authentieke winkeltjes die lokale producten verkopen, misschien zie je nog een leuke souvenir voor thuis.
  Afstand; ca. 100 km
 4. Dag 8: Xylokastro - Athene
  Na het ontbijt rijd je vandaag richting de luchthaven van Athene voor je terugreis. Helaas is er een einde gekomen aan je fly-drive Cultuur en natuur vanaf Athene.

  Maar je kunt je reis ook verlengen met een hotel op de Peloponnesos of Athene uit ons programma.

Hotels


Anderen bekeken ook