Fly-drive De Koningssteden in style

 • Fes - Marokko
 • Djemaa el Fna plein Marrakech - Marokko
 • Fly-drive De Koningssteden in Style
 • De Koningsstad Fès
 • Een zak chilipepers in Fès
 • 23 foto's
 • Overnachten in unieke, stijlvolle hotels
 • Met je eigen huurauto
 • Schitterende Koningssteden
 • Marrakech, Fès, Rabat en Meknès
 • Van stad naar stad dwars door Midden-Atlas

Reis naar de Koningssteden Marrakech, Fès, Meknès en Rabat. Je logeert onderweg in unieke en comfortabele hotels. Je begint deze fly-drive in de economische hoofdstad van het land: Casablanca. Breng hier een bezoek aan de letterlijke grootste bezienswaardigheid van het land, de Hassan II moskee. Vervolgens reis je door naar de Koningsstad Rabat. Mede dankzij haar ligging aan zee is Rabat een vrij

 1. Dag 1: Vlucht naar Casablanca
 2. Dag 2: Casablanca-Rabat (ca. 90 km)

Over Fly-drive De Koningssteden in style

Algemeen

Reis naar de Koningssteden Marrakech, Fès, Meknès en Rabat. Je logeert onderweg in unieke en comfortabele hotels. Je begint deze fly-drive in de economische hoofdstad van het land: Casablanca. Breng hier een bezoek aan de letterlijke grootste bezienswaardigheid van het land, de Hassan II moskee. Vervolgens reis je door naar de Koningsstad Rabat. Mede dankzij haar ligging aan zee is Rabat een vrij relaxte hoofdstad en minder hectisch dan Casablanca of de koningssteden. Hier verblijf je in Villa Mandarine. Een schitterende villa midden tussen de sinaasappelbomen. Na Rabat reis je door naar de Koningsstad Meknès met haar kilometerslange stadsmuren en prachtige stadspoorten. De volgende Koningsstad die je aandoet is Fès. Fès is de oudste van de vier Koningssteden en zeker de moeite waard. Slenter door de smalle straatjes en laat je zintuigen prikkelen. Overnachten doe je hier in Palais Amani, een schitterend gerestaureerde riad midden in de oude medina. Na Fès reis je via de Midden-Atlas en een stop aan het stuwmeer gelegen Bin el Ouidane door. Geniet hier van de rust en schitterende uitzichten alvorens je verder reist naar de bekendste Koningsstad Marrakech. Ondanks dat je hotel hier letterlijk om de hoek van het levendige Djemaa el Fna plein ligt, hoor je in het hotel niks meer van de hectiek van de stad. Hier geniet je in alle rust van de uitstekende service en dito faciliteiten. Een prima uitvalsbasis om de laatste Koningsstad van je reis te ontdekken.

Hoogtepunten

• Marrakech
• Fès
• Rabat
• Meknès
• Casablanca
• Midden Atlas

Vluchtinformatie

Je vliegt heen naar Casablanca en terug vanaf Marrakech.

Autohuur

Tijdens je Fly-drive Koningssteden in style is de huurauto inbegrepen, cat. YB (Fiat Panda of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Casablanca – Hotel Sofitel Casablanca Tour Blanche
Rabat – Villa Mandarine
Fès – Palais Amani
Bin El Ouidane – Hotel Widiane Suites & Spa
Marrakech – Hotel Les Jardins de la Koutoubia

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Marokko op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Inclusief

• Vlucht naar Casablanca en terug vanaf Marrakech
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat. YB (Fiat Panda of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• 8 nachten in standaard kamers o.b.v. logies/ontbijt
• Diensten van onze lokale agent

Exclusief

• Overige maaltijden
• Eventuele extra's voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Fooien
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Casablanca
  Na aankomst haal je je huurauto op en vertrek je naar je hotel in Casablanca. Je overnacht vanavond in het luxueuze Sofitel Tour Blanche.
 2. Dag 2: Casablanca-Rabat (ca. 90 km)
  Je reis begint in de economische hoofdstad van Marokko. Casablanca is één van de meest moderne steden in Marokko. De souks zijn er overzichtelijker en de monumenten zijn van recentere datum dan in de Koningssteden. Het centrum van de stad heeft nog veel koloniale architectuur daterend uit de tijd van het Franse protectoraat met brede boulevards, fonteinen en parken. Deze grote stad wordt aan de kust gedomineerd door de Hassan II Moskee, een van de grootste moskeeën van de wereld. Gebouwd op steunpilaren in de zee en met een 200 meter hoge minaret. De moskee is voltooid in 1993 en biedt plaats aan 25.000 gelovigen die er tegelijk kunnen bidden. Het is een van de weinige moskeeën waar je tegen betaling een rondleiding kan krijgen, wat ook zeer de moeite waard is.
  Na de economische hoofdstad is het tijd voor de officiële hoofdstad Rabat. Oriëntaals en Europees tegelijk dat is Rabat. De souks en oude medina zijn hier minder hectisch dan in de andere Koningssteden; het leven in de hoofdstad lijkt wat relaxter. Sfeervol zijn de kleine galerieën en de café's, bijzonder de kasbah Oudaya, de stadswallen, het Koninklijk Paleis en de onvoltooide Hassan-toren. En het relaxte zit hem natuurlijk ook in de prachtige ligging aan zee, iets wat de andere Koningssteden van Marokko moeten missen.
  Te midden van een prachtige tuin met honderden sinaasappelbomen ligt je overnachtingsadres voor vanavond: de sfeervolle villa Mandarine met een mooi zwembad en een uitstekend restaurant.
 3. Dag 3: Rabat-Meknès-Fès (ca. 215 km)
  Na Rabat reis je via de Koningsstad Meknès naar de oudste Koningsstad Fès. Meknès staat bekend om de kilometerslange lemen stadswallen en haar indrukwekkende toegangspoorten tot de medina. De Bab Mansour is de bekendste en niet voor niks. Dan rij je door naar Fès.
  Je kunt er voor kiezen om een kleine omweg te maken via de mooie archeologische opgravingen bij Volubilis.
  Je overnachtingsadres voor vanavond is een 17e eeuws paleis; een schitterend gerenoveerde riad die in haar oude glorie is hersteld: Palais Amani.
 4. Dag 4: Fès
  Fès is de oudste koningsstad van Marokko. De stad bestaat uit het oude gedeelte; de oude medina, ook wel Fès el Bali genoemd en het nieuwe gedeelte; Fès el Jedid, overigens ook al daterend uit de dertiende eeuw. Wij raden je aan om lekker door de medina te slenteren en alle indrukken op je af te laten komen. Fès is een bijna perfect bewaard gebleven middeleeuwse stad. In de smalle straatjes en steegjes vind je talloze lokale werkplaatsen en ambachtelijke winkeltjes. Elk straatje heeft zijn eigen product. In het ene straatje tikt een man zorgvuldig een motiefje in een bronzen plaat, verderop staat iemand schoenzolen te lijmen en nog iets verder zet een man ijverig een poef in elkaar achter zijn naaimachine. Fès is daarnaast beroemd om zijn leerlooierijen, waar nog op traditionele wijze de huiden worden gelooid en geverfd. Bijzonder om te zien, maar de geur is minder aantrekkelijk. Gelukkig krijg je een munttakje, om de geur enigszins te verdoezelen…
 5. Dag 5: Fès-Bin El Ouidane (ca. 360 km)
  Via het berberdorp Immouzer-Kandar en het ski-oord Ifrane vertrek je naar het prachtig aan het stuwmeer gelegen Bin el Ouidane voor de overnachting. Geniet hier van de ruste en schitterende uitzichten. Een heerlijke plek om even tot rust te komen en de volgende dag weer vol goede energie verder te reizen.
 6. Dag 6: Bin el Ouidane-Marrakech (ca. 190 km)
  De eindbestemming voor vandaag is de Koningsstad Marrakech. Marrakech is een bruisende, energieke Berberstad, schitterend gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. De stad wordt ook wel de ‘de parel van het zuiden’ of de ‘rode stad’ genoemd vanwege de kleur van de huizen. Aan de rand van de medina en vlakbij het Djemaa el Fna plein ligt het 5-sterren hotel Les Jardins de la Koutoubia waar je de komende nachten zult verblijven. Op het dakterras bevindt zich een restaurant waar je terecht kunt voor de heerlijkste Indische gerechten.
 7. Dag 7: Marrakech
  Vandaag heb je alle tijd om deze leuke stad te ontdekken. Slenterend door de oude medina kom je geheid terecht in het bonte spektakel van de souks en het beroemde Djemaa el Fna plein. Hier halen slangenbezweerders de deksel van hun mand, steken straatventers de gaslantaarns aan en zoeken waarzeggers een strategische plek. Vanaf het dakterras van één van de cafés rondom het plein kun je dit schouwspel prima aanschouwen.
  Zodra de avond valt verandert het plein; kwakzalvers, komedianten, vuurspuwers en verhalenvertellers komen tevoorschijn en de lucht boven het plein vult zich met etensgeuren uit de vele eetstalletjes. Neem ook plaats bij één van de stalletjes voor een heerlijke Marokkaanse maaltijd.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Marrakech
  Je levert je huurauto in op de luchthaven en vliegt terug naar huis.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook