Het gezicht van Tel Aviv - de Bauhaus stijl 5 dagen

 • Tel Aviv - Bauhaus
 • Tel Aviv
 • Tel Aviv - Bauhaus
 • Israël - Tel Aviv
 • Tel Aviv
 • 22 foto's
 • 4 nachten in Tel Aviv
 • bijzondere tours/excursies
 • Bauhaus tour
 • Tel Aviv fietstour
 • Graffiti en streetart tour
 • Tel Aviv Pub Tour

Het bruisende Tel Aviv is de ultieme citytrip met de unieke combinatie van strand, stad, cultuur en uitgaan. Een bruisend nachtleven aan een langgerekt zandstrand en volop winkels en musea. De verkoelende Middellandse Zee heeft een mooi zandstrand met daarachter de levendige stadsboulevard en daar weer achter het bruisende centrum vol winkeltjes, restaurants en terrasjes. En wat te denken van Jaff

Over Het gezicht van Tel Aviv - de Bauhaus stijl 5 dagen

Algemeen

Het bruisende Tel Aviv is de ultieme citytrip met de unieke combinatie van strand, stad, cultuur en uitgaan. Een bruisend nachtleven aan een langgerekt zandstrand en volop winkels en musea. De verkoelende Middellandse Zee heeft een mooi zandstrand met daarachter de levendige stadsboulevard en daar weer achter het bruisende centrum vol winkeltjes, restaurants en terrasjes. En wat te denken van Jaffa, het oudste deel van de stad dat al in de Bijbel werd vermeld. Slenter er door de oude kronkelige straatjes en snuif de cultuur van destijds en de kunst van de hedendaagse artiesten. Neem een drankje op één van de vele terrassen of loop door de overdekte souk van Sarona. Befaamd is de Israëlische keuken die je in talrijke restaurants kunt proeven. En daarna op stap in geweldige rooftopbars en verrassende nachtclubs. Stad plus strand maken Tel Aviv tot een heerlijke vakantieplek. Een plek met een jonge en dynamische bevolking die weet hoe je van het leven geniet. Een hippe en bruisende stad die met niets in Israël valt te vergelijken. Laat je meevoeren en geniet!

Wij hebben een bijzondere 5-daagse city-trip voor je samengesteld, waarbij je kennis maakt met de befaamde Bauhaus bouwstijl, waar Tel Aviv zo bekend om staat. Daarnaast ontdek je Tel Aviv op de fiets.
De uitgebreide beschrijving van de genoemde tours vind je onder de dagprogramma’s op deze pagina.

Pakket Bauhaus

Vertrek wekelijks op donderdag

Dag 1: Aankomst op de luchthaven Ben Gurion. Op eigen gelegenheid naar hotel BY14 (of gelijkwaardig) in Tel Aviv.

Dag 2: ‘Morgens de ‘Bauhaus Tour’, in de middag ontdek je Tel Aviv op eigen houtje.

Dag 3: 's Morgens heerlijk de tijd aan jezelf: stad of strand? 's Middags de hippe wijk Florentine in voor een kennismaking met bijzondere street art tijdens de 'Graffiti Tour'. Na het eten op stap het bruisende nachtleven in met de Tel Aviv Pub Tour.

Dag 4: Vanochtend maak je een fietstocht met gids door Tel Aviv. In de middag de tijd voor nog een 'laatste rondje' Tel Aviv. ’s Avonds natuurlijk nog een keer heerlijk uit eten en wellicht nog even op stap.

Dag 5: Afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht kun je vandaag nog heerlijk van de stad of het strand genieten. Je vertrekt weer vanaf Ben Gurion airport terug naar huis.


Bauhaus tour

Bauhaus tour in Tel Aviv

Van 1919 tot 1933 was Bauhaus een gerenommeerd kunst-, architectuur- en design school in Duitsland. Toen het in Duitsland steeds moeilijker werd voor de Joodse bevolking en steeds meer Joden richting Palestina en het Britse Mandaat vertrokken, waren er ook een aantal architecten die hun opleiding aan het gerenommeerd instituut gevolgd hadden. Meestal wordt de Bauhaus stijl in Israël geen Bauhaus stijl genoemd maar ‘internationale stijl’, ‘modernisme’ of ‘nieuwe gebouwen’. Door het grote aantal migranten die vanuit Duitsland en Oostenrijk hierheen kwamen, was er een grote behoefte aan nieuwe woningen, die in deze stijl gebouwd werden. De meeste gebouwen staan in de ‘witte stad’ van Tel Aviv, die ook in 2003 op de Werelderfgoedlijst van Unesco zijn geplaatst. Maar ook in andere steden in Israël, op de kibboetsen en de Arabische nederzetting kom je de ‘Bauhaus’ stijl tegen.

Goed om te weten
Elke vrijdag en zondag om 10.00 uur is er een 2-uur durende Bauhaus tour, die gehouden wordt vanaf het Bauhaus centrum aan de Dizengoffstraat 77. De tour is inclusief een introductie film en een gratis plattegrond. Je krijgt een audio headset, waarop de lokale gids in het Engels te horen is.

Graffiti Tour

De wijk Florentine is de thuishaven van veel Israëlische straat- en graffiti artiesten. Tijdens je wandeling zie je verschillende graffiti- en straatkunstvormen en zul je leren hoe je de makers kunt herkennen. Maar je leert op deze tour ook de hippe buurt Florentine ontdekken, die niet voor niets in de top 10 van hippe wijken van wereldsteden staat. Je ziet overal hippe cafés en restaurants en extravagante mensen, een leuke entourage om een drankje te nemen en rond te kijken.
Ontdek de kleurrijke wereld van de straatkunst, de oude pakhuizen bedekt met graffiti en leer de ins en outs van de straatkunst van Tel Aviv kennen. Je krijgt een beter kijk op het huidige Israëlische cultuur en lifestyle van Tel Aviv.
Wat kun je verwachten ?
Ontdek de zijstraatjes en steegjes van Tel Aviv
Proef de alternatieve Israëlische kunstcultuur
Ontmoet medereizigers en locals

Goed om te weten
De Florentine tour duur ca. 2 uur en begint op donderdag en zaterdag om 14.00 uur vanuit de lobby van het Abraham Hostel Tel Aviv.

Tel Aviv Pub Tour

Deze pub tour laat je kennis maken met het levendige en afwisselende nachtleven van Tel Aviv, een stad die nooit slaapt. Je ontmoet nieuwe mensen, krijgt enkele gratis drankjes en VIP entrees in alle locaties. Je begint de avond met een biertje (gratis) in de bar van het Abraham hostel, een gezellige bar waar je kennis maakt met de gids en de overige deelnemers. Daarna begint onze tour in de verschillende wijken van Tel Aviv en kun je genieten van drankjes in diverse bars en clubs, ieder met hun eigen sfeer. We eindigen de tour bij een Club waar we met de VIP kaarten de drukte voor de deur vermijden en dansen tot in de vroege uurtjes. Uiteraard kun je vanaf hier ook eerder terug naar je hotel vertrekken.
Wat kun je verwachten
Beleef het afwisselende en bruisende nachtleven, in de stad die nooit slaapt; Tel Aviv
Bezoek lokale bars, pubs en clubs
Ontmoet nieuwe mensen in een relaxte en sociale omgeving/sfeer
VIP kaarten om de drukte bij de ingang te vermijden.
Goed om te weten
De Pub Tour is elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag en begint om 21.30 uur in de bar van het Abraham Hostel in Tel Aviv
Neem je paspoort of ID mee, voor sommige bars geldt een minimum leeftijd van 21 jaar
Eventueel een vest/jasje (in de winter)

Inclusief
Begeleiding van een lokale gids
Gratis bier in de bar van Abraham Hostel
Gratis shotjes
VIP entree kaart

Exclusief
Extra drank en hapjes

Tel Aviv fietstour

Tel Aviv fietstour

Wil je Tel Aviv ontdekken op de fiets? Tel Aviv leent zich uitstekend om per fiets ontdekt te worden, ook de locals hebben dit ontdekt, die zie je overal fietsen. Ideaal voor ons Nederlanders, want fietsen zit in ons bloed. De stad is heerlijk vlak, dus je kunt kilometers maken langs o.a. Hayarkon Park, de haven van Tel Aviv, de strandboulevard, het oude treinstation, Hamesila Park, de witte stad, Habima Square, Rabin square en meer. Tijdens deze tocht maak je kennis met het echte Tel Aviv, een stad die nooit slaapt. In een tour van 3 uur zie je veel highlights en zul je zien dat de fiets de beste optie is om de stad te leren kennen.

Wat kun je verwachten?
Ontdek Tel Aviv als een ‘local’
Bekijk veel highlights in een 3 uur durende tour
Bezoek het Rabin plein en het gedenkteken
Wandel in Yarkon Park
Fiets langs de kust en de Tel Aviv boulevard
Geniet van de Bauhaus architectuur
Maak kennis met de lokale geschiedenis en onbekende feiten van Tel Aviv

Goed om te weten
Start punt: The Spot Hostel Tel Aviv Port, vertrek dagelijks (m.u.v. zaterdag) om 09.00 uur (aanwezig 08.45 uur)
Tourduur ca. 3 uur
Draag gesloten schoeisel en warme kleding (in de winter)
Neem een flesje water mee
Minimum lengte: 1.50 meter

Inclusief:
Lokale gids
Fiets en helm

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.

Hotel

Je verblijft in hotel BY14 (of gelijkwaardig) in Tel Aviv.
Hotel BY14 is een gerenoveerd 4* boutique hotel in het zuidelijke deel van het centrum. Er zijn 107 comfortabele kamers, die van alle moderne gemakken zijn voorzien. Het strand ligt op ca. 250 meter. Vanuit het hotel wandel je zo op je gemak naar alle bekende markten en winkels. Restaurants en bars zijn ook nooit ver weg.

Goed om te weten

Afhankelijk van je aankomsttijd kun je snel en goedkoop met de trein vanaf de luchthaven naar Tel Aviv reizen. Comfortabeler maar duurder is een airport-shuttle of taxi te nemen.

inbegrepen

Inclusief :

- Retourvlucht Tel Aviv
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
- 4 overnachtingen in genoemd hotel (of gelijkwaardig) o.b.v. logies/ontbijt
- Tours/excursies volgens de beschrijving in het programma
- Ondersteuning van onze lokale agent in Israël

Exclusief:

- Transfer van de luchthaven naar Tel Aviv en v.v.
- Overige maaltijden
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Anderen bekeken ook