De smaak van Tel Aviv 4 dagen

 • Israël - Tel Aviv
 • Tel Aviv - Jaffa
 • Tel Aviv
 • Tel Aviv - Jaffa
 • Tel Aviv - Jaffa
 • 15 foto's
 • 3 nachten in Tel Aviv
 • wijn & cultuur
 • bijzondere tours/excursies
 • stadswandeling
 • ontdek de lokale markt
 • op stap in nachtelijk Tel Aviv

Het bruisende Tel Aviv is de ultieme citytrip met de unieke combinatie van strand, stad, cultuur en uitgaan. Een bruisend nachtleven aan een langgerekt zandstrand en volop winkels en musea. De verkoelende Middellandse Zee heeft een mooi zandstrand met daarachter de levendige stadsboulevard en daar weer achter het bruisende centrum vol winkeltjes, restaurants en terrasjes. En wat te denken van Jaff

Over De smaak van Tel Aviv 4 dagen

Algemeen

Het bruisende Tel Aviv is de ultieme citytrip met de unieke combinatie van strand, stad, cultuur en uitgaan. Een bruisend nachtleven aan een langgerekt zandstrand en volop winkels en musea. De verkoelende Middellandse Zee heeft een mooi zandstrand met daarachter de levendige stadsboulevard en daar weer achter het bruisende centrum vol winkeltjes, restaurants en terrasjes. En wat te denken van Jaffa, het oudste deel van de stad dat al in de Bijbel werd vermeld. Slenter er door de oude kronkelige straatjes en snuif de cultuur van destijds en de kunst van de hedendaagse artiesten. Neem een drankje op één van de vele terrassen of loop door de overdekte souk van Sarona. Befaamd is de Israëlische keuken die je in talrijke restaurants kunt proeven. En daarna op stap in geweldige rooftopbars en verrassende nachtclubs. Stad plus strand maken Tel Aviv tot een heerlijke vakantieplek. Een plek met een jonge en dynamische bevolking die weet hoe je van het leven geniet. Een hippe en bruisende stad die met niets in Israël valt te vergelijken. Laat je meevoeren en geniet!

Wij hebben een aantal bijzondere 4-daagse city-trips voor je samengesteld, waarbij je tijdens een aantal begeleide tours en activiteiten kunt ‘proeven’ van het bruisende Tel Aviv.
De uitgebreide beschrijving van de genoemde tours vind je onder de dagprogramma’s op deze pagina.

Pakket TEL4A

Vertrek wekelijks op maandag

Dag 1: Aankomst op de luchthaven Ben Gurion. Op eigen gelegenheid naar hotel BY14 (of gelijkwaardig) in Tel Aviv.

Dag 2: De ochtend mag je zelf invullen: even op je gemak de stad in (huur een fiets!) of het strand op. In de middag de ‘Tel Aviv Cultuur & Wijn’ tour .

Dag 3: De hele dag de tijd om het bruisende Tel Aviv te ontdekken. Huur een fiets of ga te voet. Of ga lekker naar het strand. Je bezoekt in elk geval de bruisende Hakarmel Market, waar je met de Bitecard van 6 verschillende gerechtjes kunt genieten. ’s Avonds natuurlijk heerlijk uit eten en daarna op stap: de Tel Aviv Pub Tour neemt je mee het bruisende avond- en nachtleven in.

Dag 4: Afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht kun je vandaag nog heerlijk van de stad of het strand genieten. Je vertrekt weer vanaf Ben Gurion airport terug naar huis.

Pakket TEL4B

Vertrek wekelijks op dinsdag

Dag 1: Aankomst op de luchthaven Ben Gurion. Op eigen gelegenheid naar hotel BY14 (of gelijkwaardig) in Tel Aviv.

Dag 2: ’s Morgens even op je gemak de stad in of het strand op In de middag de ‘Jaffa Cultuur & Wijn’ tour. In de avond op stap: de Tel Aviv Pub Tour neemt je mee het bruisende avond- en nachtleven in.

Dag 3: De hele dag de tijd om het bruisende Tel Aviv te ontdekken. Huur een fiets of ga te voet. Of ga lekker naar het strand. Je bezoekt in elk geval de bruisende Hakarmel Market, waar je met de Bitecard van 6 verschillende gerechtjes kunt genieten. ’s Avonds natuurlijk nog een keer heerlijk uit eten.

Dag 4: Afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht kun je vandaag nog heerlijk van de stad of het strand genieten. Je vertrekt weer vanaf Ben Gurion airport terug naar huis.

Tel Aviv Cultuur & Wijn tour

Tel Aviv Cultuur en wijn – proef het verhaal van baron tot Bauhaus, van 1909 tot vandaag

Leer van de onbekende verhalen, proef heerlijke wijnen en ontdek de passie en trots van deze wereldstad.
Tijdens deze 3 uur durende wandeling door Tel Aviv, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, maak je kennis met het verleden en heden van de stad. En wat is er leuker als je deze cultuur geschiedenis kunt combineren met 3 glazen wijn, zodat je Israël ook als wijnland leert kennen.
Op een gepassioneerde manier laat de lokale gids je kennismaken met de geschiedenis van Tel Aviv, die opgebloeid is in de afgelopen eeuw, bij het ontstaan van de staat Israël. Geboren uit een zandvlakte en ontwikkeld door de ideologie van de migranten uit Europa en Azië. Zo ontstond een stad met een wervelende charme, een mix van talen, smaken en culturen. Tel Aviv is van het Ottomaanse rijk, via het Britse Mandaat tot de geboorte van de staat Israël nog geen eeuw geleden een getuige geweest van deze turbulente jaren en tijdens deze wandeling laten we je hiermee kennismaken.

Wat kun je verwachten
Een wandeling o.l.v. een gepassioneerde en ervaren gids
Drie glazen heerlijke wijn, geselecteerd door Amir, een sommelier met meer dan 12 jaar ervaring
Maak kennis met de geschiedenis van Tel Aviv en Israël als wijnland
Ontdek de bezienswaardigheden en sfeer van één van de meest opwindende steden van de wereld.

Goed om te weten
Aanvang: iedere dinsdag om 13.45 uur
Start: The Kiosk, 10 Rothschild, Tel Aviv
Duur van de wandeling: 3 uur

Jaffa Cultuur & Wijn tour

Jaffa cultuur & wijn – een wandeling door het oriëntaalse verleden en de nieuwe wereld

Combineer de geschiedenis van Jaffa met smaakvolle Israëlische wijnen. Onder het genot van 3 heerlijke glazen wijn word je meegenomen in de geschiedenis. Je leert hoe de Turkse Pasja’s en Arabische boeren over het land heersten. Voordat Jaffa verbonden werd met de rest van de wereld door een spoorweg en stoomboten, was het een slapend havenstadje. Pelgrims betraden hier het land voor het eerst, op weg naar Jeruzalem. Toen de invasie van Napoleon in 1799 mislukte, slaagde hij er wel in om Europa nieuwsgierig te maken voor de Oriëntaalse wereld en kwam Jaffa op de kaart te staan. Kolonisten en Europese immigranten ontdekten de heilige plaatsen van het Christendom en de exotische elixer van het Midden-Oosten.
Met een glas in de hand, wandel je 3 uur door Jaffa, langs klokkentorens en kerken, maar ook moskeeën en marktpleinen en maak je kennis met de wijngeschiedenis van Israël.

Wat kun je verwachten
Een wandeling o.l.v. een gepassioneerde en ervaren gids
Drie glazen heerlijke wijn, geselecteerd door Amir, een sommelier met meer dan 12 jaar ervaring
Maak kennis met de geschiedenis van Jaffa en Israël als wijnland
Loop door de historische straatjes, in de voetstappen van de pelgrims, die hier aan wal kwamen

Goed om te weten
Aanvang: iedere woensdag om 13.45 uur
Start: verzamelen bij de Jaffa Clock Tower
Duur van de wandeling: 3 uur
Draag gemakkelijke schoenen en kleding passend bij de temperatuur van de dag
Voor het bezoek aan heilige plaatsen, moeten je schouders bedekt zijn
Neem een flesje water mee
Het programma/de route kan gewijzigd worden n.a.v. fysieke mogelijkheden van de deelnemers
Je moet minimaal 18 jaar zijn om aan de wijnproeverij deel te nemen
Zorg dat je vooraf voldoende gegeten hebt, want tijdens de tour zijn er alleen kleine snacks
De tour gaat door onder iedere weersomstandigheid

Inclusief
Een wandeltour van 3 uur, beginnend bij de klokkentoren van Jaffa
Een professionele gids en sommelier
Proeverij van 3 wijnen en een kleine snack
Workshop en presentatie in de wijnkelder van een prestigieuze wijnwinkel

Exclusief
Proeverijen buiten het programma
Fooien

Hakarmel Market Tel Aviv

De Hakarmel Market is al meer dan een eeuw een van de meest centrale en populairste markten in 'downtown' Tel Aviv. De inwoners noemen deze markt meestal ‘Shuk’, dé plek waar fruit en groente verkopers samenkomen, maar ook speciaal zaakjes, kleding, specerijen kraampjes en hippe 'coffee & foodstalls'. Hier kijk je niet alleen je ogen uit, maar ook je neus maakt overuren door alle exotische geuren van de specerijen en kruiden. De Hakarmel Market is meer dan alleen een markt, het is tegelijkertijd een van de meest traditionele als een van de meest moderne en innovatieve plekken van Tel Aviv.

De Hakarmel Bitecard is dé manier om deze markt individueel ontdekken, maar wel het gemak van de ‘proefkaart’, waarmee je 6 verschillende lokale producten kunt proeven en zo op een snelle manier de culinaire specialiteiten van Tel Aviv leert kennen. De markt is dagelijks geopend m.u.v. zaterdag.

Nieuw: we hebben nu ook een audio gids, die je eenvoudig met een headset op je mobiele telefoon kunt afspelen. Op de audio gids, hoor je de geheimen van de markt, zodat je wandeling nog afwisselender wordt.

Tel Aviv Pub Tour

Deze pub tour laat je kennis maken met het levendige en afwisselende nachtleven van Tel Aviv, een stad die nooit slaapt. Je ontmoet nieuwe mensen, krijgt enkele gratis drankjes en VIP entrees in alle locaties. Je begint de avond met een biertje (gratis) in de bar van het Abraham hostel, een gezellige bar waar je kennis maakt met de gids en de overige deelnemers. Daarna begint onze tour in de verschillende wijken van Tel Aviv en kun je genieten van drankjes in diverse bars en clubs, ieder met hun eigen sfeer. We eindigen de tour bij een Club waar we met de VIP kaarten de drukte voor de deur vermijden en dansen tot in de vroege uurtjes. Uiteraard kun je vanaf hier ook eerder terug naar je hotel vertrekken.
Wat kun je verwachten
Beleef het afwisselende en bruisende nachtleven, in de stad die nooit slaapt; Tel Aviv
Bezoek lokale bars, pubs en clubs
Ontmoet nieuwe mensen in een relaxte en sociale omgeving/sfeer
VIP kaarten om de drukte bij de ingang te vermijden.
Goed om te weten
De Pub Tour is elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag en begint om 21.30 uur in de bar van het Abraham Hostel in Tel Aviv
Neem je paspoort of ID mee, voor sommige bars geldt een minimum leeftijd van 21 jaar
Eventueel een vest/jasje (in de winter)

Inclusief
Begeleiding van een lokale gids
Gratis bier in de bar van Abraham Hostel
Gratis shotjes
VIP entree kaart

Exclusief
Extra drank en hapjes

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.

Hotel

Je verblijft in hotel BY14 (of gelijkwaardig) in Tel Aviv.
Hotel BY14 is een gerenoveerd 4* boutique hotel in het zuidelijke deel van het centrum. Er zijn 107 comfortabele kamers, die van alle moderne gemakken zijn voorzien. Het strand ligt op ca. 250 meter. Vanuit het hotel wandel je zo op je gemak naar alle bekende markten en winkels. Restaurants en bars zijn ook nooit ver weg.

Goed om te weten

Afhankelijk van je aankomsttijd kun je snel en goedkoop met de trein vanaf de luchthaven naar Tel Aviv reizen. Comfortabeler maar duurder is een airport-shuttle of taxi te nemen.

inbegrepen

Inclusief :

- Retourvlucht Tel Aviv
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
- 3 overnachtingen in genoemd hotel (of gelijkwaardig) o.b.v. logies/ontbijt
- Tours/excursies volgens de beschrijving in het programma
- Ondersteuning van onze lokale agent in Israël

Exclusief:

- Transfer van de luchthaven naar Tel Aviv en v.v.
- Overige maaltijden
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Anderen bekeken ook