Fly-drive Oman Compact

 • Fort - Nizwa
 • Fort - Nizwa
 • Fly-drive Oman Compact
 • Wadi Bani Khalid - Oman
 • Grand Mosque - Oman
 • 19 foto's
 • Fly-drive
 • Ontdek Oman in een kleine week tijd
 • Overnacht in een tentenkamp in de woestijn
 • Zie Muscat, Nizwa en Sur
 • Inclusief huurauto

Je reist met een gewone personenauto door Oman en komt langs de meest interessante bezienswaardigheden. De route die wij uitstippelden is prima te begaan. Verharde 2-baans wegen en uitstekende snelwegen. Je reist tegen de wijzers van de klok in. Je begint je reis in de hoofdstad Muscat. Hier heb je een dag de tijd om de hoogtepunten van de stad te verkennen: bezoek zeker de mooie Sultan Qaboos Gra

 1. Dag 1: Vlucht naar Muscat
 2. Dag 2: Muscat en omgeving

Over Fly-drive Oman Compact

Algemeen

Je reist met een gewone personenauto door Oman en komt langs de meest interessante bezienswaardigheden. De route die wij uitstippelden is prima te begaan. Verharde 2-baans wegen en uitstekende snelwegen. Je reist tegen de wijzers van de klok in. Je begint je reis in de hoofdstad Muscat. Hier heb je een dag de tijd om de hoogtepunten van de stad te verkennen: bezoek zeker de mooie Sultan Qaboos Grand Mosque en de levendige Muttrah souk. Vervolgens trek je het binnenland in op weg naar Nizwa. Je ziet forten, het Hajargebergte, palmoases en de oude hoofdstad Nizwa. Het Nizwa fort is één van de grootste forten van het land en de naastgelegen souk kun je van alles kopen. Groente, fruit, vis, potten, typische Omani dolken, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te koop. Na Nizwa vertrek je richting de immense zandduinen in de Wahiba Sands woestijn. Een nacht in een tentenkamp onder de prachtige sterrenhemel is een aanrader. Via de dhow scheepswerven in Sur, de weelderige, groene wadi’s en mooie kustroute keer je weer terug naar de hoofdstad Muscat.

Hoogtepunten

• Muscat
• Nizwa
• Wahiba Sands
• Sur
• Wadi's

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Muscat en v.v.

Autohuur

Tijdens je Fly-drive Oman Compact is de huurauto inbegrepen, cat. BC (Toyota Yaris of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Muscat - hotel Tulip Inn Downtown
Nizwa - hotel Falaj Daris
Wahiba Sands - tentenkamp 1000 Nights
Sur - hotel Sur Plaza

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Oman op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Tot nader order mogen toeristen met de Nederlandse nationaliteit of een (ander) land uit de Europese Unie tot 14 dagen zonder visum in Oman verblijven.

Het Nakhal Fort is vanaf 1 mei gesloten i.v.m. onderhoud.

Inclusief

• Retourvlucht naar Muscat
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat BC (Toyota Yaris of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• 6 nachten in een standaard kamer o.b.v. logies/ontbijt (tentenkamp in Wahiba Sands o.b.v. halfpension)
• Retourtransfer per 4-wheel drive tussen Al Mintrib en 1000 Nights Camp

Exclusief

• Excursies en entrees
• Overige maaltijden
• Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Benzine
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Muscat
  Na aankomst neem je je auto in ontvangst en rij je naar je eerste overnachtingshotel in Muscat.
 2. Dag 2: Muscat en omgeving
  Vandaag heb je alle tijd voor de hoogtepunten van Muscat: bezoek in de ochtend de Grote Moskee met plaats voor 20.000 gelovigen, zie de buitenkant van het paleis van sultan Ibn Qaboos en ga naar de Muttrah souk, waar je een uitgebreide keuze vindt van allerlei Omani waren en souvenirs. 's Middags kun je een bezoek brengen aan één van de musea in de stad. Ga bijvoorbeeld naar Bait Al Zubair met een tentoonstelling over de ruim 6.000 jaar oude geschiedenis van het land. Meng je je liever in het huidige buitenleven? Het openbare strand van Qurum, waar ook veel Omani tijd met het gezin doorbrengen, is het een gezellige drukte evenals op de Corniche. Zeker aan het eind van de dag komen locals en toeristen hier samen. Neem plaats bij één van de cafés of kies voor een van de goede restaurants die je hier in de omgeving kunt vinden.
 3. Dag 3: Muscat-Izki-Bahla/Jabrin-Al Hamra-Nizwa (ca. 325 km)
  Na het ontbijt ga je op weg richting het zuidwesten. Je ziet forten, het Hajargebergte, dadelpalm-oases en uiteindelijk Nizwa. Het is één van de mooiste steden van Oman en vertegenwoordigt het historische Oman met prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, waaronder het Nizwa fort en de souk waar de plaatselijke marktkooplieden in lange, witte dishdasha’s trots hun kleurige waar aanbieden. Op vrijdagen heeft Nizwa ook een levendige veemarkt, een aanrader om te bezoeken.
 4. Dag 4: Nizwa-Izki-Ibra-Wahiba Sands (ca. 300 km)
  Vandaag laat je Nizwa weer achter je en zet je koers naar het uitgestrekte landschap van rode en witte zandduinen die soms meer dan 200 meter hoog zijn. Onderweg kun je een stop maken bij Ibra, één van de oudste steden van het land. Een leuk plaatsje om even door heen te rijden en de verschillen te zien tussen oude en nieuwe gebouwen. Vervolgens rij je door naar Al Mintrib. Vanaf hier wordt je met een transfer naar het 1000 Nights Camp gebracht, een schitterend tentenkamp midden in het Wahiba Sands duinlandschap. Gigantische zandduinen en Cineraria bomen omringen het kamp. Je overnacht hier in één van de traditionele bedoeïenententen. Overdag kun je (optioneel) er op uit voor een woestijnsafari per kameel of kies voor het spectaculaire dune bashing, waarbij je met een 4x4 door de woestijn scheurt. En 's avonds kun je genieten van de stilte om je heen en de talloze sterren aan de hemel.
 5. Dag 5: Wahiba Sands-Wadi Bani Khalid-Sur (ca. 225 km)
  Je wordt teruggebracht naar je huurauto en rijdt dan richting de kust naar de oase Wadi Bani Khalid. De schitterende oase is een aanrader om even te stoppen en te relaxen en wie weet zelfs een verfrissende duik te nemen. Langs de golf van Oman rijd je door naar Sur. Deze vissersplaats heeft een pittoreske haven waar de traditionele Dhow schepen liggen waarmee op traditionele wijze wordt gevist. Ook worden hier nog altijd op met de hand, op traditionele wijze de dhow gemaakt. Een stop bij de scheepswerf is zeker aan te raden. Op zo’n 45 minuten rijden van Sur ligt het schildpadden strand waar je ’s avonds in alle stilte de zeeschildpadden kunt zien (let op: wel van tevoren reserveren). Een prachtig natuurspektakel.
 6. Dag 6: Sur-Wadi Shab-Fins-Bimah sinkhole-Muscat (ca. 280 km)
  De weg naar Muscat is een aaneenschakeling van indrukwekkende wadi’s. Een daarvan is Wadi Tiwi, bekend als het dal van de negen dorpjes (alleen met 4WD goed toegankelijk). Een andere bekende wadi is Wadi Shab; een prachtige wadi waar je een wandeling kunt maken en waar aan het eind een verfrissende poel op je wacht. Als unieke beloning vind je na een stukje zwemmen zelfs een kleine grot met waterval. Een aanrader! Onderweg naar Muscat kun je verderop nog een stop maken bij het zandstrand van Fins met haar turquoise blauwe water of iets verder bij het schitterende Bimah sinkhole: een kalksteen krater met helder blauwgroen zeewater. Allebei perfecte plekken om even wat uit te rusten of kies voor een stop in Quriyat, een charmant vissersdorpje.
 7. Dag 7: Terugvlucht vanaf Muscat
  Tot aan je terugvlucht heb je nog een rustig dagje voor een laatste bezoek in de stad Muscat of even heerlijk bij te komen van je indrukwekkende reis.
 8. Dag 8: Aankomst
  Veelal kom je de volgende dag aan.

Hotels

Hotel Muscat Holiday

Locatie

Anderen bekeken ook