Mooie strand van Playa de Amadores, Gran Canaria, Canarische Eilanden

Gran Canaria

In de Atlantische Oceaan, zo’n 150 kilometer voor de kust van Marokko, vind je Gran Canaria. Dit eiland is onderdeel van de Canarische Eilanden en dankzij de ligging ben je hier zowel in de zomer als in de winter verzekerd van aangename temperaturen. Met de mooie stranden, bijzondere natuurgebieden en authentieke dorpjes daarbij opgeteld is Gran Canaria dan ook een heerlijke vakantiebestemming. Speciaal voor jou heeft &Olives Travel een bijzonder aanbod accommodaties en fly-drives samengesteld zodat jij jouw ideale reis naar Gran Canaria kunt uitkiezen en boeken. Wordt het een kleinschalig adresje of een all inclusive hotel aan het strand? Of kies je er toch voor om op pad te gaan en tijdens een fly-drive het echte Gran Canaria te leren kennen? Bekijk ons aanbod en laat je inspireren.

Lees meer over Gran Canaria

Je vakanties

Vakantie Gran Canaria

Traditionele kleurrijke gebouwen met boten in Puerto de Mogan, Gran Canaria, Canarische Eilanden, Spanje

Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden en is met zijn ligging in de Atlantische Oceaan een heerlijke bestemming voor een strandvakantie. Maar naast zon, zee en strand heeft Gran Canaria veel meer te bieden en ben je ervan verzekerd dat je je geen moment hoeft te vervelen tijdens een vakantie op dit zonnige eiland.

Natuur

Ondanks dat Gran Canaria een klein eiland is met nog geen miljoen inwoners, is het een vakantiebestemming met veel mogelijkheden. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en de diversiteit aan landschappen is groot. Waar je aan de kust veel bebouwing ziet, is het binnenland op veel plekken nog onaangetast en daardoor bijzonder om te zien. Het eiland kent meer dan 30 beschermde natuurgebieden waar je onder andere prachtige flora en fauna, rotsachtige gebieden en ravijnen en vulkanische lavavlaktes vindt.

Naast deze natuurgebieden is ook de kust het benoemen waard. Doordat het een eiland is, vind je hier een lange kustlijn met verschillende soorten stranden, denk aan zwarte lavastranden, prachtige witte zandstranden en een rotsachtige kust met kleine strandjes er tussen verstopt. Sport- en waterliefhebbers kunnen hun hart hier ook ophalen, er zijn veel wateractiviteiten te doen.

Las Palmas

Terwijl je geniet van zon, zee strand en natuur, kunnen wij een bezoekje aan Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, ook zeker aanraden. Je vindt hier veel gezellige en authentieke wijkjes zoals Vegueta en bijzondere bezienswaardigheden waarvan de Santa Ana Kathedraal waarschijnlijk wel de bekendste is. Maar ook voor een bezoekje aan een museum of een dagje shoppen kun je in Las Palmas alle kanten op.