Elba

Italiaanse parel voor de Toscaanse kust

In de Tyrreense Zee en op maximaal 1 uur varen van de Toscaanse kust ligt een ware Italiaanse parel. Een heuvelachtig eiland, met bossen en prachtige witte kiezelstranden, gelegen tussen witte granieten baaien waarvan sommige alleen met een bootje te bereiken zijn. Een vakantie naar het historische Elba staat garant voor een ontspannen en veelzijdige vakantie en biedt voor ieder wat wils!

Lees meer over Elba

Je vakanties

Tips voor je vakantie naar Elba

Napoleon Bonaparte

Begin 19e eeuw verbleef Elba’s bekendste inwoner Napoleon Bonaparte circa 10 maanden op het eiland en werd hij tot Keizer van Elba vernoemd. Op het hoogste punt van Elba’s hoofdstad Portoferraio hees Napoleon zijn zelf ontworpen vlag. Een ontwerp dat tot op de dag van vandaag nog wordt gebruikt als de vlag van Elba. Uiteraard is er een toeristische route gekoppeld aan de bezienswaardigheden die aan Napoleon verbonden zijn. Zeker een bezoek waard is zijn luxueuze residentie waar je van de haven van Portoferraio naartoe kunt wandelen.

Witte stranden in een Nationaal Park

Met een kustlijn van 147 kilometer lang biedt Elba de reiziger prachtige stranden en natuurgebieden. Elba is onderdeel van het Nationaal park Toscaanse Archipel en omvat onder andere een mineralenpark welke bestaat uit de mijnstadjes Porto Azzurro, Rio Marina en Capoliveri.

Voor de strandliefhebber is Elba een waar paradijs. Door de afgesloten ligging van sommige baaien zijn er nog vele lege stranden te vinden. Huur een bootje of waterfiets en ontdek zo de meest verborgen en verlaten baaien.

Het strand van Padulella in Portoferraio wordt gezien als één van de mooiste van heel Italië. Het kiezelstrand tussen de witte kliffen en de turquoisekleurige zee maakt het één van de geliefdste plekken van Toscane.

De perfecte duik- en snorkelvakantie

De kleurrijke en diverse onderwaterwereld is een must bij een vakantie in Elba. Het gebied beslaat circa 60.000 hectare en biedt de liefhebber ideale omstandigheden om te duiken en te snorkelen. Het water heeft goed zicht en er zijn weinig stromingen. Met twee scheepswrakken en een grote diversiteit aan zee flora en fauna is Elba een waar duikparadijs. Niet zo van het duiken? Een rondvaart met een glazen bodem biedt goed zicht op de wonderschone onderwaterwereld.

Historische dorpjes

Geniet ’s avonds van een heerlijke traditionele Italiaanse maaltijd met Elba’s lokaal geproduceerde wijn in de haven van één van de historische dorpjes. De eeuwenoude geschiedenis is hier goed terug te zien in de kleine straatjes en vestingmuren. Een aanrader is het op een berg gelegen dorp Capoliveri en een bezoek aan de mooie haven van Porto Azzurro.