Privé fietsreis De Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela

 1. Portugal
 2. Noord-Portugal
 3. Porto
 • Portugal fietsen
 • Portugal fietsen
 • Portugal fietsen
 • Portugal fietsen
 • Portugal fietsen
 • 26 foto's
 • Rondreis
 • Kleinschalig
 • Actief
 • Privé per fiets over de Camino de Santiago
 • Verblijf in bijzondere accommodaties
 • Bagage wordt vervoerd
 • Inclusief Porto
 • Bijzondere ervaring

Of je nu gelovig bent of niet, het volgen van de eeuwenoude pelgrimsroute Camino de Santiago naar Santiago de Compostela is en blijft iets speciaals. Bedenk eens hoeveel mensen jou vooraf zijn gegaan en dat al eeuwenlang. Het is een plezierige fietstocht die je van startpunt Porto naar Santiago voert. Omdat je zoveel als mogelijk de originele route volgt, is het op sommige dagen een uitdagende toc

8 -daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Porto
 2. Dag 2: Porto-Barcelos (ca. 57 km, uitdagend)
 3. Volledig 8 daags programma

Over Privé fietsreis De Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela

Algemeen

Of je nu gelovig bent of niet, het volgen van de eeuwenoude pelgrimsroute Camino de Santiago naar Santiago de Compostela is en blijft iets speciaals. Bedenk eens hoeveel mensen jou vooraf zijn gegaan en dat al eeuwenlang. Het is een plezierige fietstocht die je van startpunt Porto naar Santiago voert. Omdat je zoveel als mogelijk de originele route volgt, is het op sommige dagen een uitdagende tocht, dus vooral geschikt voor de wat meer ervaren fietser. De afstanden variëren van 25 tot 60 kilometer per dag over de middeleeuwse pelgrimsweg. Je passeert befaamde 'landmarks' op de Camino, zoals Barcelos aan de Cavado rivier, en Ponte de Lima met de beroemde bogenbrug. In Valença passeer je de grensrivier de Minho over de bijzondere, in 1885 door Eiffel gebouwde brug. En onderweg maak je overal kennis met de gastvrije locale bevolking.
Voel de opwinding die alle pelgrims meemaken bij het naderen van Santiago de Compostela, een plek vol historie, toewijding en hoop. En natuurlijk ook gewoon een heel leuk stadje om deze prachtige fietsweek mee te eindigen.

Je rijdt op een comfortabele touringfiets met alle benodigde toebehoren. Tegen een toeslag reserveren we graag een E-bike voor je. Om te zorgen dat je niet verdwaalt, krijg je ook een GPS-apparaat, een kaart en route-informatie mee. Ook handig: je bagage wordt elke dag voor je naar het volgende hotel vervoerd. Onderweg logeer je zoveel als mogelijk in kleinschalige, charmante hotels.

Hoogtepunten

Porto
eeuwenoude pelgrimsroute
traditionele dorpjes
historische stadjes
het prachtige platteland
schitterende natuur
kerken, kloosters en kathedralen
Barcelos
Ponte de Lima
Santiago de Compostela
kleinschalige en charmante hotels

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Porto en v.v.

Hotels

Je overnacht in de volgende hotels. Indien een van de genoemde hotels niet beschikbaar is, ontvang je een passend alternatief.

Porto - Neya Porto Hotel ****
Barcelos - Bagoeira Hotel ***
Ponte de Lima - Quinta da Agra Rural Guesthouse ***
Valença - Hotel Lara ***
Pontevedra - Hotel Rias Bajas ***
Padron - Manor House Casa Antiga do Monte ***
Santiago de Compostela - Capitol Boutique Hotel ***

Goed om te weten

Minimum deelname 2 personen. De prijs bij 1 persoon is op aanvraag.
Een fiets met lage instap dient van te voren te worden aangevraagd.
Je overnacht zoveel mogelijk in kleinschalige hotels en/of statige landhuizen. In Porto in een centraal gelegen hotel.
Je bagage wordt voor je vervoerd van hotel naar hotel.
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Portugal op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
Op dag 8 is er om 11.00 uur een transfer vanuit Santiago naar Porto airport. Mocht je op een afwijkende tijd willen vertrekken, dan geldt hiervoor een toeslag (op aanvraag)
Omdat je voor het grootste deel over het originele pad fietst, zijn er onderweg soms stukken die je lopend met de fiets moet afleggen.

Optioneel bij te boeken (bij boeking doorgeven):
- pakket van 2 wijnproeverijen op dag 1 en 3 voor € 55 per persoon totaal (op dag 1 laatste bezoek aan de wijnkelders om 17.00 uur)
- pakket van 2 gourmet diners inclusief wijn op dag 2 en 7 voor € 125 per persoon totaal
- picknick pakket: 6 lichte lunchpakketten voor € 160 per persoon
- toeslag voor een E-bike (6 dagen) € 250 per persoon (op aanvraag)

Inclusief

•Retourvlucht Porto
•Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
•7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
•Transfers van en naar de luchthaven bij aankomst en vertrek
•Bagagetransfer tussen de verschillende hotels
•Per persoon: hybride fiets, bagagerek, fietstas, stuurtasje, reserve binnenband
•Per reservering: gps met de diverse routes, prepaid telefoon, reparatieset, 1e hulp set, fietspomp, slot (per 2 fietsen)
•Fietsenstalling in de hotels
•Diensten van onze lokale agent in Portugal

Exclusief

•Lokale toeristenbelasting (variërend van gratis tot € 2 per persoon per nacht) in Lissabon, Porto, Cascais, Obidos, Ericeira, Braga, Sintra, Portimao en Faro
•Fietshelm (eventueel ter plaatse 2e hands te leen of te koop; dit dient bij de reservering te worden doorgegeven)
•Eventuele toeslagen voor privétransfer(s)
•Overige maaltijden
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis- en/of annuleringsverzekering
•Bijdrage Calamiteitenfonds
•Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
•Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Porto
  Vandaag vlieg je naar Porto, waar na aankomst de transfer wacht, die je naar je 1e overnachtingshotel in Porto brengt.
  Ontdek Portugal’s tweede stad, schitterend en schilderachtig gelegen aan de monding van de rivier de Douro. Het oude stadscentrum behoort met recht tot het UNESCO werelderfgoed. Slenter langs de kade en door de wirwar van smalle straatjes en pleintjes in de middeleeuwse wijk Ribeira of bezoek één van de vele porthuizen aan de overkant van de rivier in Vila Nova de Gaia. En ’s avonds natuurlijk heerlijk uit eten in een van de vele restaurantjes aan de rivier.
 2. Dag 2: Porto-Barcelos (ca. 57 km, uitdagend)
  Vandaag begin je aan je pelgrimstocht over de middeleeuwse route. Vandaag wacht direct een stevige etappe over de groene heuvels van het fraaie binnenland. Aan het eind van de rit is Barcelos je verdiende beloning. Bekend vanwege de pottenbakindustrie (het befaamde Portugese haantje zag hier het 'levenslicht'), maar ook religieus van belang. Breng daarom zeker een bezoek aan de 13e eeuwse Igreja de Santa Maria Maior en aan de Igreja do Senhor Bom Jesus da Cruz. Overnachting in Barcelos.
 3. Dag 3: Barcelos-Ponte de Lima (ca. 34 km, gemiddeld)
  Verder door het prachtige binnenland naar Ponte de Lima. Je treedt in de voetsporen van Koningin Isabel van Portugal, die in de 14e eeuw menig pelgrimstocht naar Santiago maakte. Ponte de Lima is het oudste stadje van Portugal, beroemd vanwege de Romeinse brug met 24 bogen. Overnachting in Ponte de Lima.
 4. Dag 4: Ponte de Lima-Valença (ca. 36 km, gemiddeld)
  Nadat je bent vertrokken uit Ponte de Lima vervolg je je tocht door een magisch landschap van bergen, bossen en valleien. Een land vol bloemen en stilte. Je eindpunt van vandaag is de grensstad Valença, prachtig gelegen aan de grensrivier de Minho. De ommuurde oude stad met 17e eeuwse vestingwallen biedt een prachtig uitzicht over de rivier en op het Spaanse Tui aan de overkant.
  Overnachting in Valença.
 5. Dag 5: Valença-Pontevedra (ca. 55 km, gemiddeld)
  Je verlaat Portugal via de brug over de Minho, gebouwd door Gustave Eiffel in 1885. Je fietst door de vallei van de Louro rivier, door dichte pijnboombossen en je geniet van het prachtige landschap in de valleien van Galicië. Op weg naar Vilaboa geniet je bij Redondela van een prachtig uitzicht over een inham waar de Atlantische Oceaan instroomt. Je komt nu in een streek van vissers en vissersdorpen. Geniet in Pontevedra van het oude stadscentrum en bezoek de boerenmarkt om wat heerlijke locale kaas te kopen. Overnachting in Pontevedra.
 6. Dag 6: Pontevedra-Padrón (ca. 40 km, gemiddeld)
  Je laat de Atlantische Oceaan achter je en fietst landinwaarts door machtige bossen en door de schilderachtige vallei van de Gandra rivier naar Caldas de Reis. Dit leuke kleine stadje is een mooie plek voor een kop koffie of voor de lunch. in de laatste 15 kilometer naar Padrón kom je langs de kerk van Santa Maria de Carracedo en weer is het landschap fascinerend, met mooi zicht op de oevers van de Valga rivier. De overlevering wil dat de apostel Jacobus, ook bekend als Saint James en de beschermheilige van Santiago de Compostela, vaak in de bergen rond Padrón bad. Ook zou hij hier met zijn staf water uit een rots hebben geslagen en zou dze bron tot vandaag de dag nog steeds water geven. Overnachting in Padrón.
 7. Dag 7: Padron-Santiago de Compostela (ca. 26 km, gemiddeld)
  Ongetwijfeld sta je op met lichte opwinding, want vandaag ga je Santiago de Compostela bereiken. Vlak voor aankomst voel je de sensatie die alle pelgrims voelen tijdens hun laatste kilometers als ze het heiligdom van Saint James naderen. Dit is duidelijk een van de belangrijkste heilige plaatsen van het Christendom. Natuurlijk breng je een bezoek aan de kathedraal, een plek vol geschiedenis, devotie en hoop. Maar natuurlijk is Santiago ook gewoon een gezellig stadje, waar je je heerlijk kunt ontspannen na alle geleverde inspanningen van de afgelopen week.
 8. Dag 8: Santiago de Compostela-Porto, terugvlucht
  Transfer terug naar Porto voor je terugvlucht. Al kun je natuurlijk ook best nog een paar dagen verlengen in deze mooie stad.

Anderen bekeken ook