Fly-drive Het Zuiden compleet

  • Tizi n' Tichka pas - Marokko
  • Draa vallei - Marokko
  • Kleurrijk aardewerk - Marokko
  • Strand Agadir - Marokko
  • Kasbahs - Marokko
  • 10 foto's
  • Boek vóór 15 september en ontvang €100,- korting
  • Met eigen huurauto
  • Mooie routes door de Hoge Atlas
  • Je ziet het hele Zuiden van Marokko
  • Inclusief 3 nachten Marrakech

Deze reis staat in het teken van het zuiden van Marokko. Je doorkruist tot tweemaal toe de hoogtes van de Atlas en daalt af tot aan de zandduinen van de Sahara. Je dwaalt door eeuwenoude kasbahs, bezoekt oases, stopt twee dagen in Marrakech en eindigt in de badplaats Agadir. Begin je reis met een bezoek aan Marrakech. In de souks en op het beroemde Djemaa el Fna plein maak je een reis naar lang ve

  1. Dag 1: Vlucht naar Marrakech
  2. Dag 2: Marrakech-Ouarzazate

Over Fly-drive Het Zuiden compleet

Algemeen

Deze reis staat in het teken van het zuiden van Marokko. Je doorkruist tot tweemaal toe de hoogtes van de Atlas en daalt af tot aan de zandduinen van de Sahara. Je dwaalt door eeuwenoude kasbahs, bezoekt oases, stopt twee dagen in Marrakech en eindigt in de badplaats Agadir.

Begin je reis met een bezoek aan Marrakech. In de souks en op het beroemde Djemaa el Fna plein maak je een reis naar lang vervlogen tijden, terwijl je in de wijken Gueliz en Hivernage de hipste bars en restaurants vindt, een mooie combi en goed begin van je reis. Dan doorkruis je de Hoge Atlas en kom je aan bij Ouarzazate. Stop onderweg bij de beroemde kasbah van Ait Benhaddou en zie schitterende kasbahs in het stadje zelf. Via een prachtige route langs de rivier de Draa reis je verder. Onderweg wisselen kale vlaktes en groene oases elkaar af. Na Zagora is het tijd voor Erfoud, aan de rand van de Sahara. Vanuit Erfoud kun je optioneel een excursie maken naar de immense zandduinen van de Sahara. Een aanrader om ’s ochtends vroeg tijdens zonsopkomst of juist aan het aan van de dag te ondernemen! Na Erfoud reis je door naar Tinghir met de nabij gelegen Todrakloof. Steile, hoge rotswanden die op het smalste punt maar zo’n 10 meter uit elkaar liggen. Via het stadje Boumalne-Dades en de route van de 1000 kasbahs weer terug naar Ourzazate. Je doorkruist de Hoge Atlas weer om terug te komen in Marrakech. Hier heb je 2 volle dagen de tijd om deze stad goed te leren kennen. Bezoek de schitterende Majorelle tuinen, het mooie Bahia paleis en natuurlijk de levendige souks. Onderhandel over de leukste souvenirs en geniet van een heerlijke maaltijd uit de tajine. Na Marrakecht door naar Taroudant, een sfeervol, ommuurd stadje. Een mooie route over de bergpassen brengt je in Tafraoute voor je via Tiznit doorreist naar de badplaats Agadir. Hier sluit je de reis af aan de Atlantische kust. Geniet van zon, zee en strand in de beschutte baai. Een heerlijke afsluiter van je reis door het zuiden van Marokko!

Hoogtepunten

• Het Grote Zuiden
• Marrakech
• De Hoge Atlas
• Taroudant

Vluchtinformatie

Je vliegt retour van en naar Marrakech.

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Ouarzazate - hotel Le Fint
Zagora - hotel kasbah La Fibule du Draa
Erfoud - hotel Palm's
Tinghir - hotel Kasbah Lamrani
Marrakech - hotel Almas
Taroudant - riad Tafilag
Tafraout - hotel Les Amandiers
Agadir - hotel Atlantic

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Marokko op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden.
Boek je het volledige fly-drive arrangement bij &Olives Travel (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij je reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties.

Inclusief

• Vlucht van en naar Marrakech
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat. YB (Fiat Panda of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• 12 nachten in een standaard kamer o.b.v. logies/ontbijt of halfpension)
• Diensten van onze lokale agent

Exclusief

• Overige maaltijden
• Eventuele extra's voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Fooien
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Marrakech
    Na aankomst met de huurauto naar je hotel in Marrakech. Begin je reis met een bezoek aan deze geweldige stad. In de souks en op het beroemde Djemaa el Fna plein maak je een reis naar lang vervlogen tijden, terwijl je in de wijken Gueliz en Hivernage de hipste bars en restaurants vindt, een mooie combi en goed begin van je reis.
  2. Dag 2: Marrakech-Ouarzazate
    Vanuit Marrakech een mooie tocht via de Tizi n'Tichka pas, op ruim 2.000 meter hoogte, reis je naar Ouarzazate. Onderweg kom je langs verschillende Berber dorpen en kun je genieten van het fraaie landschap. Vlakbij Ouarzazate kun je een stop maken bij Ait Benhaddou. Deze beroemde kasbah staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en heeft als decor gediend in vele films en daardoor zeker een bezoek waard. Een kasbah is een woonburcht van geschakelde en gestapelde huizenblokken, opgetrokken uit roodbruine klei en stro waardoor het opgaat in haar omgeving. Via een doolhof van steegjes en trappen kun je omhoog wandelen en klauteren. De uitzichten zijn schitterend.
  3. Dag 3: Ouarzazate-Zagora (ca. 170 km)
    Bezoek vandaag de kasbah van Ouarzazate: Taourirt en als je dat gister nog niet hebt gedaan is ook de kasbah van Ait Benhaddou een aanrader. De lemen stad Ouarzazate is de drempel naar het diepe zuiden. In de middag reis je dan ook via de prachtige route langs de Draa verder naar het zuiden naar Zagora. Dorre, ruige vlakten en vruchtbare oases met weelderige dadelpalmen wisselen elkaar af. Een prachtige route. Je komt daarnaast onder meer langs het dorpje Agdz en passeert de ksar van Tamnougalt en de kasbahs van Timiderte en Igdaoun.
  4. Dag 4: Zagora-Erfoud (ca. 300 km)
    Alvorens je naar Erfoud vertrekt, kun je eventueel eerst verder zuidelijk rijden naar het iets verderop gelegen dorpje Amazraou, tussen citrus-, amandel- en olijfbomen aan de rand van de woestijn. Of reis nog zuidelijker en breng een bezoek aan Tamegroute met de beroemde 12e eeuwse islamitsiche bibliotheek en nog een kleine 10 kilometer verder de zandduinen van Tinfou. Dan af weg naar Erfoud. Stop vlakbij Zagora bij de top van de Jbel Zagora, vanaf waar je een prachtig uitzicht over de vallei hebt. Reis verder via Tazzarine, Alnif en Rissani.
  5. Dag 5: Erfoud-Tinghir (ca. 150 km)
    Erfoud is gelegen aan de rand van de Sahara. Het is een klein handelsplaatsje dat wordt omringd door tamarisken en olijfbomen. Het is één van de grootste oases van Marokko. Vanuit Erfoud kun je optioneel een excursie maken naar de immense zandduinen van Merzouga. Je bent dan getuige van een adembenemende zonsopkomst in de woestijn. Vervolgens reis je naar Tinghir. Vlakbij Tinghir kun je de Todra-kloof bezoeken. In deze kloof kunnen de steile rotswanden een hoogte van bijna 300 meter bereiken die op het smalste punt slechts 10 meter uit elkaar liggen. Een mooie plek voor een wandeling.
  6. Dag 6: Tinghir-Ouarzazate (ca. 180 km)
    Je zet koers naar de mooie 'Gorge du Dadès' vlakbij het stadje Boumalne-Dades. Vervolgens reis je via de 'weg van de 1000 kasbahs', waarbij de ene na de andere kasbah naast je opdoemt, door naar Ouarzazate.
  7. Dag 7: Ouarzazate-Marrakech (ca. 200 km)
    Je kunt vandaag eerst de beroemde filmstudio's bezoeken alvorens je de Hoge Atlas weer doorkruist op weg naar de koningsstad Marrakech.
  8. Dag 8 en 9: Marrakech
    Marrakech is de meest tot de verbeelding sprekende Koningsstad van Marokko. Je hebt 2 dagen de tijd om deze leuke stad te ontdekken. Bezoek zeker de prachtige Majorelle tuinen en het mooie El Bahia paleis, maar ook de oude medina mag niet ontbreken. Slenterend door de oude medina kom je geheid terecht in het bonte spektakel van de souks en het beroemde Djemaa el Fna plein. Hier halen slangenbezweerders de deksel van hun mand, steken straatventers de gaslantaarns aan en zoeken waarzeggers een strategische plek. Neem eens plaats op het dakterras van een van de cafés rondom het plein en aanschouw het spektakel dat zich onder je afspeelt. Zodra de avond valt verandert het plein; kwakzalvers, komedianten, vuurspuwers en verhalenvertellers komen tevoorschijn en de lucht boven het plein vult zich met etensgeuren uit de vele eetstalletjes. Schuif een dagje aan voor een lekkere maaltijd of kies uit één van de vele leuke restaurants in de medina.
    Aan de andere kant mogen ook wijken als Gueliz en Hivernage niet ontbreken. Hier maakt traditie plaats voor trend. Met uiterst eigentijdse bars en restaurants en moderne discotheken kun je hier kennis maken met het hippe Marrakech.


  9. Dag 10: Marrakech-Taroudant (ca. 280 km)
    Langs de zuidkant van de Hoge Atlas reis je naar het ommuurde Taroudant. Taroudant, ook wel “het kleine Marrakech genoemd” is een mooie stad met een rijke historie in het zuiden van Marokko. De stad is omringd met stadsmuren net als in Marrakech. Ervaar de Marokaanse sfeer wanneer je door de straten en steegjes met kleine winkeltjes dwaalt.
  10. Dag 11: Taroudant-Tafraoute (ca. 175 km)
    Via een aantal bergpassen vervolg je je reis naar Tafraoute.
  11. Dag 12: Tafraoute-Tiznit-Agadir (ca. 200 km)
    Via Tiznit reis je verder in noordelijke richting naar Agadir. Het zachte klimaat maakt Agadir aan de Atlantische kust met zijn beschutte stranden in een baai met fijn zand, tot een populairste badplaats. Je laatste dag breng je hier door en kun je genieten van zon, zee en strand. Even heerlijk relaxen en alle indrukken van de afgelopen dagen nog eens de revue laten passeren.
  12. Dag 13: Terugvlucht vanaf Marrakech (ca. 250 km)
    Je rijdt vanaf Agadir terug naar Marrakech en levert je huurauto in op de luchthaven voor je terugvlucht naar huis.

Hotels

Hotel Le Fint
Riad Barroko


Locatie

Anderen bekeken ook