Fly-drive Couleur locale - Route van de 1000 kasbahs

 1. Marokko
 2. Zuid-Marokko
 3. Marrakech
 • Oase in de woestijn - Marokko
 • Schaduw kamelen in zandduinen - Marokko
 • Fly-drive Couleur Locale - Route van de 1000 kasbahs
 • Kasbah Ait Benhaddou - Marokko
 • Kasbah Taourirt Ouarzazate - Marokko
 • 18 foto's
 • Couleur locale
 • Fly-drive
 • Met eigen huurauto
 • 'Couleur locale' accommodaties
 • Een overnachting in de woestijn
 • Inclusief 3 nachten Marrakech
 • Het Grote Zuiden

Tijdens deze fly-drive ontdek je het zuiden van Marokko en slaap je in kleinschalige, authentieke overnachtingsadresjes. Steek de Hoge Atlas over en doorkruis het Grote Zuiden. Overnacht in een tentenkamp aan de voet van het Merzouga duinlandschap en eindig in het bruisende Marrakech. Marrakech is het startpunt van je reis. Hier slaap je midden in de medina in een sfeervolle riad. De perfecte plek

10 -daags programma
 1. Dag 1: Vlucht naar Marrakech
 2. Dag 2: Marrakech-Ouarzazate (ca. 200 km)
 3. Volledig 10 daags programma

Over Fly-drive Couleur locale - Route van de 1000 kasbahs

Algemeen

Tijdens deze fly-drive ontdek je het zuiden van Marokko en slaap je in kleinschalige, authentieke overnachtingsadresjes. Steek de Hoge Atlas over en doorkruis het Grote Zuiden. Overnacht in een tentenkamp aan de voet van het Merzouga duinlandschap en eindig in het bruisende Marrakech.

Marrakech is het startpunt van je reis. Hier slaap je midden in de medina in een sfeervolle riad. De perfecte plek om de smalle straatjes van de souk en het levendige Djemaa el Fna plein te verkennen. Vervolgens steek je de Hoge Atlas over op weg naar het zuiden. Stop onderweg naar Ouarzazate bij kasbah Ait Benhaddou. Dit fascinerende lemendorp heeft als decor gediend voor verschillende film, staat tevens op de Unesco werelderfgoedlijst en is een bezoekje meer dan waard. Je trekt verder in zuidelijke richting naar Zagora. Een mooie route door de Draa vallei, waarbij dorre, ruige vlaktes en vruchtbare oases met duizenden palmen elkaar afwisselen. Vanuit Zagora reis je door naar Merzouga. Hier overnacht je in een tentenkamp aan de voet van de indrukwekkende zandduinen. Geniet van de schitterende natuur en de ontelbare sterren aan de hemel.

Via Tinghir en de steile rotswanden van de Todrakloof reis je naar de oase bij Boumalne, een levendig stadje in de vallei van de Dades. Vanaf hier volg je de schitterende route van de 1000 kasbahs terug naar Ouarzazate. Een mooie route, waarbij links en rechts de ene na de andere kasbah naast je opdoemt. Bezoek de filmstudio’s of een van de mooie kasbahs in de stad alvoren je via de Hoge Atlas weerterug keert naar Marrakech. Hier heb je nog ruim een dag de tijd om de vele hoogtepunten van de stad te verkennen: de schitterende Majorelle tuinen, het mooie Bahia paleis en natuurlijk het bekende Djemaa El Fna plein. Een bezoek aan het hippe bar in het moderne deel van de stad is een leuke afwisseling!

Hoogtepunten

• Het Grote Zuiden
• Merzouga duinen
• Overnachting in een tentenkamp in de woestijn
• De Hoge Atlas
• Marrakech
• Overnachtingen uitsluitend in 'couleur locale' accommodaties

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Marrakech en v.v.

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Marrakech - Riad Zagouda
Ouarzazate - guesthouse Le Petit Riad
Zagora - Riad Dar Sofian
Merzouga - tentenkamp Palmeras y Dunas
Boumalne Dades - Hotel Xaluca Dades
Skoura - Riad Sawadi Ecolodge

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Marokko op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden.
Boek je het volledige fly-drive arrangement bij &Olives Travel (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij je reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties.

Inclusief

• Retourvlucht naar Marrakech
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat. YB (Fiat Panda of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• Retourtransfer Erfoud-Merzouga per 4WD
• 9 nachten in standaard kamer o.b.v. logies/ontbijt (verblijf in Zagora en Merzouga o.b.v. halfpension)
• Diensten van onze lokale agent

Exclusief

• Overige maaltijden
• Eventuele extra's voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Fooien
• Reserveringskosten
• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

 1. Dag 1: Vlucht naar Marrakech
  Na aankomst met de huurauto naar je eerste overnachtingsadres in Marrakech.
 2. Dag 2: Marrakech-Ouarzazate (ca. 200 km)
  Via de Tizi n'Tichka pas over de Hoge Atlas. Een mooie route met prachtige vergezichten. Vlakbij Ouarzazate kom je langs Kasbah Ait Benhaddou, een stop meer dan waard alvorens je doorrijdt naar Ouarzazate. Dit fascinerende leemdorp, 34 km ten noordwesten van Ouarzazate, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door zijn schilderachtige ligging aan de voet van een heuvel heeft het als decor gediend voor verschillende films, waaronder Sodom en Gomorra, Gladiator, Asterix en Cleopatra en een aantal op de bijbel geïnspireerde films.
 3. Dag 3: Ouarzazate-Zagora
  Bezoek vandaag de mooie Kasbah Taourirt in Ouarzazate, alvorens je verder reist in zuidelijke richting op weg naar Zagora. Je komt onder meer door de Draa vallei. Dorre, ruige vlaktes en vruchtbare oases met weelderige dadelpalmen wisselen elkaar af. De Draa vallei bestaat uit zes naast elkaar gelegen grote oases waarin naar schatting 1,1 miljoen dadelpalmen groeien met ertussen appel-, abrikozen-, amandel- en olijfbomen. Volg de loop van de rivier door het prachtige landschap.
  In Zagora kun je een stop maken bij het wereldberoemde bord waar op nostalgische wijze wordt vermeld dat het nog 52 dagen naar Timboektoe is. Dit is natuurlijk wel de afstand per dromedaris.
 4. Dag 4: Zagora-Merzouga (ca. 330 km)
  Via Tazarine en Alnif naar Erfoud. Vanaf Erfoud reis je per jeep door naar het tentenkamp Palmeras y Dunas, gelegen aan de voet van de Merzouga duinen. 's Avonds gezellig met z'n allen rond het kampvuur en genieten van een schitterende sterrenhemel.
 5. Dag 5: Merzouga-Boumalne Dades (ca. 250 km)
  Vroeg op voor een optionele excursie per kameel naar de zandduinen. Vervolgens reis je verder via Tinghir naar de oase bij Boumalne. Onderweg kun je een bezoek brengen aan de mooie Todra-kloof, waar de steile rotswanden een hoogte kunnen bereiken van bijna 300 meter en die op het smalste punt slechts 10 meter uit elkaar liggen.
  Vervolgens door naar Boumalne. Boumalne-Dadès is een levendig stadje in de Vallei van de Dades, aan de route van de Duizend Kasbahs. Het stadje ligt centraal op een kruispunt van wegen, aan de uitgang van de Kloof van de Dades en aan de voet van de vulkanische bergen van Jbel Sarhro.
 6. Dag 6: Boumalne Dades-Skoura (ca. 75 km)
  Volg de schitterende route van de 1000 kasbahs, waarbij links en rechts van je de ene na de andere kasbah opdoemt. De dag eindigt in Skoura.
 7. Dag 7: Skoura-Ouarzazate (ca. 50 km)
  Even een rustige dag met slechts een kleine afstand om te overbruggen. Geniet van de omgeving of neem een duik in het zwembad.
 8. Dag 8: Ouarzazate-Marrakech (ca. 200 km)
  Over de Hoge Atlas keer je weer terug naar Marrakech.
 9. Dag 9: Marrakech
  Vandaag heb je alle tijd om het bruisende Marrakech te verkennen. Marrakech is een levendige Berberstad, schitterend gelegen aan de voet van het Atlasgebergte! De stad wordt ook wel de ‘de parel van het zuiden’ of de ‘rode stad’ genoemd vanwege de kleur van de huizen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Marjorelle tuinen of het El Bahia paleis. Slenter ook zeker door de smalle steegjes in de souk en ga aan het eind van de dag naar het Djemaa el Fna plein, waar kwakzalvers, komedianten, vuurspuwers en verhalenvertellers tevoorschijn komen en de lucht boven het plein zich vult met etensgeuren uit de vele eetstalletjes. Schuif aan bij één van de stalletjes of ga juist naar de moderne wijken buiten de stad voor een afsluitend drankje in een hippe bar.
 10. Dag 10: Terugvlucht vanaf Marrakech
  Je levert je huurauto in op de vlucht en terugvlucht naar huis.

Hotels

Le Petit Riad
Riad Zagouda

Locatie

Anderen bekeken ook