Fly-drive Ontdek en proef Sicilië

  1. Italië
  2. Sicilië
  3. Catania
  • Zandstrand en blauwe zee in Cefalu - Sicilie
  • agrigento sicilie tempel
  • fly-en-drive-ontdek-en-proef-sicilie
  • zoete taartjes in palermo - sicilie - italie
  • wijnhuis sicilie etna
  • 21 foto's
  • Fly-drive
  • Wine & Dine
  • De tempelvallei in Agrigento
  • Streetfood in Palermo
  • Cursus Siciliaans koken
  • Verrassend Siracusa en kust
  • Cefalù, Messina én de Etna

De perfecte reis voor een kennismaking met Sicilië én haar veelzijdige keuken en wijnen! Je vertrekt en eindigt in Catania en ontdekt met je huurauto de veelzijdigheid van het bijzondere eiland. Onder leiding van een Siciliaanse chef maak je kennis met de Siciliaanse keuken en ook met de zoete lekkernijen waar het eiland bekend om staat. Verken Palermo, een bruisende stad met een sfeervolle afwiss

9 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Catania
  2. Dag 2: Siracusa en de chocolade van Modica
  3. Volledig 9 daags programma

Over Fly-drive Ontdek en proef Sicilië

Algemeen

De perfecte reis voor een kennismaking met Sicilië én haar veelzijdige keuken en wijnen! Je vertrekt en eindigt in Catania en ontdekt met je huurauto de veelzijdigheid van het bijzondere eiland.
Onder leiding van een Siciliaanse chef maak je kennis met de Siciliaanse keuken en ook met de zoete lekkernijen waar het eiland bekend om staat. Verken Palermo, een bruisende stad met een sfeervolle afwisseling van moderne kunst, street art en historisch cultureel erfgoed én maak hier kennis met de traditionele street food. Ontdek sfeervol Syracuse met mooie hagelwitte stranden én Modica (beroemd om de heerlijke chocolade!). Uiteraard staat Agrigento op het programma met de tempelvallei. Je bezoekt het vissersdorpje Cefalù en Messina én beklim je de hoogste actieve vulkaan van Europa: de Etna, waar je bovendien een wijnproeverij doet.

Hoogtepunten

• Taste of streetfood in Palermo
• Leer Siciliaans koken
• Tempelvallei bij Agrigento
• Cefalù en Messina
• Wijnproeven op de Etna

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Catania en v.v.

Huurauto

•Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
•Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 4-sterrenhotels. In de volgende hotels of gelijkwaardig:

Omgeving Syracuse: Grand Hotel Villa Politi
Omgeving Agrigento: Hotel Dioscuri, Della Valla, Baia di Ulisse of Colleverde Park
Omgeving Palermo: Hotel Astoria Palace, Ibis Style of Vecchio Borgo
Omgeving Giardino Naxos: Hotel Sporting Baia of Hotel Panoramic; of Hotel Villa Sonia in Castelmola

Goed om te weten

• Let op: de kookles bij Villa Dafne is voor minimaal 2 personen en is niet beschikbaar in het weekend, op feestdagen en van 10 t/m 20 augustus.
• Je verblijft tijdens de reis in standaard hotels, zie de genoemde voorbeeldhotels of gelijkwaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de genoemde plaatsen, maar kunnen ook in de omgeving liggen. Het kan daardoor voorkomen dat restaurants mogelijk niet op loopafstand te vinden zijn en je er met de auto op uit moet voor het diner. Houd hier rekening mee.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Sicilië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.

Inclusief

• Retourvlucht Catania
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• 7 overnachtingen met ontbijt 4-sterrenhotels o.b.v. logies en ontbijt
• Huurauto cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven
• Kookcursus Siciliaans koken en lunch bij Villa Dafne
• Wijnproeverij bij Barone di Villagrande (of vergelijkbaar) bij de Etna
• Diensten van onze lokale agent op Sicilië

Exclusief

• Overige maaltijden
• Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Catania
    Vandaag kom je aan op luchthaven Catania en haal je de huurauto op. De reis start richting Syracuse, waar de eerste overnachting is.
  2. Dag 2: Siracusa en de chocolade van Modica
    Na het ontbijt bezoek je de voormalig Griekse stad Siracusa - met het Ortigia schiereiland. De uit witte kalksteen opgetrokken stad heeft veel te bieden: het historische centrum met de beroemde kathedraal gebouwd op de resten van een Griekse tempel, de prachtige Papyrusplanten in de Arethusafontein, de smalle steegjes van de voormalig Arabische wijk en het archeologische park. Daarna door naar Modica, beroemd vanwege haar chocolade! Tip: bezoek de Dolceria Bonajouto en proef de heerlijke chocolade! Vervolgens reis je door naar Agrigento. Overnachting in omgeving Agrigento.
  3. Dag 3: Agrigento en omgeving
    Door richting Agrigento, beroemd vanwege de tempelvallei. Hier kun je een bezoek brengen aan de overblijfselen van diverse tempels uit de Griekse periode, waaronder de goed bewaard gebleven Concordia temple.
    Vervolg je reis door de omliggende heuvels van centraal Sicilië. Een leuk stadje met een middeleeuws centrum is Piazza Armerina, waar je de opgravingen van een Romeinse villa met een prachtige mozaïekvloer kunt vinden. Je keert weer terug naar de omgeving van Agrigento, waar je de nacht door zult brengen.
  4. Dag 4: Leer Siciliaans koken
    Laat Agrigento achter je en rij in de richting van Aragona, Lercarafriddi (onderweg van Agrigento naar Palermo). Sla af richting Alia, een middeleeuws stadje gelegen op een heuvel. Vandaag leer je typisch Siciliaanse gerechten koken bij Villa Dafne in Alia. Om 10 uur ’s ochtends begint de uitleg, daarna doe je je eigen ‘Villa Dafne’-schort voor en begint aan de praktijk; je leert alle geheimen van de traditionele Siciliaanse keuken. Villa Dafne produceert veel producten zelf, waaronder de smaakvolle Siciliaanse Siccagno tomaten, die alleen in het Siciliaanse binnenland groeien. Natuurlijk worden alle gerechten geproefd onder het genot van een goed glas wijn. Hierna door richting de omgeving van Palermo waar je de komende 2 nachten overnacht.
  5. Dag 5: Palermo
    Vandaag heb je alle tijd om Palermo te ontdekken. De belangrijkste culturele highlights in Palermo dateren uit de Noors-Byzantijnse periode (o.a. kathedraal en Benedictijner klooster van Monreale, het Normandische paleis met de Palatijnse kapel en de kathedraal met het graf van keizer Frederik II), maar Palermo is ook een bruisende moderne stad met een sfeervolle afwisseling van moderne kunst, street art en historisch cultureel erfgoed. Om je ontdekking door de stad compleet te maken loop je over een van de kleurrijke straatmarkten. Een andere bijzondere plek om te bezoeken zijn de catacomben van het kapucijnenklooster met meer dan 5.000 gemummificeerde lichamen van Siciliaanse priesters, monniken en nobele mensen uit de 16e tot de 19e eeuw. Culinair kun je hier in Palermo je hart ophalen aan street food oftewel ‘cibo di strada’ op de diverse markten.
    Optioneel kun je er voor kiezen om onder leiding van een professionele lokale gids het authentieke en dynamische Palermo op de fiets verkennen. Leer van de lokale gids over de eindeloze anekdotes, bijzonderheden van de stad én de verborgen geheimen...
  6. Dag 6: Dagje strand in Cefalù & Messina
    Vandaag rijd je langs de Thyrreense zee terug naar Oost Sicilië. Niet te missen is het pittoreske vissersdorpje Cefalù met de indrukwekkende Noorse kathedraal. Even verderop vind je langs de weg een van de belangrijkste Siciliaanse keramiek- en vazenproductie Santo Stefano di Camastra. Uiteindelijk door naar Messina, ooit de toegangspoort naar Sicilië op een prachtige plek in de straat van Messina waar volgens de legende Ulysses vocht tegen de monsters Scylla en Charabdis. Je overnacht de volgende 2 nachten in de omgeving van Taormina of Catania.
  7. Dag 7: Wijnproeven aan de voet van de Etna
    Vandaag ontdek je Europa’s meest actieve vulkaan de Etna. De meest directe weg naar boven is langs de oostzijde langs wijngaarden en citroenplantages, hazelnootbossen en bizarre lava landschappen tot je bij de ‘rifugio Sapienza’ komt op 1900 meter hoogte. Hier zie je de lavastromen die tijdens de uitbarsting in 2001 de kabelbaan en een deel van het busstation vernietigde. Als de weersomstandigheden het toelaten, is het mogelijk om een optionele rit met de recent verbouwde kabelbaan en 4-wiel aangedreven minibussen tot een hoogte van ca. 2.800 meter te komen, recht onder de rokende topkraters. Onderweg naar beneden kun je stoppen in Zafferana Etnea. De kleine stad is het centrum van de Siciliaanse honingproductie: kastanjehoning is uitstekend met pecorino-kaas, eucalyptushoning helpt bij verkoudheid, de keuze is groot - probeer het gewoon! Na de beklimming kun je volledig bijkomen en genieten van een wijnproeverij bij een van de beste wijnproducenten van Sicilië, Barone di Villagrande of VIni Gambini, uitkijkend over de prachtige terrasvormige wijngaarden.
    Terug naar het hotel voor je overnachting.
  8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Catania
    Helaas is je laatste dag aangebroken. Tot aan je terugvlucht kun je het rustig aan doen. Keer vervolgens terug naar het vliegveld, waar je de auto inlevert en terugvliegt.

Locatie

Anderen bekeken ook