Fly-drive Ontdek Sardinië 15 dagen 4*

  1. Italië
  2. Sardinië
  3. Porto Cervo
  • fly-drive ontdek sardinie - capriccioli strand in costa smeralda
  • fly-drive ontdek sardinie - cagliari toren
  • ontdek sardinie.jpg
  • fly-drive ontdek sardinie - steegje alghero
  • fly-drive ontdek sardinie - flamingos bij zonsondergang cagliari
  • 20 foto's
  • Zonvakantie
  • Fly-drive
  • Couleur locale
  • Costa Smeralda
  • Alghero
  • Cagliari
  • Hagelwitte stranden
  • Oostkust

Leer het bijzondere eiland Sardinië kennen in 2 weken. Je maakt kennis met de Sardijnse ‘lifestyle’ in alle gebieden, je ontdekt de cultuur en keuken maar met name de fantastische natuur en kust. In een rondje om het eiland leer je letterlijk alle kanten van Sardinië kennen, historisch indrukwekkende steden met invloeden van veroveraars uit alle streken, de keuken, de natuur en uiteraard de pracht

15 -daags programma
  1. Dag 1: Vlucht naar Olbia (ca. 20 km)
  2. Dag 2: Naar Castelsardo (ca. 95 km)
  3. Volledig 15 daags programma

Over Fly-drive Ontdek Sardinië 15 dagen 4*

Algemeen

Leer het bijzondere eiland Sardinië kennen in 2 weken. Je maakt kennis met de Sardijnse ‘lifestyle’ in alle gebieden, je ontdekt de cultuur en keuken maar met name de fantastische natuur en kust. In een rondje om het eiland leer je letterlijk alle kanten van Sardinië kennen, historisch indrukwekkende steden met invloeden van veroveraars uit alle streken, de keuken, de natuur en uiteraard de prachtige kust en stranden.

Hoogtepunten

Alghero
Nuraghe
Bosa
Oristano
Cagliari
Costa Rei
Olbia
Costa Smeralda

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Olbia en vica versa.

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 15 een huurauto tot je beschikking. Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Verder in het boekingsproces kan een andere huurauto worden geselecteerd.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 4* categorie:

Porto Cervo: Borgo Smeraldo hotel
Castelsardo: Hotel Bajaloglia
Alghero: Corte Rosada Beach Resort
Sant’Anna Arresi: Lu’Hotel Porto Pino
Arbatax: Hotel La Perla

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Sardinië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Inbegrepen

Inclusief:

- Retourvlucht Olbia
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 14 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt

Exclusief:

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Toeristenbelasting
- Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
- Entree geld is niet inbegrepen
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Olbia (ca. 20 km)
    Na aankomst op de luchthaven van Olbia, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar je hotel in Porto Cervo. Ontdek de prachtige kust nabij Olbia, je komt hier aan het einde van je reis weer terug.
  2. Dag 2: Naar Castelsardo (ca. 95 km)
    Vandaag reis je in westelijke richting verder met als eindbestemming Castelsardo. Dit middeleeuwse dorp ligt hoog op een vulkanische rots aan de golf van Asinara en biedt daardoor een prachtig uitzicht. De kleurrijke huisjes doen wat denken aan de bekende Cinque Terre en geeft het stadje een mooi aangezicht. Boven het stadje torent het historische fort uit, dat tegenwoordig een museum is en vanaf waar je een fantastische uitzicht hebt. Slenter door de smalle straatjes en kom tot rust op één van de terrasjes van de vele restaurantjes. Overnachting in Castelsardo.
  3. Dag 3: Castelsardo
    Vandaag alle tijd om dit schilderachtige plaatsje verder te verkennen, of trek erop uit met je huurauto of ga lekker een dagje relaxen bij je hotel. De keuze is aan jou. Overnachting weer in Castelsardo.
  4. Dag 4: Door naar Alghero (ca. 70 km)
    Vandaag reis je door naar Alghero. Deze van oorsprong Catalaanse stad wat betreft taal en tradities, is een bezoek meer dan waard en mag dan ook eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis. Overnachting bij Alghero.
  5. Dag 5: Alghero
    Ga op verkenning in deze leuke stad. Dwaal door de smalle straatjes, bezoek de verdedigingswal, de mooie Kathedraal van Santa Maria uit de 16e eeuw en het koraalmuseum. Ook kun je hier een ‘Nuraghe dorp’ bezoeken, die van Palmavera. Overnachting weer in Alghero.
  6. Dag 6 en 7: Alghero en omgeving
    Je kunt deze dagen gebruiken om heerlijk even te relaxen bij je hotel of erop uit te trekken. Wat dacht je van de grotten van Neptunes? Deze indrukwekkende grotten zijn te bereiken via een bootexcursie vanaf de haven van Alghero of rij er heen met je auto en daal zelf de 650 treden af. Let op: alleen te bezoeken indien er geen hoge golven zijn. Of rij naar het noordelijke puntje bij Stintino voor schitterende stranden. Overnachting in Alghero.
  7. Dag 8: Langs Bosa en Oristano naar de zuidkust van Sardinië (ca. 250 km)
    Onderweg naar het zuiden van Sardinië kun je een stop maken bij de Nuraghe di Santu Antine, Torralba. Deze mysterieuze prehistorische bouwwerken vind je her en der over het eiland. Deze nuraghe dateert uit de 15e eeuw voor Christus en bestaat behalve de toren uit een heel dorpje er omheen. Breng ook een bezoek aan Bosa, een van de mooiste vissersdorpjes van Sardinië, met gekleurde vissershuisjes en historisch centrum. Ook een heerlijke plek voor een duik in zee in Bosa Marina! Je rijdt door voor een tussenstop in Oristano. In deze rustige stad vind je behalve prachtige stranden een mooi historisch centrum met de kathedraal de Duomo en eeuwenoud klooster. Rij door naar Sant’Anna Arresi waar je de komende 3 nachten verblijft.
  8. Dag 9 en 10: Hagelwitte stranden, flamingo’s en Cagliari (ca. 185 km)
    Geniet van de prachtige witte stranden van de Golf van Palmas, bezoek de eeuwenoude tombes van de Domus de Janas, laat je verrassen door de Sardijnse keuken en leer de lokale wijnen kennen tijdens een wijnproeverij. Je rijdt in een uur naar Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. Naast eeuwenoude historie met een vlaag van invloed van alle veroveraars door de eeuwen heen vind je hier ook een stadsstrand met flamingo’s! Overnachting in Sant’Anna Arresi.
  9. Dag 11: Oost-Sardinië: prachtige stranden, baaien en grotten (ca. 200 km)
    Na stad en strand rijd je door naar de oostkust. Behalve de Costa Rei vind je de mooiste stranden van de oostkust van Sardinië wat verder naar het noorden: Baunei nell’Ogliastra of Cala Gonone in Dorgali en Cala Luna in de Golfo di Orosei. Je overnacht in Bari Sardo.
  10. Dag 12: Baio Sardo
    Ook vandaag kun je genieten van deze prachtige omgeving en stranden. Overnachting weer in Baio Sardo.
  11. Dag 13 en 14: Olbia en de Costa Smeralda (ca. 180 km)
    Je reist door naar het noorden. De Costa Smeralda is wereldberoemd om haar luxe resorts, witte stranden, exclusieve winkeltjes en nachtleven in bijvoorbeeld Porto Cervo en Baja Sardinia. Ook Olbia is een bezoekje meer dan waard maar de Costa Smeralda biedt zoveel meer. Het gebied is prachtig, met rotsachtige kustlijnen, hagelwitte stranden maar ook prachtige wandel- én fietsroutes die van strand naar strand lopen. Geniet van je laatste dagen op Sardinië in deze prachtige omgeving als laatste herinnering aan deze ontdekkingstocht met het prachtige eiland. Overnachting in Porto Cervo.
  12. Dag 15: terugvlucht vanaf Olbia
    Je levert je huurauto in op de luchthaven van Olbia en vliegt weer terug naar huis.

Hotels

Hotel Borgo Smeraldo

Locatie

Anderen bekeken ook