Fly-drive Pompei & Salerno

  • Verrassend Napels
  • Capri
  • Pompeï en Vesuvius
  • Kust Amalfi en Cilento
  • Paestum en Salerno

Uiteraard kennen we Campania van Napels en de romantische Amalfitaanse kust. Maar er is nog veel meer. Tijdens deze reis ontdek je naast de hoogtepunten van Campania ook de historische plaats Paestum, de havenstad Salerno en de kust van Cilento, het grootste natuurpark van Italië en UNESCO werelderfgoed.

  1. Dag 1: Vlucht naar Napels
  2. Dag 2: Napels

Over Fly-drive Pompei & Salerno

Algemeen

Uiteraard kennen we Campania van Napels en de romantische Amalfitaanse kust. Maar er is nog veel meer. Tijdens deze reis ontdek je naast de hoogtepunten van Campania ook de historische plaats Paestum, de havenstad Salerno en de kust van Cilento, het grootste natuurpark van Italië en UNESCO werelderfgoed.

Hoogtepunten

• Napels
• Pompei
• Vesuvius
• Capri
• Amalfitaanse kust tot Paestum
• Salerno
• Cilento

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Napels vice versa

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven. Verder in het boekingsproces kan je een andere huurauto selecteren.

Hotels

De reis is gebaseerd op basis van 4 nachten in *** hotel Diana of vergelijkbaar en 3 nachten in ****hotel Mediterraneo of vergelijkbaar.

Goed om te weten

• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• De boot naar Capri is niet inbegrepen (ter plaatse te regelen ca. € 20 p.p. enkele reis)
• Je verblijft tijdens de reis in standaard hotels, zie de genoemde voorbeeldhotels of gelijkwaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de genoemde plaatsen, maar kunnen ook in de omgeving liggen. Het kan daardoor voorkomen dat restaurants mogelijk niet op loopafstand te vinden zijn en je er met de auto op uit moet voor het diner. Houd hier rekening mee.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Italië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.

Inclusief

• Retourvlucht Napels
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Autohuur cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
• Overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
• Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse

Exclusief

• Uitgaven van persoonlijke aard
• Toeristenbelasting
• Entreegeld niet inbegrepen
• Boot naar Capri niet inbegrepen
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1: Vlucht naar Napels
    Na aankomst op de luchthaven van Napels, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je door naar Pompeï. Je overnacht in hotel Diana (3*) of vergelijkbaar hotel voor 4 nachten.
  2. Dag 2: Napels
    Na het ontbijt in je hotel ga je onderweg naar Napels, de hoofdstad van de ‘Mezzogiorno’. Je kunt met de auto gaan maar we raden je aan om de trein te nemen. Deze unieke stad zal een onvergetelijke indruk achterlaten, Piazza Plebiscito, het koninklijk paleis, Castel Nuovo uit 1282 gebouwd voor Karel I van Napels, Castel dell’Ovo bij de haven van Santa Lucia en de wijk Mergellina. Je overnacht bij Pompeï.
  3. Dag 3: Romantisch Capri
    Na je ontbijt vertrek je naar de haven van Sorrento (of Castellammare di Stabia) voor de ferry naar Capri. Dit bloemrijke eiland met milde klimaat is een heerlijke trip voor een dagje. In Anacapri kun je Villa San Michele bezoeken met de mooie tuinen voordat je Capri bereikt. Je kunt heerlijk lunchen in een lokaal restaurantje. Vanaf de Augustustuinen heb je een prachtig uitzicht over de ‘Faraglioni’, ‘La Piazzetta’ en wandel je door de pittoreske steegjes (Via Camerelle, Via Tragara, Via Le Botteghe) vol met levendige koffiebarretjes en exclusieve boutiekjes. Je gaat terug naar Pompeï voor je overnachting.
  4. Dag 4: Pompeï en Vesuvius
    Na je ontbijt bezoek je Pompeï en de Vesuvius. Bezoek de ruïnes van de stad "Pompei", begraven door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus en eeuwenlang bijna intact bewaard gebleven. Het is mogelijk om wat van de levensstijl van de oude inwoners van de stad te zien en je zult je verbazen over het aantal villa's, winkels en openbare gebouwen die archeologen weer aan het licht brachten. Daarna ga je naar de Vesuvius en ontdek je de wonderen van deze plaats. Begin de beklimming van deze beroemde vulkaan met de auto, je kunt met de auto tot de parkeerplaats komen op 1000 meter hoogte. Vanaf daar heb je een prachtig panorama. Vanaf hier kan de klim doorgaan, maar dan te voet, om de krater te bereiken (ca. 20 minuten lopen, goede schoenen aanbevolen).
  5. Dag 5: Amalfitaanse kust tot Paestum
    Van Pompeï rijd je naar de Amalfitaanse kust. Een prachtige route met adembenemende panorama’s…Geniet van je uitzicht langs een van de mooiste routes van de wereld. Je komt langs het oude vissersdorpje Positano met de kubusvormige witte huisjes met de weelderige tuinen op de terrasvormige hellingen die naar zee lopen. Dan door naar Amalfi, oorspronkelijke stad van ambachtelijke papierproductie. Hier bezoek je de prachtige kathedraal of doe een boottochtje zodat je de prachtige kustlijn vanaf zee kunt bewonderen. Na Amalfi door naar Minori; hier vind je de beroemde banketbakker Sal de Riso. Dan bereik je Vietri sul Mare, de onbetwiste hoofdstad van de artistieke keramiek. De jachthaven wordt gedomineerd door de zestiende-eeuwse koepel van de kerk van San Giovanni Battista. Je rijdt verder tot Paestum waar je de volgende 3 nachten verblijft in Hotel Mediterranea (4*) of vergelijkbaar.
  6. Dag 6: Salerno
    Na je ontbijt neem je de weg naar Salerno. De stad heeft een rijke en gevarieerde cultuur en is verdeeld in 3 gescheiden gebieden: een middeleeuwse zone met een modern gebied, een geplande 19e eeuwse wijk en een dichter bevolkt naoorlogs gebied met verschillende appartementen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Castello di Arechi, dat bovenop een klif ligt. Een prachtig uitzicht op zee en een kathedraal, waarvan de grote klokkentoren het historische centrum van de stad domineert. Bezoek de prachtige met palmen omzoomde Lungomare (promenade) waar je een fraaie selectie winkels vindt.
  7. Dag 7: Een dagje Cilento
    Na je ontbijt neem je wat tijd om Paestum te ontdekken, de meest beroemde historische plek van de regio. Je vindt hier de drie Dorische tempels, gesticht in de 7e eeuw voor Christus waarvan men zegt dat ze de best bewaarde ter wereld zijn. Paestum heeft ook een heel mooi museum met kunstschatten die tijdens opgravingen zijn ontdekt. De kust van Cilento is een van de meest afgelegen hoeken van Campania en veel minder bekend dan de beroemde Amalfitaanse
    Kust. Het hele gebied staat echter op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het belang ervan voor de handelsroute in de Middeleeuwen. Het middeleeuwse stadje Castellabate biedt een fantastisch uitzicht op het platteland, de zandstranden en turquoise wateren die het omringen. Maak een wandeling onder de bogen en doorgangen door naar het afgesloten plein in het hart van het dorp voordat je naar het levendige vissersdorpje beneden gaat. Als alternatief kunt je heerlijk ontspannen in een café aan het strand in Paestum.
  8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Napels
    Je levert je huurauto weer in op het vliegveld van Napels en vliegt weer naar huis.

Anderen bekeken ook