Groepsrondreis King David

 1. Israël
 2. Middellandse Zee kust Israël
 3. Tel Aviv
 • Klaagmuur in Jeruzalem
 • Kerkje van Capernaum aan het meer van Tiberias
 • Rondreis King David
 • Kerk van alle Naties in Jeruzalem
 • Jeruzalem - Israël
 • 16 foto's
 • Rondreis
 • Keuze uit 3*, 4* en 5* hotels
 • Nederlandstalige reisleiding/gids
 • Gegarandeerd vertrek
 • Inclusief Bethlehem

Israël is het land van woestijn en besneeuwde bergtoppen. Van het diepste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene Golan hoogvlakte. Maar Israël is toch vooral hét land van de talloze religieuze heiligdommen: van het jodendom, het christendom en de islam. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de azuurblauwe Middellandse Zee of de Rode Ze

-daags programma
 1. Dag 1 zondag: Vlucht naar Tel Aviv
 2. Dag 2 maandag : Tel Aviv-Beersheva-Massada-Dode Zee-Jeruzalem ( ca. 300 km )
 3. Volledig daags programma

Over Groepsrondreis King David

Algemeen
Israël is het land van woestijn en besneeuwde bergtoppen. Van het diepste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene Golan hoogvlakte. Maar Israël is toch vooral hét land van de talloze religieuze heiligdommen: van het jodendom, het christendom en de islam. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de azuurblauwe Middellandse Zee of de Rode Zee; Israël heeft het allemaal. Reis met ons mee door dit fascinerende land en laat je 8 dagen lang door je Nederlandstalige gids/reisleider rondleiden langs Bijbelse plaatsen, maar ook langs de Dode Zee en Tel Aviv. Natuurlijk heb je ruim de tijd in Jeruzalem, maar je gaat ook naar het Noorden en ziet het prachtige Meer van Galilea.
Nog nooit in Israël geweest? Dan is dit je eerste kennismaking bij uitstek.
Bij &Olives trouwens (bijna) geen minimum vereist aantal deelnemers. Bij 2 personen voeren we deze rondreis al uit op de gepubliceerde vertrekdata. Bovendien heb je de keuze tussen een verblijf in 3*, 4* of 5* accommodaties.

We nemen je even in vogelvlucht mee langs de “highlights”. Hoogtepunt is natuurlijk de stad Jeruzalem, verdeeld in de Oude en de Nieuwe Stad. Je raakt onder de indruk bij de Klaagmuur en je loopt in de voetsporen van Jezus over de Via Dolorosa. Indien mogelijk bezoek je ook het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksa moskee en ga je naar Bethlehem om de Geboortekerk te bekijken. Natuurlijk mag een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum, niet ontbreken. Tijd om even heel erg stil te worden.
Rond het Meer van Galilea kom je veel Bijbelverhalen tegen uit de tijd dat Jezus hier met zijn discipelen (vissers op het meer) rond liep. Ook Nazareth en de Golan hoogte staan op het “menu”.
Langs de Middellandse Zee zie je de kruisvaardersstad Akko, het Bahai-heiligdom in Haifa en de oude Romeinse hoofdstad Caesarea. Je komt terug in het heden in het bruisende Tel Aviv.
Een reis naar Israël is tenslotte niet compleet zonder in de Dode Zee gedreven te hebben. Een unieke ervaring. Net zoals deze hele rondreis.
Hoogtepunten
• Tel Aviv en Jaffa
• Caesarea
• Meer van Tiberias
• Jordaanvallei
• Massada en de Dode Zee
• Beit Shean
• Nazareth
• Jeruzalem
• Bethlehem
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.
Hotels
Je hebt de keus uit 3 verschillende hotelcategorieën:
3* = eenvoudige budgethotels
4* = middenklasse hotels
5* = luxere hotels
De gekozen categorie is van toepassing op de gehele reis. In Galilea wordt overnacht in een Kibboets hotel. Kibboets hotels kennen geen sterren, maar je verblijft in een comfortabele kamer en bij de 5* reisuitvoering in een luxe of superior kamer.
Je verblijft in een van de genoemde hotels of in een gelijkwaardig alternatief.
Tel Aviv:
3* - Sea.net
4* - Metropolitan of Grand Beach
5* - Crowne Plaza of Dan Panorama
Jeruzalem:
3* - Jerusalem Gold of Rimonim Shalom
4* - Grand Court of Leonardo
5* - Crowne Plaza Deluxe of Dan Panorama
Galilea:
3* - Kibbutz Kfar Giladi of Lavi
4* - Kibbutz Kfar Giladi of Lavi
5* - Kibbutz Kfar Giladi of Lavi, deluxe of superior kamer
Goed om te weten
Je reist in een gezelschap met een Nederlandstalige gids/reisleider. Overnachting in genoemde hotels of gelijkwaardig. Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud en gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse met beperkte beschikbaarheid. Bij boeking kunnen vertrektoeslagen gelden. Het kan in een uitzonderlijk geval voorkomen dat door omstandigheden het dag-tot-dagprogramma in een andere volgorde wordt uitgevoerd.

Gegarandeerd vertrek
Minimum deelname 2 personen
Inclusief
• Retourvlucht Tel Aviv
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Airconditioned minibus/bus tijdens de rondreis
• 7 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig) in de gekozen categorie o.b.v. logies/ontbijt
• Een Nederlandstalige gids/reisleider (dag 2 t/m 7)
• Entreegelden van de genoemde excursies
• Diensten van onze lokale agent in Israël
Exclusief
• Lunches
• Diners 6x, tegen een toeslag vooraf bij te boeken; niet op de aankomstdag
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien voor gids, chauffeur en bedienend personeel
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 zondag: Vlucht naar Tel Aviv
  Je vliegt naar Tel Aviv. Daarna transfer naar het hotel in Tel Aviv ( ca. 15 km ) voor de eerste overnachting.
 2. Dag 2 maandag : Tel Aviv-Beersheva-Massada-Dode Zee-Jeruzalem ( ca. 300 km )
  Na het ontbijt kennismaking met je Nederlandstalige gids/reisleider voor de komende week. We rijden naar het zuiden richting Beersheva, de hoofdstad van de Negev woestijn. Via Arad naar Massada bij de Dode Zee. Je gaat per kabelbaan naar de citadel waar ooit een groep Zeloten zich verschanste om uit handen van de Romeinse bezetter te blijven tijdens de grote Joodse opstand in 70 nChr. Het uitzicht is fantastisch en je maakt een wandeling langs de vele opgravingen van de paleizen, synagoge en badhuizen. Natuurlijk krijg je de gelegenheid om te drijven in de Dode Zee. Aan het einde van de dag door naar Jeruzalem voor de overnachting.
 3. Dag 3 dinsdag: Jeruzalem nieuwe stad (ca. 30 km )
  Allereerst naar de Scopus berg voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem en aansluitend naar de Hof van Gethsemané. Op de Zion berg bezoek je het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. In het nieuwe Jeruzalem bezoeken we het Israël museum met de Dode Zee rollen die in 1950 door een herdersjongen zijn gevonden. Aansluitend zie je de miniatuur van Jeruzalem uit de tijd van de Tweede Tempel. Ook rijden we langs het parlementsgebouw de Knesseth. Indrukwekkend is het bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum. Overnachting in Jeruzalem.
 4. Dag 4 woensdag: Jeruzalem oude stad en Bethlehem (ca. 50 km )
  In de oude stad bezoek je de Klaagmuur, indien mogelijk het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksa moskee (je kunt hier niet naar binnen !) en daarna over de Via Dolorosa, de kruisweg van Christus, door de oude stad. Door de levendige en kleurrijke Arabishe 'souk' ga je naar de Joodse wijk en het Cardo. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Bethlehem, mits de actuele omstandigheden ter plaatse dat toelaten. De Geboortekerk is hier natuurlijk het hoogtepunt van het bezoek. Overnachting in Jeruzalem.
 5. Dag 5 donderdag: Jordaanvallei - Beth Shean-Tiberias - Galilea ( ca. 220 km )
  Na het ontbijt verlaten we Jeruzalem en rijden via de Jordaan vallei naar het Noorden. In de verte kun je de stad Jericho zien liggen. We bezoeken de Romeinse opgravingen in Beth Shean. We brengen een bezoek aan de stad Tiberias en rijden langs het Meer van Galilea, waar we de ruïnes van een synagoge in Capernaum bezoeken. Ook passeren we de Berg der Zaligsprekingen en Tabgha, de plaats van de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van broden en vissen. In de namiddag door naar de kibboets Kfar Giladi in Noord Galilea voor de overnachting.
 6. Dag 6 vrijdag: Golan hoogvlakte - de bergen van Galilea - Nazareth (ca. 200 km )
  Je brengt een bezoek aan de prachtige groene Golan-hoogte met haar Druzendorpen en aan Banyas, een van de bronnen van de rivier de Jordaan. Via Kyriat Shmona en de Hulavlakte naar Safed, de stad van de Joodse mystiek de Kabalah. We bezoeken een van de oude synagogen en de schilderachtige kunstenaarswijk. In Nazareth , woonplaats van Maria, Jozef en Jezus, bezoek je de kerk van de Aankondiging en de timmerwerkplaats van Jozef. Misschien is er nog even tijd om ontspannen door de lokale souk te slenteren. Overnachting in de kibboets in Noord Galilea.
 7. Dag 7 zaterdag: Akko-Haifa-Caesarea-Tel Aviv ( ca. 280 km )
  Dwars door Galilea naar Akko, de kruisvaardersstad. We maken een leuke wandeling door de stad, de Karavanserai en de haven. Dan door naar Haifa, waar we de prachtige tuinen en het heiligdom van de Bahai-sekte bezoeken. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. We rijden langs de kust naar Caesarea , eens de Romeinse hoofdstad van Judea. In Tel Aviv maken we een korte rondrit door de stad en zien we het oude Jaffa. Overnachting in Tel Aviv.
 8. Dag 8 zondag: Terugvlucht vanaf Tel Aviv
  Transfer naar de luchthaven ( ca. 20 km ) en terugvlucht.

Locatie

Anderen bekeken ook