Fly-drive Het Noorden 10 dagen

 • Netanya - Israël
 • Terras in Haifa
 • Fly-drive Het noorden 10 dagen
 • Bahai tuin Haifa
 • Via Dolorosa in Jeruzalem
 • 16 foto's
 • Rondreis met eigen huurauto
 • Verblijf in comfortabele hotels
 • Haifa, Nazareth en Jeruzalem

Israël is een ideaal land voor een fly-drive. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je wilt en ervaar Israël op geheel eigen wijze. De wegen zijn er goed en de bewegwijzering is in de regel ook in het Engels. Met deze fly-drive maak je een tocht langs de belangrijkste plekken. Je reist langs de Middellandse Zee kust, via de opgravingen van Caesarea naar een van de mooiste havensteden ter wereld

-daags programma
 1. Dag 1 en 2 Vlucht naar Tel Aviv, door naar Netanya ca. 35 km
 2. Dag 3 Netanya-Caesarea-Akko-Rosh Haniqra-Haifa ca. 210 km
 3. Volledig daags programma

Over Fly-drive Het Noorden 10 dagen

Algemeen
Israël is een ideaal land voor een fly-drive. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je wilt en ervaar Israël op geheel eigen wijze. De wegen zijn er goed en de bewegwijzering is in de regel ook in het Engels. Met deze fly-drive maak je een tocht langs de belangrijkste plekken. Je reist langs de Middellandse Zee kust, via de opgravingen van Caesarea naar een van de mooiste havensteden ter wereld Haifa. Dan via de kruisvaardersstad Akko naar Nazareth, een prima uitgangspunt voor een tocht naar het Meer van Tiberias en een uitstapje naar het schitterende natuurgebied van de Golan Hoogvlakte. Doorkruis de Jordaanvallei en bezoek Beit Shean. Tenslote naar Jeruzalem, waar je ruim de tijd hebt voor alle bezienswaardigheden en een dagtocht naar de Dode Zee en Massada.
Hoogtepunten
Tel Aviv
Caesarea
Haifa
Akko
Nazareth
Tiberias
Golan hoogvlakte
Jeruzalem
Dode Zee
Massada
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Tel Aviv en v.v.
Autohuur
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist.
Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:

Netanya - hotel King Solomon
Haifa - hotel Bay Club
Nazareth - hotel Legacy
Jeruzalem - hotel Prima Royale
Goed om te weten
• Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Israël op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Wil je een afwijkend programma? Een ander hotel? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Keuze te over. Wij helpen je graag bij het helemaal op maat samenstellen van je eigen fly-drive.
Inclusief
Retourvlucht Tel Aviv
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
9 overnachtingen in een standaard kamer op basis van logies/ontbijt
9 dagen huurauto cat. YB (Chevrolet Spark of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
Diensten van onze lokale agent in Israël
Exclusief
Niet genoemde maaltijden
Niet inbegrepen extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Fooien
Uitgaven van persoonlijke aard
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 en 2 Vlucht naar Tel Aviv, door naar Netanya ca. 35 km
  Je begint de reis ontspannen in de gezellige en kleinschalige badplaats Netanya.
 2. Dag 3 Netanya-Caesarea-Akko-Rosh Haniqra-Haifa ca. 210 km
  Op het gemak langs de kust in noordelijk richting. Uiteraard een stop in Caesarea om de Romeinse oudheden, waaronder het aquaduct, te bewonderen. Verder noordwaarts langs de kust om de oude kruisvaardersstad Akko te bezoeken. Verder noordelijk dan Rosh Haniqra kom je niet. Hier kun je de prachtige zeegrotten bekijken. De afdaling per kabelbaan (de steilste ter wereld) is al adembenemend. En dan moet je de grotten nog in..... Daarna reis je door naar Haifa. In de levendige havenstad Haifa is de Bahai tempel met fraaie tuinen een letterlijk hoogtepunt.
 3. Dag 4 Haifa-Nazareth ca. 60 km
  Landinwaarts naar Nazareth met natuurlijk een bezoek aan de Kerk van de Aankondiging. Neem ook de tijd voor een wandeling door deze levendige en gezellige stad. 's Avonds lekker uit eten in een van de knusse restaurantjes.
 4. Dag 5 Nazareth-Meer van Tiberias-Golan-Nazareth ca. 200 km
  Een hele dag om de prachtige natuur en de vele plekken uit de Bijbelse geschiedenis rond het Meer van Galilea te bezoeken. Een boottochtje over het meer is een bijzondere ervaring. Maar ook een tocht verder noordwaarts over de prachtige Golan hoogte is een optie. Eind van de dag weer terug naar je hotel in Nazareth.
 5. Dag 6 Nazareth-Beth Shean-Jeruzalem ca. 175 km
  Via Beth Shean, een goed bewaarde Romeinse opgraving, door de Jordaanvallei naar het zuiden, naar Jeruzalem.
 6. Dag 7 Jeruzalem (oude stad) ca. 20 km
  Een volle dag die je doorbrengt binnen de oude stadsmuren of in elk geval daar vlakbij. Een dag vol onvergetelijke indrukken.
 7. Dag 8 Jeruzalem (nieuwe stad) en Bethlehem ca. 50 km
  Vandaag de nieuwe stad met o.a. de Knesseth en Yad Vashem, zeer indrukwekkend. Indien mogelijk kunt u Bethlehem bezoeken met uiteraard de Geboortekerk.
 8. Dag 9 Jeruzalem-Massada-Dode Zee-Jeruzalem ca. 220 km
  Een korte rit brengt je naar de Dode Zee en naar de opgraving van Massada. Met de kabelbaan kun je hier naar boven. Natuurlijk even drijven in het zoute water, een onvergetelijke ervaring. Eind van de dag weer terug naar Jeruzalem.
 9. Dag 10 Jeruzalem-Tel Aviv (ca. 60 km), terugvlucht
  Naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht.

Hotels


Anderen bekeken ook