Eilandhoppen 8 dagen Paros-Santorini 4*

  • Santorini - Oia
  • Paros - wijngaard
  • Eilandhoppen Paros - Santorini
  • Santorini - wine tasting
  • Paros
  • 12 foto's
  • Meerdere eilanden in 1 reis
  • Alle transfers en boottickets inclusief
  • Het echte Griekenland gevoel
  • De fotogenieke Cycladen
  • Ieder eiland zijn eigen sfeer

Eilandhoppen is de ideale manier van vakantievieren in Griekenland, een land met een ongekend aantal eilanden. Ieder eiland is weer anders en niets is leuker om deze te combineren, het lijkt zelfs of je vakantie langer duurt, door de vele indrukken die je opdoet. Per ferry van het ene eiland naar het volgende en genieten van welke verborgen pareltjes je onderweg ziet. Authentieke dorpjes ontdekken

  1. Dag 1 - 4: Heenvlucht naar Mykonos - Paros
  2. Dag 5 - 7: Paros - Santorini

Over Eilandhoppen 8 dagen Paros-Santorini 4*

Algemeen

Eilandhoppen is de ideale manier van vakantievieren in Griekenland, een land met een ongekend aantal eilanden. Ieder eiland is weer anders en niets is leuker om deze te combineren, het lijkt zelfs of je vakantie langer duurt, door de vele indrukken die je opdoet. Per ferry van het ene eiland naar het volgende en genieten van welke verborgen pareltjes je onderweg ziet. Authentieke dorpjes ontdekken en dito tavernes, een heerlijk visje of een traditionele moussaka? Dit is het echte Griekenland gevoel!

Hoogtepunten

Authentieke dorpjes
Naoussa het meest pittoreske haventje
Bijzondere Cycladen architectuur
Blauwe koepelkerkjes
Wijngaarden op Santorini
De mooiste zonsondergangen

Vluchtinformatie

Je vliegt op de heenreis naar Mykonos en retour vanaf Santorini.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Mr & Mrs White ****- Naoussa/Paros
Hotel Afroditi Venus **** - Kamari/Santorini

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Paros of Santorini uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Paros en Santorini op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag later/eerder van/naar Paros zult gaan, wij zullen dan een overnachting op Mykonos of Santorini extra reserveren.

Inclusief

- Heenvlucht naar Mykonos en terugvlucht vanaf Santorini
- Luchthavenbelastingen en - brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v.
- 7 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1 - 4: Heenvlucht naar Mykonos - Paros
    Na aankomst op de luchthaven van Mykonos, ga je per transfer naar de haven van Mykonos, waar je per boot vertrekt naar Paros. Aangekomen in de haven van Paros, transfer naar hotel Mr & Mrs White in Naoussa, waar je de komende 4 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
    Paros is na Naxos het grootste eilandje van de Cycladen met pittoreske havenplaatsjes en dorpjes. Parikia is het hoofdstadje met een gezellige wandelboulevard en oud-centrum. Het havenplaatsje Naoussa heeft een pittoresk haventje met veel restaurantjes waar het vooral ’s avonds erg gezellig is. De vroegere hoofdstad van het eiland is Lefkes, een traditioneel bergdorpje in Cycladen stijl, met witte huisjes, winkeltjes en terrasjes. Ook het dorpje Kostos is een bezoekje waard vanwege de mooie architectuur van een typisch Cycladen dorpje en heeft enkele leuke tavernes.
    Overal op Paros kun je heerlijk eten, veel visrestaurantjes en lokale tavernes waar je Griekse specialiteiten kunt proberen. De restaurants zijn meestal minder extravagant dan op Mykonos, maar zeker zo smakelijk. Paros heeft ook mooie stranden, Kolimbithres is een geliefd strand ten noordwesten van Naoussa, het Santa Maria strand bij Naoussa en aan de oostkust het Golden Beach of Chrissi Akti – strand.
    Paros heeft ook zijn eigen wijnproductie. Je kunt in Naoussa het wijnhuis Moraïtis bezoeken voor een proeverij. De Moraïtis familie startte in 1910 de wijnproductie en vandaag de dag cultiveert de vierde generatie Moraïtis zowel bekende als zeldzame autochtone druivenrassen in de tien hectare privé wijngaard. Het wijnhuis is dagelijks (m.u.v. zondag) geopend.
  2. Dag 5 - 7: Paros - Santorini
    Na het ontbijt word je opgehaald bij hotel Mr & Mrs White voor je transfer naar de haven van Paros. Per ferry ga je naar het eiland Santorini aansluitend is er een transfer van de haven naar hotel Afroditi Venus waar je de komende 3 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
    Santorini is het zuidelijkste eiland van de Cycladen en had lang geleden een ronde vorm, door de vele vulkaanuitbarstingen die hier hebben plaatsgevonden is het uiterlijk erg veranderd doordat stukken land weggeslagen zijn. Aan de randen van de kraters zijn later huizen, kerken en dorpjes gebouwd, vanwaar je prachtige uitzichten over zee hebt. Bij het zien van de caldera en de vulkaan begrijp je de kwetsbaarheid van Santorini door de jaren heen. Maar je wordt ook beloond door deze geschiedenis, want de prachtige dorpjes op de kliffen zijn echt uniek te noemen.
    De kerkjes van Santorini zijn misschien wel het meest gefotografeerd, want hoe fotogeniek kan je het krijgen? Hagelwitte gebouwen met felblauwe koepels en een azuurblauwe zee, maken Santorini een unieke bestemming van Griekenland. Maar ook de waanzinnige zonsondergangen geven Santorini een extra WOW-momentje. Het hoofdstadje Fira is schilderachtig, met dromerige steegjes en straatjes waar leuke boetiekjes en sfeervolle terrasjes hand in hand gaan. Bezoek in het naburige dorpje Frostefani de mooie Agios Gerasimos kerk met felblauwe koepel. Oia ligt in het noorden van het eiland en is een fotogeniek traditioneel dorpje in typische Cycladenstijl. Overal heb je mooi uitzicht op de caldera en ben je hier rond zonsondergang, neem dan een drankje op een van de terrasjes en geniet! Je hebt hier nog veel huizen die in de rotsen gegraven zijn, een soort grotwoningen die je alleen op Santorini ziet.
    Nog zo’n pareltje is Megalochori, met veel neoklassieke gebouwen, smalle straatjes en witte kerken. Megalochori is ook bekend van de wijnproductie, het wijnhuis Boutari zit hier gevestigd en is een van de top wijnhuizen met vestigingen op verschillende locaties van Griekenland. Je kunt dit wijnhuis bezoeken en een kijkje in de wijnkelders maken voor een stukje geschiedenis en diverse wijnen proeven die zo goed aarden door de vulkaangrond van Santorini. Zoek je stranden? Dan kun je kiezen tussen het rode (bruine) zand op Red Beach, bij Akrotiri of het zwarte lava-strand aan de oostkust van het eiland bij Kamari en Perissa. Wederom laat Santorini je zien, dat het een bijzondere bestemming is. Cultuursnuiven op Santorini? Breng dan een bezoekje aan de archeologische opgravingen van Akrotiri, de Minoïsche stad, vlakbij het dorpje Megalochori en verwoest door een vulkaanuitbarsting en daarom ook wel het Pompeii van Griekenland genoemd. Combineer een bezoekje met het archeologisch museum in Fira.
  3. Dag 8: Terugvlucht vanaf Santorini
    Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar luchthaven van Santorini voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Santorini.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook