Eilandhoppen 15 dagen Lefkas-Kefalonia-Zakynthos 3*

  1. Griekenland
  2. Kefalonia
  3. Svoronata
  • Lefkas -Nikiana beach
  • Kefalonia - Fiskardo
  • Routekaart
  • Kefalonia - straatje
  • Zakynthos - blue caves
  • 22 foto's
  • Zonvakantie
  • Eilandhoppen
  • Het authentieke Lefkada
  • Heerlijke Robola wijnen
  • Het pittoreske Fiskardo
  • De blauwe grotten

De eilandengroep in het westen van Griekenland heten de Ionische eilanden, allen bevoorrecht met een prachtige natuur. Wandelliefhebbers zullen de Ionische eilanden dan ook omarmen omdat je hier prachtige afwisselende wandelingen kunt maken. Maar ook met de auto zul je genieten van het afwisselende landschap in combinatie met leuke dorpjes en mooie stranden. Tijdens deze eilandhop vakantie combine

15 -daags programma
  1. Dag 1 - 3: Heenvlucht naar Preveza en verblijf op Lefkas
  2. Dag 4-7: Lefkas – Kefalonia
  3. Volledig 15 daags programma

Over Eilandhoppen 15 dagen Lefkas-Kefalonia-Zakynthos 3*

Algemeen

De eilandengroep in het westen van Griekenland heten de Ionische eilanden, allen bevoorrecht met een prachtige natuur. Wandelliefhebbers zullen de Ionische eilanden dan ook omarmen omdat je hier prachtige afwisselende wandelingen kunt maken. Maar ook met de auto zul je genieten van het afwisselende landschap in combinatie met leuke dorpjes en mooie stranden. Tijdens deze eilandhop vakantie combineren we Lefkas met Kefalonia en met het eiland Zakynthos. Je verblijft eerst een paar dagen op Lefkas waar je het afwisselende landschap kunt afwisselen met mooie strandjes, pittoreske dorpjes als Karia en de hoodstad Lefkada. Na 3 nachten neem je de ferry van Lefkas naar Kefalonia waar je de overige vier nachten verblijft. Vervolgens ga je met de ferry door naar Zakynthos, of Zante (zoals de Grieken zeggen) heeft prachtige zandstranden aan de oostkust en in het zuiden. Als je over het eiland rijdt, valt direct op dat het een mooi natuurschoon heeft. Afwisselend bergachtig en glooiend met olijfbomen, wijnranken, leuke dorpjes en mooie strandjes. Zakynthos is jarenlang bezet geweest door de Romeinen en Venetianen en gaven Zante de bijnaam; bloem van het Oosten.

Hoogtepunten

Lefkada
Karia
Watervallen van Nidri
Fiskardo
De berg Enos
Robola wijnen
De blauwe grotten
Caretta Caretta schildpaden
Zakynthos stad

Vluchtinformatie

Je vliegt heen naar Lefkas (Preveza) en retour vanaf Zakynthos

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Lefkada Princess *** - Lefkada – Lefkas
Ammes Studios *** - Svoronata – Kefalonia
Appartementen Korfiatis *** - Agios Sostis - Zakynthos

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Zakynthos uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Lefkas, Kefalonia en Zakynthos op basis van logies.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag eerder terug moet komen naar Kefalonia of Zakynthos, waar we dan een hotelovernachting voor je geregeld hebben.

Inclusief

- Heenvlucht naar Preveza en terugvlucht vanaf Zakynthos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v. naar Kefalonia en Zakynthos
- 14 Overnachtingen op basis van logies
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief en naar eigen inzicht in te vullen.

  1. Dag 1 - 3: Heenvlucht naar Preveza en verblijf op Lefkas
    Na aankomst op de luchthaven van Preveza , word je naar Lefkada Princess gebracht, waar je 3 nachten zult verblijven op basis van logies.
    Lefkas maakt deel uit van de Ionische eilanden en staat bekend om z’n natuurschoon en mooie stranden, vooral de westkust heeft prachtige witte zand/kiezelstranden, waarvan sommige alleen per boot bereikbaar zijn. Lefkas is met een brug verbonden met het vaste land van Griekenland, met de regio Epirus. De hoofdstad van Lefkas is Lefkada of Lefkas-stad. Het historische centrum heeft nog een authentieke uitstraling, met smalle geplaveide straatjes en leuke tavernes en winkeltjes. In de zomermaanden worden er in Lefkada veel festivals gehouden.
    Heerlijke vis eten kun je in het vissersdorp Lygia aan de oostkust van het eiland. Iets zuidelijker vind je het badplaatsje Nidri, het toeristisch meest ontwikkelde dorp van het eiland. Je vindt hier een mooie haven, een wandelboulevard met veel terrasjes en restaurants en Nidri is het startpunt van veel zeiltochten. Voor de kust zie je een aantal kleine eilandjes liggen, zoals het bekende Scorpios dat jaren tot de familie Onassis behoorde en tegenwoordig in handen van een Russische magnaat. Een wandeling van 3 km brengt je bij de watervallen van Nidri, een prachtig natuurgebied.

    Wat je zeker niet mag missen op Lefkas is een bezoekje aan het bergachtige binnenland, een mooi natuurgebied met leuke authentieke bergdorpjes, zoals Karia, waar in de zomermaanden een groot aantal festiviteiten georganiseerd worden. Ga je naar het mooiste strand op Lefkas, Porto Katsiki, een wit zandstrand omringd door steile rotsen, bezoek dan ook Kaap Lefkatas, het meest zuidelijke punt van het eiland, je hebt hier een prachtig uitzicht op de eilanden Ithaka en Kefalonia
  2. Dag 4-7: Lefkas – Kefalonia
    Vandaag word je opgehaald bij Lefkada Princess voor je transfer naar de haven van Lefkas, aansluitend ga je per ferry naar het eiland Kefalonia. Je wordt per transfer naar Ammes Studios gebracht waar je de komende 4 nachten zult overnachten op basis van logies en kun je de komende dagen het eiland Kefalonia ontdekken.
    Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische archipel, een waar paradijsje voor rust- en natuurzoekers. De berg Enos is het hoogste punt van het eiland en wordt omgeven door naaldbomen waardoor het ook in de zomer mooi groen is. Wandelliefhebbers zullen op Kefalonia een geweldige tijd hebben, de prachtige natuur en pittoreske dorpjes zijn een aangename verrassing. Maar Kefalonia staat ook bekend om z’n mooie witte zand- en kiezelstranden. Aan de westkust vind je Petani Beach, een prachtig wit zand-/kiezelstrand dat mooi afsteekt bij het azuurblauwe water. Petani Beach en Myrtos Beach worden als een van de mooiste stranden van Griekenland gezien. Van boven af denk je dat het een wit zandstrand is, maar als je beneden staat zie je dat het strand uit kleine witte kiezeltjes bestaat. Na een dagje zonnen is het aan te raden om nog een drankje te nemen in de strand taverne en de dag af te sluiten met een bijzonder mooie zonsondergang. Toerisme op Kefalonia is kleinschalig gebleven en het eiland kent een aantal charmante badplaatsen. Zo zijn Skala en Lassi geliefde plaatsen en is het autovrije Fiskardo het meest pittoreske havenplaatsje. Het is een beschermd dorpje waar je nog kunt zien hoe de dorpjes op Kefalonia eruit hebben gezien voor de aardbeving van 1953, die veel schade aan het eiland heeft aangericht. De keuken van Kefalonia kent veel invloeden uit de Venetiaanse overheersing en je moet zeker een van de specialiteiten proberen, konijn in knoflooksaus of de Riganada een hartig taartje met tomaat en feta. Je vindt op Kefalonia ook heerlijke wijnen, de Robola wijn van Kefalonia is dan ook een van de betere wijnen van Griekenland. Sluit je diner af met de Rasoli likeur, gemaakt van mandarijnen of neem een flesje mee naar huis om nog wat langer van het mooie Kefalonia te genieten.
  3. Dag 8 –14: Kefalonia - Zakynthos
    Vandaag word je opgehaald bij Ammes Studios voor je transfer naar de haven van Pessada. Per ferry ga je naar het eiland Zakynthos dat ook tot de Ionische eilandengroep behoort. Bij aankomst in Agios Nikolaos word je opgehaald voor je transfer naar Appartementen Korfiatis waar je de komende 7 nachten zult verblijven op basis van logies.
    Zakynthos of Zante (zoals de Grieken zeggen) heeft prachtige zandstranden aan de oostkust en in het zuiden. Als je over het eiland rijdt, valt direct op dat het een mooi natuurschoon heeft. Afwisselend bergachtig en glooiend met olijfbomen wijnranken, leuke dorpjes en mooie strandjes. Zakynthos is jarenlang bezet geweest door de Romeinen en Venetianen en gaven Zante de bijnaam; bloem van het Oosten. Een belangrijke bezienswaardigheid van Zakynthos zijn de ‘Blauwe grotten’, neem een duik in het water en je ziet dat ook je huid blauw kleurt, dit gebeurt ook met de grotten, maar is natuurlijk optisch bedrog. Je vast wel eens de beroemde foto van Zakynthos gezien van het scheepswrak op Navagio Beach, dat hier in 1980 strandde. Als je zo’n 250 meter boven water staat heb je een prachtig uitzicht op het scheepswrak, het strandje en het turquoise water.
    Overal op het eiland vind je olijfbomen, men zegt dat er wel 2 miljoen exemplaren op Zakynthos staan, iedere familie heeft wel een stukje land met olijfbomen en maken hun eigen olijfolie. Op het eiland zijn diverse olijfolie fabriekjes en bij de Aristeon fabriek in Lithakia (niet ver van Agios Sostis) is zelfs een klein museum waar je alles te weten komt over de olijfpers geschiedenis. Hier kun je zien welke ontwikkeling deze fabriek heeft ondergaan, van houten persen naar de moderne hedendaagse machines. Je kunt ook een rondleiding door de fabriek maken en eindigen met een proeverij van verschillende soorten olijfolie. Misschien ook een leuk idee om als souvenir mee te nemen.
    Op Zakythos zijn diverse kleine wijngaarden met een eigen wijnproductie. De Grampsa wijngaard bij het dorpje Lachopodo aan de voet van de Vrachionas berg. Dit kleinschalig familiebedrijf wordt gerund door 2 broers, Tassos & Christos, die 10 jaar geleden wijnproductie op het landgoed waar ze opgroeiden. Je kunt hier wijnproeven tijdens de Gramsas winetasting tour, zie voor meer informatie https://ktimagrampsa.gr/en/wine-tourism-wine-tasting/ of bel +30 26950 92 286 voor een afspraak.
  4. Dag 15: Terugvlucht vanaf Zakynthos
    Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar de luchthaven van Zakynthos voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Zakynthos.

Hotels


Locatie

Anderen bekeken ook